Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Sâmbătă, 07 Februarie 2015 18:41

Cuvinte cheie cu repetiţie: Oprişor, Boris, Caloian, Rusalcă, Drăgaică, dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Dacă daţi căutare după cuvintele cheie din titlu pe site-urile şi blogurile noastre vestice, veţi putea constata că draga Cramă Oprişor este unul dintre cei mai activi parteneri ai CDViN, după numărul de degustări, prezenţa scenică, ţinuta prezentării şi calitatea vinurilor servite. De vină pentru această statistică este fără îndoială Mr. Boris Ionescu, maestrul de ceremonii oenologice de prin partea asta de ţară, care tocmai a recidivat cu ajutorul unei noi întâlniri în odăile bunicii.


La acest eveniment am numărat 39 de degustători mai mult sau mai puţin autorizaţi, cu tot cu Borisul nostru familiar. Unii au venit tocmai din Olanda, de la Groningen, şi tocmai din Turcia, de la Bursa, pentru a se bucura de vinul cramei mehedinţene. Ceilalţi au fost ca de obicei arădeni şi timişoreni neplecaţi în lumea largă, multe feţe noi, numai bune de iniţiat în ale vinului cel bun.
Boris ne-a adus cinci vinuri: Sauvignon Blanc Caloian 2013, Rusalcă Albă 2014, Rosé Caloian 2014, Cabernet Sauvignon Caloian 2013 şi Drăgaică Roşie 2013, dar a avut grijă să ne cadorisească şi cu nişte australiene de la Rosemount. A fost o degustare clasică, cu mare succes la public. Pe fişele de degustare preferinţele s-au dovedit foarte diverse, însă eu am ales pentru mine Sauvignon-ul, Rusalca şi Drăgaica, toate în formă excelentă, numai bune de alungat spleen-ul de februarie din micul nostru târg arădean.
O parte din club s-a bucurat, cu graţie, şi de o sticlă de Smerenie 2011, iar noi, vesticii, am încheiat seara în compania lui Zoli şi a Ralucăi, punând la cale marile călătorii şi marile degustări viitoare. A, şi să nu uit, din pricina insistenţei cuiva care s-a îndrăgostit de acest vin, o sticlă de Drăgaică va lua drumul Olandei, spre aromată aducere aminte şi spre a alunga la nevoie firescul dor de acasă.

Citit 2825 ori Ultima modificare Duminică, 08 Februarie 2015 10:47
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate