Marți 21 Ianuarie 2025

De nouă ori Davino!

Davino recidivează cu o degustare de excepție în odăile bunicii. Cristian Casapu, coproprietar și ac...

O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

  • De nouă ori Davino!

  • O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Miercuri, 25 Februarie 2015 17:32

Festin cu quiche, tortilla, foie gras, trufe negre și jeleu de Tămâioasă Româneascā. Ziua a doua în compania vinurilor AVINCIS

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Invariabil, în spatele fiecărui eveniment petrecut în odăile bunicii sunt zeci de ore de pregătiri, de discuții și de chestiuni cât se poate de pragmatice de rezolvat. Așa că să nu vă mirați că, după o seară de vineri în care am petrecut în 44 de degustători neautorizați, până după miezul nopții, în compania a cinci vinuri de la vila Dobrușa, a doua zi, dis-de-dimineață, am luat-o de la capăt cu pregătirile. Era firesc să fie așa, întrucât ne aștepta o seară cel puțin la fel de interesantă ca precedenta.

Proprietarii Avincis, familia Irinel și Valeriu Stoica, care ne onoraseră cu prezența la Arad în anii din urmă, au propus ca degustarea din a doua seară să fie însoțită de specialități gastronomice asortate cu vinurile. După o rundă prelungită de shopping, Ghislain și Angela s-au pus pe treabă, după amiaza fiind dedicată în exclusivitate gătitului.

Imediat după lăsarea serii, au sosit și oaspeții,  cei mai mulți dintre ei veterani ai clubului nostru. Am degustat Cuvée Petit, Fetească Regală & Pinot Gris, Cuvée Amélie, Rose, Pinot Noir și Cuvée Grandiflora.
 
Oaspeții au fost serviți, de-a lungul serii, cu delicatesele preparate de cuplul columbiano-francez: ruladă de lipie cu brânză Philadelphia, bacon, smochine şi caise uscate; quiche cu spanac şi feta; tortilla cu cartofi; prune uscate învelite în bacon și foie gras cu trufe negre şi jeleu de Tămâioasă Româneascā.

La fel ca în prima zi, Ghislain și Angela au propus membrilor clubului o tombolă, la care au fost oferite o sticlă de Cuvée Grandiflora și un album tipărit în condiții excepționale despre Domeniul Vila Dobrușa și Crama Avincis.

Întâlnirea s-a prelungit mult după miezul nopții, până când gheața din frapiere s-a topit și în pahare n-a mai fost niciun pic de vin. Am încheiat maratonul oenologic promițând să ne revedem cât mai curând, chiar pe terroir-ul vinurilor Avincis.

 

Mai multe imagini

Citit 5542 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:06
Publicitate

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Caută

Publicitate