Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Duminică, 26 Octombrie 2014 18:20

O seară asiatică în centrul Aradului. Degustare oeno-gastronomică în stil Thai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Evenimentele oenologice ne bat la ușa clubului, în ritm alert, așa că nu e de mirare că pe unele dintre acestea am ajuns să le consemnăm mai târziu decât ne-am fi dorit. Așa s-a întâmplat, de pildă, cu cosmopolita degustare de vinuri și gastronomie în stil thailandez, petrecută cu o săptămână în urmă în sălile noastre de degustare din Arad. Nu ne plângem însă, pentru că, de data asta, întârzierea s-a produs din pricini absolut obiective: participarea membrilor fondatori ai clubului, în premieră, cu un stand, la cel mai important eveniment de business al anului pentru industria de automotive din România, ce s-a desfășurat la Timișoara.

Scria recent Pivnicerul despre cum am petrecut în club de ziua unuia dintre cei mai activi membri ai clubului, avocatul Mihai Pașca, când ne-a intrat o lady din Asia de Sud-Est în dormitorul bunicii. Ei, tocmai de la acel eveniment s-a iscat ideea acestei seri private în care cuplul italo-thailandez de la firma arădeană Zintra Thai Spa - Giuliano Scanavino şi Ja Nissara Buntos -, a mutat, pentru câteva ore, o parte din gastronomia Asiei în mijlocul Aradului.

Meniul thai a fost propus de însăși maestra de ceremonii a serii, doamna Ja Nissara Buntos, cea care a pregătit cu minuțiozitate delicatesele asiatice. Am început, deci, cu Salmon Sashimi - Sushi Rolls din carne de somon; cu Gai Satay - frigărui din carne de pui Thai Style, dar și cu Teriaky Satay - frigărui din carne de pui Japanese Style. Am continuat apoi cu Plaa Sod Ma Muan - file de șalău în sos de mango; cu Khao Pad Koong Saparod - Orez prăjit în stil Thai, cu creveți, servit în jumătăți de ananas. Seara s-a încheiat cu o delicioasă budincă de nucă de cocos.

Și pentru că evenimentul culinar avea totuși loc în cel mai renumit club de vinuri din Arad, am avut grijă să asociem bunătățile de pe mese cu vinuri potrivite: Sauvignon Blanc Caloian de la Crama Oprișor, Muscat Ottonel&Sauvignon Blanc și Rose de la Avincis, Tămâioasă Românească și Colocviu la Roma de la Casa de Vinuri Cotnari.

 

Sigur, senzațiile culinar-oenologice ale serii au fost completate de conversațiile interesante între grupurile de connaisseuri care au ținut cu tot dinadinsul să fie prezente la eveniment. Așa am aflat că italianul Giuliano – care s-a stabilit la Arad după un periplu prin China și Marea Britanie - este proprietarul unui label muzical numit Feel Good Production ce a scos pe piața britanică niște piese de-a dreptul interesante, pe care le-am și ascultat, pe loc.

 

Apoi am dat o tură conversațională prin Olanda, unde studiază Dănuț, mezinul grupului nostru de degustători, cel în care ne vom pune speranțele manageriale ale clubului nostru de degustători absolut neautorizați, peste câțiva ani.

 

A fost o seară extraordinar de reușită, pe care o vom repeta în curând pentru prietenii noștri care nu au încăput în clubul nostru din ce în ce mai strâmt. E, pe undeva, firesc: încăperile de degustare au doar 32 de locuri, în timp ce numărul membrilor și simpatizanților amatori de vin bun a sărit la peste o sută, mulți dintre ei venind tocmai de la Timișoara... Se anunță chiar și o degustare în stil italian, de gastronomie și vinuri din Piemonte, realizată tot cu know-how thailandez.


Dar, până atunci, ne așteaptă, pe noi și pe cei mai ludici membri sau simpatizanți ai clubului, un HalloWine, sperăm noi, de pomină.

Citit 2313 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 17:44
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate