Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Miercuri, 03 Decembrie 2014 15:39

Între prieteni, cu Big Radu și vinurile Domeniului Coroanei Segarcea

Scris de
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un nou episod din serialul hedonist ce îi are în distribuție pe membrii CDViN și drept decor dormitorul bunicii s-a consumat vinerea trecută. Special guest star-ul a fost Radu Rizea, brand manager la Domeniul Coroanei Segarcea și, mai ales, marele nostru prieten.

 

Big Radu a adus cu sine șase vinuri interesante din cea mai insolată zonă viticolă a României, dar și un discurs șocant, franc, ironic, nonconformist cu care a cucerit auditoriul. Odăile bunicii s-au umplut iarăși, am avut și mămici, și tătici cu copii alături, am avut și timișoreni, ne-am bucurat de suspansul unei tombole, ușor euforici din pricina licorilor din pahare.

Au fost servite pe rând Prestige Tămâioasă Românească 2013, Minima Moralia – Onoare 2011 (cupaj de Fetească Albă, Chardonnay baricat, Chardonnay nebariat, Sauvignon Blanc, Pinot Gris), și vinurile roșii ale noii colecții Vardo: Picătura vieții - Touriga Nacional 2011, Patima serii - Fetească Neagră 2011, Adierea vântului - Syrah 2011 și cupajul de Cabernet Franc și Marselan (încrucișare de Cabernet Sauvignon și Grenache) Puterea voinței 2011.

Am ales pentru mine, cu subiectivismul de rigoare, senzaționalul cupaj de alb Minima Moralia, autentica Tămâioasă Românească, vioaia Fetească Neagră și irezistibilul cupaj franțuzesc servit în final.

O seară minunată, care a avut parte de toate ingredientele unui eveniment reușit: vinuri de top, prestația unică a lui Big Radu, plăcerea tuturor de a fi atunci și acolo, între prieteni.

 

Mai multe imagini

Citit 7070 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:26
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate