Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:48

Întâmplare cu Crama Atelier şi cu mine însumi, înconjurat de vinuri şi fete frumoase

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Abia am apucat să strângem, către dimineaţă, paharele cu duhul vinurilor Vitis Metamorfosis, că, în aceeaşi zi, ne-au intrat în dormitorul bunicii vinurile şi oamenii Cramei Atelier. Vali Ceafalău şi Dan Bundur, vechii noştri prieteni şi colegi de breaslă, oricare o fi ea, breasla, au adus cu sine, pentru invitaţi, nişte vinuri minunate şi ne-au dăruit un vin cu semnătura maestrului winemaker.


Ne-am distrat copios, în compania a şase vinuri din portofoliul cramei de top din Murfatlar: 1. Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013, 2. Sable Noble Alb 2013 (Sauvignon Blanc/Chardonnay/Pinot Gris), 3. Arezan Fetească Neagră Rosé 2013, 4. Leat 6500 Cupaj rosé 2013 (Cabernet Sauvignon/Fetească Neagră), 5. Leat 6500 Cupaj roşu (Cabernet Sauvignon/Merlot), 6. Amprenta Muscat Ottonel 2013.
M-am îndrăgostit pe dată de cele două vinuri albe de început, de cupajul roşu dar şi de vinul dulce din final. Şi, să nu uit, m-am mai îndrăgostit şi de fetele care m-au înconjurat pentru o poză sweet, pentru un album de familie Vestik. Cumva am fotografiat cu toţii evenimentul cu aceeaşi bucurie cu care am degustat vinurile. Dan Bundur, el însuşi fotoreporter, ni s-a alăturat apoi, mie şi colecţionarului vestic de autografe, pentru o altă poză de grup, alături de Vali Ceafalău, o poză numită "Doi Vali şi doi Dani", în care ne lăsăm cu toţii copleşiţi de clipă, de decantoare, de pahare şi de arome, ca nişte veritabili hedonişti itineranţi. Ori ca nişte navigatori pe ape de culoarea şi buchetul Cabernet Sauvignon-ului.
Transformat el însuşi în atelier de fericire, dormitorul bunicii şi-a stins luminile abia în jurul orei două. Uşor obosit de intensitatea întâmplării, încă mai păstrez în memoria senzuală un gust unic de Muscat Ottonel şi parfumul inconfundabil a şase fete frumoase, câte una pentru fiecare vin destupat într-o blândă seară de iunie de nişte prieteni care au străbătut anume pentru asta o ţară întreagă.

Citit 2578 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iunie 2014 21:02
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate