Patru dintre invitați au venit din Timișoara, doi din Arad, iar restul se aflau parcă dintotdeauna în dormitorul bunicii. Am pregătit nu mai puțin de șase Merlot-uri, fiindcă așa ni s-a năzărit, să asortăm aceste vinuri cu pateul lui Chef Alex, o delicatesă pe care o tot poftim de la o vreme încoace.
Au fost deschise pe rând Merlot 2011 Vinul Cavalerului SERVE, Merlot 2012 Viile Metamorfosis, Merlot 2013 Lozar (Macedonia), Merlot 2011 Avincis, Merlot 2012 La Putere Recaș, Merlot Rezerva Prince Matei 2011 Vinarte.
Darul lui Zoli, Nenumita, extraordinarul cupaj de la Crama Oprișor din anul 2007, l-am decantat vreo două ceasuri și a fost destul ca să ne bucurăm cu adevărat de acest vin măreț. La urmă, în stil Oliver Bauer, am deschis un vin alb, pentru limpezirea situației, un Grüner Veltliner de la el de acasă.
Ne-am bucurat să-i avem alături pe acești prieteni dragi care se numără printre cei care au înțeles că funcționarea unui club se bazează în primul rând pe altruism. Pe acel Dăruind, vei dobândi care caracterizează o construcție comunitară la baza căreia se află un sens spiritual. Asta descoperim de fiecare dată într-un vin mare, care poate fi împărtășit cu cei care înțeleg.
Desigur, mulți alți prieteni care se numără în aceeași categorie a susținătorilor de cursă lungă ai clubului nu au fost prezenți la micul nostru ”cenaclu” oeno-gastronomic. De aceea, pentru ei, asemenea isprăvi, cu vinuri frumoase și oameni cărora le place acest tip de frumusețe, trebuie repetate. Și suntem absolut siguri că le vom repeta.