Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 14:55

Întâlnire cu Merlot-uri, cu Nenumita, cu Grüner Veltliner și cu pateul lui Chef Alex

Scris de
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Am rămas datori cu trei cronici de vin: o degustare ad-hoc în dormitorul bunicii, sărbătoarea de 20 de ani de la SERVE și HalloWine 2014. Le vom lua pe rând, cronologic, de dragul amintirii, al retrăirii clipei.

Într-o seară specială, o mică parte a clubului s-a strâns în dormitorul bunicii și abia atunci ne-am dat seama că vinurile pregătite tindeau să devină mai multe decât degustătorii. Mai ales că Zoli, unul dintre principalii susținători ai CDViN, a adus cu sine, în dar, o Nenumită, iar Alex, un Grüner Veltliner.

 

Patru dintre invitați au venit din Timișoara, doi din Arad, iar restul se aflau parcă dintotdeauna în dormitorul bunicii. Am pregătit nu mai puțin de șase Merlot-uri, fiindcă așa ni s-a năzărit, să asortăm aceste vinuri cu pateul lui Chef Alex, o delicatesă pe care o tot poftim de la o vreme încoace.

Au fost deschise pe rând Merlot 2011 Vinul Cavalerului SERVE, Merlot 2012 Viile Metamorfosis, Merlot 2013 Lozar (Macedonia), Merlot 2011 Avincis, Merlot 2012 La Putere Recaș, Merlot Rezerva Prince Matei 2011 Vinarte.

Darul lui Zoli, Nenumita, extraordinarul cupaj de la Crama Oprișor din anul 2007, l-am decantat vreo două ceasuri și a fost destul ca să ne bucurăm cu adevărat de acest vin măreț. La urmă, în stil Oliver Bauer, am deschis un vin alb, pentru limpezirea situației, un Grüner Veltliner de la el de acasă.

Ne-am bucurat să-i avem alături pe acești prieteni dragi care se numără printre cei care au înțeles că funcționarea unui club se bazează în primul rând pe altruism. Pe acel Dăruind, vei dobândi care caracterizează o construcție comunitară la baza căreia se află un sens spiritual. Asta descoperim de fiecare dată într-un vin mare, care poate fi împărtășit cu cei care înțeleg.

Desigur, mulți alți prieteni care se numără în aceeași categorie a susținătorilor de cursă lungă ai clubului nu au fost prezenți la micul nostru ”cenaclu” oeno-gastronomic. De aceea, pentru ei, asemenea isprăvi, cu vinuri frumoase și oameni cărora le place acest tip de frumusețe, trebuie repetate. Și suntem absolut siguri că le vom repeta.

Citit 5066 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 17:00
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate