Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 14:55

Întâlnire cu Merlot-uri, cu Nenumita, cu Grüner Veltliner și cu pateul lui Chef Alex

Scris de
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Am rămas datori cu trei cronici de vin: o degustare ad-hoc în dormitorul bunicii, sărbătoarea de 20 de ani de la SERVE și HalloWine 2014. Le vom lua pe rând, cronologic, de dragul amintirii, al retrăirii clipei.

Într-o seară specială, o mică parte a clubului s-a strâns în dormitorul bunicii și abia atunci ne-am dat seama că vinurile pregătite tindeau să devină mai multe decât degustătorii. Mai ales că Zoli, unul dintre principalii susținători ai CDViN, a adus cu sine, în dar, o Nenumită, iar Alex, un Grüner Veltliner.

 

Patru dintre invitați au venit din Timișoara, doi din Arad, iar restul se aflau parcă dintotdeauna în dormitorul bunicii. Am pregătit nu mai puțin de șase Merlot-uri, fiindcă așa ni s-a năzărit, să asortăm aceste vinuri cu pateul lui Chef Alex, o delicatesă pe care o tot poftim de la o vreme încoace.

Au fost deschise pe rând Merlot 2011 Vinul Cavalerului SERVE, Merlot 2012 Viile Metamorfosis, Merlot 2013 Lozar (Macedonia), Merlot 2011 Avincis, Merlot 2012 La Putere Recaș, Merlot Rezerva Prince Matei 2011 Vinarte.

Darul lui Zoli, Nenumita, extraordinarul cupaj de la Crama Oprișor din anul 2007, l-am decantat vreo două ceasuri și a fost destul ca să ne bucurăm cu adevărat de acest vin măreț. La urmă, în stil Oliver Bauer, am deschis un vin alb, pentru limpezirea situației, un Grüner Veltliner de la el de acasă.

Ne-am bucurat să-i avem alături pe acești prieteni dragi care se numără printre cei care au înțeles că funcționarea unui club se bazează în primul rând pe altruism. Pe acel Dăruind, vei dobândi care caracterizează o construcție comunitară la baza căreia se află un sens spiritual. Asta descoperim de fiecare dată într-un vin mare, care poate fi împărtășit cu cei care înțeleg.

Desigur, mulți alți prieteni care se numără în aceeași categorie a susținătorilor de cursă lungă ai clubului nu au fost prezenți la micul nostru ”cenaclu” oeno-gastronomic. De aceea, pentru ei, asemenea isprăvi, cu vinuri frumoase și oameni cărora le place acest tip de frumusețe, trebuie repetate. Și suntem absolut siguri că le vom repeta.

Citit 4068 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 17:00
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate