Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 23 Iunie 2014 13:07

Seara noastră cu Gramma, choppere şi tort de bezea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Seara noastră cu Gramma a fost una plină de căldură, ca în familie. Trei vinuri albe, multiplicate pentru plăcerea degustătorilor prezenţi, au şezut în răcitor şi în frapiere atâta timp cât Marian Olteanu, prietenul nostru din prea îndepărtata Ţară a Moldovei, să traverseze România pentru a prezenta noile creaţii ale oenologilor cramei, cu etichete purtând semnătura lui Horaţiu Mălăele.


O primă experienţă cu vinurile Gramma leat 2013 o avusesem chiar eu însumi în Vestik Club. Fusese mai mult una vizuală, căci am apucat să mă joc cu sticlele în faţa aparatului foto. Vinerea trecută însă, am avut ocazia să împărtăşim cu toţii, în toate privinţele senzoriale, Aligoté-ul, Feteasca Regală şi Cuvée-ul Vişan. Ne-am adunat pe la 9 seara, Tina a venit cu chopperul său japonez, apropiaţii din Timişoara - în două echipaje auto, iar restul care-cum, pe jos, cu BMW-ul sau cu taxiul. Abia ajuns de la capătul celălalt de ţară, însoţit de prietenă, Marian a susţinut prezentarea propriilor vinuri, iar noi am avut grijă să le bem.
Ca unul care a avut norocul să tot guste vinurile producătorului ieşean din 2011 încoace, ba pe la festivaluri, ba la cramă, direct din cisternă, pot să spun că fiecare an ne-a furnizat vinuri diferite, şi asta chiar trebuia să se întâmple, câtă vreme aici nu vorbim atât de o marfă, cât de o creaţie artistică. Mai puţin alcoolizate, vinurile din urmă, din 2013, au totuşi aceeaşi ţinută cu care ne-am obişnuit şi care poartă marca Gramma. De obicei, nu ştii pe care să-l alegi, pe care să-l declari favorit. În seara cu pricina, am oscilat între Regală şi Cuvée Vişan. Dar chiar o fi având importanţă care ne-a plăcut mai mult, câtă vreme am avut ocazia să ne întâlnim din nou între prieteni, în compania unor vinuri de top?
Am încheiat seara cu nişte şampanii din portofoliul propriu, cu Lemon Drizzly Cake şi cu tort de bezea, fiindcă am avut de sărbătorit ziua de naştere a unuia dintre vesticii fondatori. Pe acela din pricina căruia pereţii clubului sunt împânziţi cu autografe, iar paginile noastre de Facebook - de ştiri bizare şi foto trăsnite din lumea vinului şi nu numai.

Citit 3527 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 16:57
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate