Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 17 Noiembrie 2014 13:25

Domeniile Boieru au adus în dormitorul bunicii frumusețea vinului transilvan bine făcut

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ne-am luat cu alegerile și uite că  nu am apucat să povestim, să ne amintim de ultima degustare din dormitorul bunicii. Nu c-ar fi ceva rău în asta… Ba din contră, e foarte bine, căci acum, în lunea asta simpatică, în care majoritatea cunoscuților noștri sunt cu zâmbetul pe buze, parcă scrisul decurge mai liniștit, mai normal, de parcă tocmai am scăpat de o carie.

 

În Vestik Club, vineri seara am avut plăcerea să ne întâlnim pentru a treia oară cu vinurile Domeniilor Boieru. Bogdan Moga a adus cu sine șase vinuri de terroir transilvan și tot atâtea surprize pentru membrii CDViN care au umplut clubul până la refuz. Ne-am bucurat de fiecare pahar, am avut o mulțime de oaspeți timișoreni, seara a fost ca în familie.

Au fost servite pe rând: Chardonnay 2013, Dry Muscat 2013, Traminer 2013, Fetească Albă & Muscat 2013, Episcopal 2011 (Traminer, Pinot Gris, Sauvignon Blanc), Cardinal 2009 Late Harvest Pinot Gris.

Mare succes au avut cupajul Episcopal și cel de Fetească și Muscat,  probabil din pricina acelui important clișeu care determină reacția consumatorului în fața unui vin: raportul preț-calitate. Cred că vinurile de Ciumbrud sunt ușor de recunoscut grație acidității lor ridicate și parfumului specific fiecărui soi. Ca de obicei, Bogdan a avut grijă să însoțească prezentarea vinurilor cu legende și anecdote, în vreme ce noi am avut grijă să golim paharele, cu gesturi de degustători pasionali.

Acum, la câteva zile de la eveniment, parcă mi se par și mai bune vinurile astea de Alba. Au gustul și seriozitatea Transilvaniei, frumusețea lucrului bine făcut, modestie și caracter. Cred că mă duc să pun câteva la rece, doar avem de sărbătorit atâtea și atâtea cu prietenii. M-aș bucura dacă aceste vinuri ar ajunge în paharul cât mai multor români, fiindcă îmi place să cred că toate calitățile unui vin sunt transmisibile, sunt molipsitoare.

 

Citit 4703 ori Ultima modificare Luni, 17 Noiembrie 2014 13:46
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate