Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 18:30

Ziua Ancăi şi a lui Bubu în Vestik Club

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă iubim viaţa şi încă n-am uitat să exersăm bucuria de a trăi, fiecare din cele 365 de zile ale anului este importantă. Cu atât mai mult este importantă pentru clubul nostru o zi anume dacă aceasta este una aniversară şi o fiinţă apropiată ţine să o marcheze cu prietenii în dormitorul bunicii.


Ultima dată s-a întâmplat într-o vineri, însă n-am apucat să vă povestesc; o dată fiindcă eram în altă parte, iar apoi, fiindcă viaţa noastră a fost atât de aglomerată în ultima vreme încât abia acum cuvintele apucă să se scrie. Ei bine, în vreme ce noi doi, Dan şi Vali, ne aflam în Macedonia pentru a ne califica în semifinalele unei balcaniade la fotbal pentru jurnalişti, Bubu şi prietena sa Anca au ţinut să-şi serbeze ziua de naştere în Vestik Club. Sarcina organizării evenimentului a picat aşadar pe Pivniceră, singura rămasă acasă, în tihna odăilor cu vinuri, pahare şi autografe, în timp ce noi, zbuciumaţi, băteam cu naţionala României, şapte sute de kilometri mai la sud, naţionalele Bosniei şi Croaţiei şi încasam bătăi de la cele ale Moldovei şi Bulgariei.
Acasă, a fost un eveniment cu multe vinuri, tot aşa cum, în Macedonia, turneul nostru balcanic a avut parte de multe goluri. 21 de musafiri, dintre care 8 s-au aflat în premieră în dormitorul bunicii, au degustat şi băut spumante de Recaş, Pinot Noir de Avincis, Menestrel de Rotenberg, Muscat Ottonel de Boieru, Pinot Noir şi Cabernet&Shiraz de LacertA. S-a mai deschis cu generozitate un Rosé magnum M1 de Murfatlar câştigat de Traiana cu ceva degustări în urmă. Noi am deschis scorul însă doar în meciul cu Bosnia Herţegovina, în rest a trebuit să ne luptăm, cu destul succes, pentru a întoarce rezultatele.
Şi uite-aşa, în vreme ce băieţii se plimbau prin Ohrid, făceau croaziere pe lac şi şedinţe foto cu păuni şi vinuri de Tikves, fetele din club au pus de-un selfie în încăperea cea mai intimă a clubului, au tăiat un tort mare cu balanţa justiţiară şi s-au distrat la modul cel mai frumos de ziua prietenelor lor.
Stau mărturie despre asta fotografiile Oanei care emană parfumul de trandafiri al acestei întâmplări de care noi am fost oarecum departe, în lumea noastră cu iarbă şi crampoane, cu tamburaşi, statui şi mănăstiri macedonene.

Citit 3007 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 18:41
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate