Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Miercuri, 05 Noiembrie 2014 09:56

O sărbătoare de neuitat: HalloWine. Pentru că ne place vinul, ceva de speriat! :)

Scris de
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Atât de reușită a fost prima ediție a HalloWine, pe care am organizat-o anul trecut, încât în toamna asta am stat puțin pe gânduri dacă e cazul să ne punem din nou măștile. Pentru că, nu-i așa, e redundant și, pe alocuri, poate deveni chiar plictisitor să încerci să repeți un lucru care a ieșit aproape perfect.

Din acestă dilemă ne-au scos însă, mai repede decât am fi crezut, chiar partenerii noștri tradiționali de degustări din ultimii cinci ani, care ne-au „somat”, încă din luna septembrie, să nu cumva să îi uităm atunci când vom suna, în clinchet de pahare, adunarea.

Zis și făcut! Doar că la această a doua ediție a party-ului gastro-oenologic am ridicat ștacheta ludică și am pus o condiție suplimentară: fiecare degustător a fost obligat să vină costumat adecvat. Cum evenimentul a fost sold-out încă de la prima strigare – scuze celor care n-au mai avut loc, promitem să mărim numărul de locuri din club cu prima ocazie! ;) – nu ne-a mai rămas decât să ne alegem costumele, navigând pe vastul ocean de pixeli al Internetului. Câteva ore mai târziu, Adina a adoptat-o pe Lady Tarantula, Vali s-a făcut una cu Obelix, Mihai a avut mereu o slăbiciune pentru mariachi, iar subsemnatului i-au plăcut întotdeauna poveștile cu pirați – poate mai puțin faptul că stăpânii mărilor erau obligați să se culce, invariabil, la ora opt seara.

În tot acest timp, chef Alex s-a ocupat de deja clasicul pateu cu aspic de vin și de pulpa de porc la cuptor care l-a făcut faimos în grup și chiar într-o anumită parte a Statelor Unite. Desertul a fost tot contribuția unui nucleu dur de „mascați”, tortul vrăjitoarei transformându-se într-una din senzațiile serii, la fel ca și delicioasele prăjiturelele de culoarea dovlecilor.

Și pentru că HalloWine-ul, la fel ca Halloween-ul tradițional, nu ar fi fost complet fără dovlecii sculptați, a fost nevoie de un making-of. Protagonistă a fost, ca și anul trecut, Adriana, care și-a fluturat trusa de cuțite și pensule exact atât cât a fost nevoie încât să ne trezim pe masa barului cu patru expresive capete de bostani, cărora le-am găsit imediat loc printre sutele de sticle de vin de care suntem înconjurați la fiecare sărbătoare petrecută în club. Tot ideea ei a fost și inedita frapieră ecologică și portocalie în care au stat, înfipte printre cuburile de gheață, vinurile serii.

 De acest HalloWine am avut parte și de o premieră: un concurs al măștilor, fiecare degustător având dreptul să propună câte cinci personaje pentru tot atâtea premii – sticle de vin și stickere cu sigla Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați. Toată lumea a intrat în joc, iar după calcularea unui clasament, primul loc a fost adjudecat de „angelul radios” și alb răspunzând la numele de Tina, care și-a fluturat discret aripile, în semn de mulțumire, la primirea premiului. Sau ni s-a părut?

 Cert este că a fost o seară specială, cu oaspeți veniți din București, dar și din Italia, iar în cele câteva ore totul a părut posibil. Obelix s-a fotografiat cu Jack Sparrow, mexicanul Pedro (I-kill-everybody-for-five-pesos-but-you-are-my-best-friend–and-I-kill-you-for-nothing!) s-a lăsat vrăjit de lascivele cat-women – cu coadă sau fără! –, Dracula și-a demonstrat din nou talentele de DJ – and so on, and so on...

Spre dimineață, la spartul HalloWine-ului, mexicanul Mihai și-a dat jos mustățile negre și virile, a pus sombrero-ul la păstrare și s-a îndreptat spre aeroportul timișorean pentru a zbura tocmai spre... Mexic, unde avea să aterizeze  a doua zi, pentru a purta un sombrero veritabil, de data aceasta. Corsarul din subsemnatul a ieșit cu un ușor regret din pielea personajului,  pentru a reveni la starea de ex-pirat :), Obelix și-a pus mustața într-un sertar și și-a suflecat cozile portocalii, pentru că, după weekend-ul de recuperare, calendarul ne indica, inevitabil, o nouă zi... aniversară.

 

 

Galerie foto: Making of, HalloWine, Din alt unghi

Citit 2855 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:35
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate