Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:48

Întâmplare cu Crama Atelier şi cu mine însumi, înconjurat de vinuri şi fete frumoase

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Abia am apucat să strângem, către dimineaţă, paharele cu duhul vinurilor Vitis Metamorfosis, că, în aceeaşi zi, ne-au intrat în dormitorul bunicii vinurile şi oamenii Cramei Atelier. Vali Ceafalău şi Dan Bundur, vechii noştri prieteni şi colegi de breaslă, oricare o fi ea, breasla, au adus cu sine, pentru invitaţi, nişte vinuri minunate şi ne-au dăruit un vin cu semnătura maestrului winemaker.


Ne-am distrat copios, în compania a şase vinuri din portofoliul cramei de top din Murfatlar: 1. Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013, 2. Sable Noble Alb 2013 (Sauvignon Blanc/Chardonnay/Pinot Gris), 3. Arezan Fetească Neagră Rosé 2013, 4. Leat 6500 Cupaj rosé 2013 (Cabernet Sauvignon/Fetească Neagră), 5. Leat 6500 Cupaj roşu (Cabernet Sauvignon/Merlot), 6. Amprenta Muscat Ottonel 2013.
M-am îndrăgostit pe dată de cele două vinuri albe de început, de cupajul roşu dar şi de vinul dulce din final. Şi, să nu uit, m-am mai îndrăgostit şi de fetele care m-au înconjurat pentru o poză sweet, pentru un album de familie Vestik. Cumva am fotografiat cu toţii evenimentul cu aceeaşi bucurie cu care am degustat vinurile. Dan Bundur, el însuşi fotoreporter, ni s-a alăturat apoi, mie şi colecţionarului vestic de autografe, pentru o altă poză de grup, alături de Vali Ceafalău, o poză numită "Doi Vali şi doi Dani", în care ne lăsăm cu toţii copleşiţi de clipă, de decantoare, de pahare şi de arome, ca nişte veritabili hedonişti itineranţi. Ori ca nişte navigatori pe ape de culoarea şi buchetul Cabernet Sauvignon-ului.
Transformat el însuşi în atelier de fericire, dormitorul bunicii şi-a stins luminile abia în jurul orei două. Uşor obosit de intensitatea întâmplării, încă mai păstrez în memoria senzuală un gust unic de Muscat Ottonel şi parfumul inconfundabil a şase fete frumoase, câte una pentru fiecare vin destupat într-o blândă seară de iunie de nişte prieteni care au străbătut anume pentru asta o ţară întreagă.

Citit 2095 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iunie 2014 21:02
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate