Din acestă dilemă ne-au scos însă, mai repede decât am fi crezut, chiar partenerii noștri tradiționali de degustări din ultimii cinci ani, care ne-au „somat”, încă din luna septembrie, să nu cumva să îi uităm atunci când vom suna, în clinchet de pahare, adunarea.
Zis și făcut! Doar că la această a doua ediție a party-ului gastro-oenologic am ridicat ștacheta ludică și am pus o condiție suplimentară: fiecare degustător a fost obligat să vină costumat adecvat. Cum evenimentul a fost sold-out încă de la prima strigare – scuze celor care n-au mai avut loc, promitem să mărim numărul de locuri din club cu prima ocazie! ;) – nu ne-a mai rămas decât să ne alegem costumele, navigând pe vastul ocean de pixeli al Internetului. Câteva ore mai târziu, Adina a adoptat-o pe Lady Tarantula, Vali s-a făcut una cu Obelix, Mihai a avut mereu o slăbiciune pentru mariachi, iar subsemnatului i-au plăcut întotdeauna poveștile cu pirați – poate mai puțin faptul că stăpânii mărilor erau obligați să se culce, invariabil, la ora opt seara.
În tot acest timp, chef Alex s-a ocupat de deja clasicul pateu cu aspic de vin și de pulpa de porc la cuptor care l-a făcut faimos în grup și chiar într-o anumită parte a Statelor Unite. Desertul a fost tot contribuția unui nucleu dur de „mascați”, tortul vrăjitoarei transformându-se într-una din senzațiile serii, la fel ca și delicioasele prăjiturelele de culoarea dovlecilor.
Și pentru că HalloWine-ul, la fel ca Halloween-ul tradițional, nu ar fi fost complet fără dovlecii sculptați, a fost nevoie de un making-of. Protagonistă a fost, ca și anul trecut, Adriana, care și-a fluturat trusa de cuțite și pensule exact atât cât a fost nevoie încât să ne trezim pe masa barului cu patru expresive capete de bostani, cărora le-am găsit imediat loc printre sutele de sticle de vin de care suntem înconjurați la fiecare sărbătoare petrecută în club. Tot ideea ei a fost și inedita frapieră ecologică și portocalie în care au stat, înfipte printre cuburile de gheață, vinurile serii.
De acest HalloWine am avut parte și de o premieră: un concurs al măștilor, fiecare degustător având dreptul să propună câte cinci personaje pentru tot atâtea premii – sticle de vin și stickere cu sigla Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați. Toată lumea a intrat în joc, iar după calcularea unui clasament, primul loc a fost adjudecat de „angelul radios” și alb răspunzând la numele de Tina, care și-a fluturat discret aripile, în semn de mulțumire, la primirea premiului. Sau ni s-a părut?
Cert este că a fost o seară specială, cu oaspeți veniți din București, dar și din Italia, iar în cele câteva ore totul a părut posibil. Obelix s-a fotografiat cu Jack Sparrow, mexicanul Pedro (I-kill-everybody-for-five-pesos-but-you-are-my-best-friend–and-I-kill-you-for-nothing!) s-a lăsat vrăjit de lascivele cat-women – cu coadă sau fără! –, Dracula și-a demonstrat din nou talentele de DJ – and so on, and so on...
Spre dimineață, la spartul HalloWine-ului, mexicanul Mihai și-a dat jos mustățile negre și virile, a pus sombrero-ul la păstrare și s-a îndreptat spre aeroportul timișorean pentru a zbura tocmai spre... Mexic, unde avea să aterizeze a doua zi, pentru a purta un sombrero veritabil, de data aceasta. Corsarul din subsemnatul a ieșit cu un ușor regret din pielea personajului, pentru a reveni la starea de ex-pirat :), Obelix și-a pus mustața într-un sertar și și-a suflecat cozile portocalii, pentru că, după weekend-ul de recuperare, calendarul ne indica, inevitabil, o nouă zi... aniversară.
Galerie foto: Making of, HalloWine, Din alt unghi