Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Sâmbătă, 21 Iunie 2014 22:24

Un pic de incantaţie, un strop de pelin, păgân, în Clubul Vestik

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Într-o seară de joi, mi-au sărit Trei Peşti în frapieră şi-au început să înoate, prin gheaţă, într-un strop de Pelin. Nu, nu va trebui să Urlaţi de spaimă la auzul acestei veşti. Nu e vorba aici de vreun ritual păgân, Paganus, de vreun descântec la râu, de vreo incantaţie, Incantantion, în scopuri vrăjitoreşti. E vorba doar despre penultima degustare în clubul Vestik, una neaşteptat de reuşită, cu vinurile unui producător mai puţin cunoscut din Dealu Mare.


Sau poate că greşesc, că totuşi e vorba chiar de toate cele de mai sus, de Trei Peşti, de Pelin, de Paganus, de Incantation, căci aşa se numesc vinurile aduse la cunoştinţa papilelor vesticilor de reprezentanţii Domeniilor Dealu Mare Urlaţi-Ceptura. Am servit pe rând, cu mare plăcere, cupajul alb Trei Peşti 2013 (Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Fetească Albă), Rozé-ul 2013, Feteasca Neagră Paganus 2011, Cabernet Sauvignon-ul Paganus 2009 şi cupajul roşu Incantation 2009 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot). La urmă, la cerere, hors concours, oaspeţii noştri au scotocit prin maşină după două magnumuri de Pelin, febleţea mea şi a lui Dan de la nişte festivaluri Vinvest încoace, un digestiv aromat, cu preţ prietenos, pe care aproape toată lumea l-a degustat şi chiar băut cu mare plăcere.
Acest din urmă vin, împreună cu Feteasca Neagră şi Rozé-ul, îşi numără deja fanii în Vestik Club. Căci, o dată eliberată din sticle, incantaţia a reuşit, vraja a cuprins clubul, iar noi am devenit un pic mai păgâni în urma acestei degustări atipice, care ne-a mai răpit, cu plăcere, încă o noapte de iunie.

Citit 2426 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Iunie 2014 22:29
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate