Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Luni, 19 Ianuarie 2015 18:29

Ghicit în pahare negre și bunătăți pe ritm de fado

Scris de
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Prima acțiune din 2015 pusă la cale în dormitorul bunicii a avut trei ingrediente irezistibile: vinul de ghicit în pahare negre, platourile gătite cu rafinament de Tina și cântecele de fado (și nu numai) interpretate de Ricardo Caria. Poate de aceea au fost de trei ori privilegiați cei douăzeci degustători absolut neautorizați care au luat parte la eveniment.

 

Dacă e să vorbim de degustarea propriu-zisă, am ales opt vinuri a câte două sticle, pe care le-am servit aleatoriu în cele șase seturi de pahare negre. A fost pentru mulți o lecție de umilință, dar am avut și câțiva campioni care au indicat soiul, producătorul și chiar anul, ceea ce arată o experiență vastă și cu adevărat utilă. Ba am avut plăcerea să ni se anunțe și o sticlă cu defect de dop, dovadă că nu am pierdut vremea degeaba în ultimele cincinale tot degustând pe ici, pe colo, pe mai multe continente, sute și mii de sticle din vinul cel bun ori mai puțin bun. Vinurile alese au fost: Chardonnay 2013 LacertA (proba 3), Sauvignon Blanc&Fetească Albă 2013 Viile Metamorfosis (proba 7), Rosé 2013 Avincis (proba 5), Rosé 2013 LacertA (proba 1), Fetească Neagră 2011 La Cetate Crama Oprișor (proba 4), Negru de Drăgășani 2011 Prince Știrbey (proba 6), Nedeea 2012 Vinarte (proba 8), Pinot Noir 2013 Viile Metamorfosis (proba 2).

Ghicitul în pahare negre a fost însoțit de niște bunătăți pregătite, elaborate, create de Tina, un fel de master chef neautorizat al Clubului Vestik. În ultima vreme, ea ne alintă cu specialități gastronomice pe care le gătește cu plăcere și pe care noi le devorăm cu și mai mare plăcere. De data aceasta, Tina, ajutată de prietena Bianca, ne-a ispitit cu o mulțime de bucate, din care nu a mai rămas nimic pe platouri: pateuri cu somon afumat, minitarte steluțe cu cremă de conopidă, minitarte cu brie, nuci și miere, jambon caramelizat, frigărui de pui cu citrice, roșii cherry cu guacamole, creveți în cuib de tăiței de orez, tortellini în crustă de parmezan, cârnăciori glazurați cu chili, mini muffins cu gorgonzola, minifocaccia, miniclătite umplute cu ciuperci.

Am savurat vinurile și gastronomia Tinei pe ritm de fado grație unui oaspete special. Ricardo Caria, fost concurent la Vocea României, ne-a călcat pragul clubului însoțit de chitară și de două membre CDViN. La momentul potrivit, ne-a oferit un miniconcert din care nu au lipsit cunoscuta melodie Barco negro a Amaliei Rodrigues și Desfado a noii vedete Ana Moura. Ba am primit ca bonus și câte ceva din repertoriul formației Vama Veche, iar pentru mine, Ricardo a cântat, departe de cei care nu voiau să exerseze tristețea la o oră târzie de sâmbătă seara, Lagrima aceleiași inegalabile Amalia Rodrigues. Angajat de multinațională, căsătorit cu o româncă, arădean de-acum, Ricardo e un fel de Nelu Pitic, adică un artist extrem de talentat care își însoțește meseria propriu-zisă de cântec, și o face cu dragoste, vrăjind anturajul. Clubul cu autografe adăpostit de dormitorul bunicii pare a fi cadrul ideal pentru folk și fado, iar publicul, după cum am observat, este unul potrivit și receptiv la trubadurii moderni.

Când toate au luat sfârșit iar prietenii s-au dus pe la casele lor din Arad și Timișoara, am rămas în doi până către dimineață. Toate aromele vinului și mâncării pluteau în încăperile clubului iar paharele încă vibrau imperceptibil a muzică de fado. Și atunci cum să nu-ți dorești să repeți experiența, deși știi bine că toate aceste clipe sunt irepetabile?

 

Video: Desfado, Fado, Vama, Alta, Final

 

Citit 4475 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 15:37

Media

Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate