Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 30 Iunie 2014 12:36

O noapte cu LacertA şi Manu Chao

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cea mai recentă degustare LacertA, de acum unul dintre cei mai activi parteneri ai CDViN, s-a produs în mod fericit a doua zi după concertul timişorean al lui Manu Chao. Am savurat prin urmare un şir de autografe în compania unui şir de vinuri de calitate, alături de chipuri mai vechi ori cât se poate de noi din anturajul clubului.


Manu ne-a urat Hasta Siempre!, Luz y Suerte!, Good Luck!, desenând spirale, luni şi astre, iar somelierul LacertA, Bogdan Raul Todor, a avut grijă să îndeplinească, cu ajutorul vinurilor producătorului austriac din Dealu Mare, îndemnurile cântăreţului francez.
În frapiere am pus Pinot Gris 2012, Green, Rosé 2013, iar vinurile roşii servite au fost Merlot 2011 şi Cabernet Sauvignon&Shiraz 2011. Cum odăile bunicii s-au umplut din nou, noi am şezut iarăşi pe scări, printre tot felul de baxuri şi pahare, jucându-ne cu aparatele foto şi cu pălăriile de soare. Bogdan a fost într-o zi mare, inspirat în discurs, precis în descrierea licorilor.
Despre vinuri, ce să mai spun, o delectare! Nu poţi decât să fii încântat de prospeţimea Pinot Gris-ului, de puterea Green-ului, de fineţea franţuzească a rosé-ului, de evoluţia Merlot-ului şi de amplitudinea cupajului de Cabernet cu Shiraz. Eu am păstrat pentru mine primul şi ultimul vin. Pe cel din urmă îl consider chiar un vin remarcabil şi abia aştept să-l introduc într-un viitor blind, alături de câteva mari vinuri titrate ale lumii.

Citit 2696 ori Ultima modificare Luni, 30 Iunie 2014 13:22
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate