Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62
Joi, 27 Noiembrie 2014 08:42

Toamnă Thai în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Oricâte permutări am pune la cale, oricât ne-am strădui să-i facem să încapă în clubul nostru de degustători de vin absolut neautorizați pe toți prietenii care împărtășesc cu noi pasiunea pentru nobila licoare, constatăm, invariabil, că încăperile cunoscute sub numele de dormitor al bunicii nu au, cel puțin deocamdată, decât 32 de locuri pe scaune. Iar dacă la anumite degustări au mai încăput și vreo zece amatori de vin care au preferat să stea în picioare decât să piardă o seară departe de vinurile lor favorite, în serile gastronomice pe care le organizăm periodic acest lucru nu mai e, din păcate, posibil.

 

Dar ne-am adaptat din mers, pentru că evenimentul gastronomic asiatic oferit luna trecută de cuplul italo-thailandez Giuliano Scanavino şi Ja Nissara Buntos s-a cerut insistent a fi repetat cât mai curând în club. Cum maestra de ceremonii Ja s-a întrecut pe sine și a gătit specialități noi, nu e de mirare că unii membrii ai clubului au făcut tot ce au putut să se afle și a doua oară pe lista participanților.

Așa că am mutat din nou, pentru încă o seară, o parte din gastronomia Asiei în cele două odăi din centrul urbei, care s-au transformat, de trei ani încoace, într-un adevărat pol oeno-magnetic al Aradului.

Meniul Thai a fost, și de data asta, impecabil ales și preparat. Ne-am încălzit cu deja clasica finger food: Gai Satay - frigărui din carne de pui marinate în lapte de nucă de cocos. Apoi a urmat o salată de somon asortată cu sos de lime și chili; Plaa Muek Yat Saai - calamar umplut cu lemongrass; Pet Los Sauce Som - file de rață cu sos de portocale; Peneng Moo - porc cu curry roșu, servit împreună cu orez Thai. Ca desert, am primit o delicioasă cheese cake.

Vinurile serii au fost alese de noi, cei din Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați: Crâmpoșie Selecționată Avincis, Sauvignonasse Bauer, Rosé Bauer, Merlot Avincis, Cabernet Sauvignon LacertA, iar la desert Muscat-Ottonel Domeniile Boieru.


Seara asiatică a fost totodată un prilej de a pune la cale următoarele aventuri gastronomice pe care le vom organiza împreună cu cuplul italo-thailandez. Până în luna februarie vom fi gazdele unei (unor? :) ) seri în care oaspeții clubului vor putea savura bucătăria italiană din regiunea Alba. Apoi, din primăvară, gastronomia asiatică va reveni în forță, cu specialități vietnameze și japoneze. Totul asortat, bineînțeles, cu vinurile premium românești pe care Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați le promovează cu insistență de cinci ani, în virtutea faptului că am fost primul ONG din România ce și-a propus explicit acest lucru.

Citit 2533 ori Ultima modificare Joi, 27 Noiembrie 2014 15:41
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate