Vineri 13 Decembrie 2024

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

Din 2013 încoace, celebrăm în club una dintre cele mai populare sărbători mondiale. Doar că, pentru ...

Jurnal de degustare: Artisan Winery face senzație în club!

După Balla Géza, Elite, Pivnițele Birăuaș, MaxiMarc și Dradara, un nou producător local de vinuri pr...

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

  • Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

  • Jurnal de degustare: Artisan Winery face senzație în club!

Miercuri, 05 Noiembrie 2014 09:56

O sărbătoare de neuitat: HalloWine. Pentru că ne place vinul, ceva de speriat! :)

Scris de
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Atât de reușită a fost prima ediție a HalloWine, pe care am organizat-o anul trecut, încât în toamna asta am stat puțin pe gânduri dacă e cazul să ne punem din nou măștile. Pentru că, nu-i așa, e redundant și, pe alocuri, poate deveni chiar plictisitor să încerci să repeți un lucru care a ieșit aproape perfect.

Din acestă dilemă ne-au scos însă, mai repede decât am fi crezut, chiar partenerii noștri tradiționali de degustări din ultimii cinci ani, care ne-au „somat”, încă din luna septembrie, să nu cumva să îi uităm atunci când vom suna, în clinchet de pahare, adunarea.

Zis și făcut! Doar că la această a doua ediție a party-ului gastro-oenologic am ridicat ștacheta ludică și am pus o condiție suplimentară: fiecare degustător a fost obligat să vină costumat adecvat. Cum evenimentul a fost sold-out încă de la prima strigare – scuze celor care n-au mai avut loc, promitem să mărim numărul de locuri din club cu prima ocazie! ;) – nu ne-a mai rămas decât să ne alegem costumele, navigând pe vastul ocean de pixeli al Internetului. Câteva ore mai târziu, Adina a adoptat-o pe Lady Tarantula, Vali s-a făcut una cu Obelix, Mihai a avut mereu o slăbiciune pentru mariachi, iar subsemnatului i-au plăcut întotdeauna poveștile cu pirați – poate mai puțin faptul că stăpânii mărilor erau obligați să se culce, invariabil, la ora opt seara.

În tot acest timp, chef Alex s-a ocupat de deja clasicul pateu cu aspic de vin și de pulpa de porc la cuptor care l-a făcut faimos în grup și chiar într-o anumită parte a Statelor Unite. Desertul a fost tot contribuția unui nucleu dur de „mascați”, tortul vrăjitoarei transformându-se într-una din senzațiile serii, la fel ca și delicioasele prăjiturelele de culoarea dovlecilor.

Și pentru că HalloWine-ul, la fel ca Halloween-ul tradițional, nu ar fi fost complet fără dovlecii sculptați, a fost nevoie de un making-of. Protagonistă a fost, ca și anul trecut, Adriana, care și-a fluturat trusa de cuțite și pensule exact atât cât a fost nevoie încât să ne trezim pe masa barului cu patru expresive capete de bostani, cărora le-am găsit imediat loc printre sutele de sticle de vin de care suntem înconjurați la fiecare sărbătoare petrecută în club. Tot ideea ei a fost și inedita frapieră ecologică și portocalie în care au stat, înfipte printre cuburile de gheață, vinurile serii.

 De acest HalloWine am avut parte și de o premieră: un concurs al măștilor, fiecare degustător având dreptul să propună câte cinci personaje pentru tot atâtea premii – sticle de vin și stickere cu sigla Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați. Toată lumea a intrat în joc, iar după calcularea unui clasament, primul loc a fost adjudecat de „angelul radios” și alb răspunzând la numele de Tina, care și-a fluturat discret aripile, în semn de mulțumire, la primirea premiului. Sau ni s-a părut?

 Cert este că a fost o seară specială, cu oaspeți veniți din București, dar și din Italia, iar în cele câteva ore totul a părut posibil. Obelix s-a fotografiat cu Jack Sparrow, mexicanul Pedro (I-kill-everybody-for-five-pesos-but-you-are-my-best-friend–and-I-kill-you-for-nothing!) s-a lăsat vrăjit de lascivele cat-women – cu coadă sau fără! –, Dracula și-a demonstrat din nou talentele de DJ – and so on, and so on...

Spre dimineață, la spartul HalloWine-ului, mexicanul Mihai și-a dat jos mustățile negre și virile, a pus sombrero-ul la păstrare și s-a îndreptat spre aeroportul timișorean pentru a zbura tocmai spre... Mexic, unde avea să aterizeze  a doua zi, pentru a purta un sombrero veritabil, de data aceasta. Corsarul din subsemnatul a ieșit cu un ușor regret din pielea personajului,  pentru a reveni la starea de ex-pirat :), Obelix și-a pus mustața într-un sertar și și-a suflecat cozile portocalii, pentru că, după weekend-ul de recuperare, calendarul ne indica, inevitabil, o nouă zi... aniversară.

 

 

Galerie foto: Making of, HalloWine, Din alt unghi

Citit 2898 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:35
Publicitate

Pivnicer

În ultimii ani, uneori am călătorit și am trăit clipa într-un ritm atât de alert, încât scrisul nu putea să țină pasul cu acțiunea. Câteva evenimente, întâmplări, ieșiri au rămas neoglindite. Între ele se numără și festivalul de față, căreia cuvintele i-au găsit exprimare abia după opt ani.

Caută

Publicitate