Marți 18 Mai 2021

Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

După încă o etapă de închidere pandemică lungă precum un veac de singurătate, Adrian Pașca se întoar...

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

  • Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

Sâmbătă, 07 Februarie 2015 18:41

Cuvinte cheie cu repetiţie: Oprişor, Boris, Caloian, Rusalcă, Drăgaică, dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Dacă daţi căutare după cuvintele cheie din titlu pe site-urile şi blogurile noastre vestice, veţi putea constata că draga Cramă Oprişor este unul dintre cei mai activi parteneri ai CDViN, după numărul de degustări, prezenţa scenică, ţinuta prezentării şi calitatea vinurilor servite. De vină pentru această statistică este fără îndoială Mr. Boris Ionescu, maestrul de ceremonii oenologice de prin partea asta de ţară, care tocmai a recidivat cu ajutorul unei noi întâlniri în odăile bunicii.


La acest eveniment am numărat 39 de degustători mai mult sau mai puţin autorizaţi, cu tot cu Borisul nostru familiar. Unii au venit tocmai din Olanda, de la Groningen, şi tocmai din Turcia, de la Bursa, pentru a se bucura de vinul cramei mehedinţene. Ceilalţi au fost ca de obicei arădeni şi timişoreni neplecaţi în lumea largă, multe feţe noi, numai bune de iniţiat în ale vinului cel bun.
Boris ne-a adus cinci vinuri: Sauvignon Blanc Caloian 2013, Rusalcă Albă 2014, Rosé Caloian 2014, Cabernet Sauvignon Caloian 2013 şi Drăgaică Roşie 2013, dar a avut grijă să ne cadorisească şi cu nişte australiene de la Rosemount. A fost o degustare clasică, cu mare succes la public. Pe fişele de degustare preferinţele s-au dovedit foarte diverse, însă eu am ales pentru mine Sauvignon-ul, Rusalca şi Drăgaica, toate în formă excelentă, numai bune de alungat spleen-ul de februarie din micul nostru târg arădean.
O parte din club s-a bucurat, cu graţie, şi de o sticlă de Smerenie 2011, iar noi, vesticii, am încheiat seara în compania lui Zoli şi a Ralucăi, punând la cale marile călătorii şi marile degustări viitoare. A, şi să nu uit, din pricina insistenţei cuiva care s-a îndrăgostit de acest vin, o sticlă de Drăgaică va lua drumul Olandei, spre aromată aducere aminte şi spre a alunga la nevoie firescul dor de acasă.

Citit 2384 ori Ultima modificare Duminică, 08 Februarie 2015 10:47
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate