Marți 18 Mai 2021

Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

După încă o etapă de închidere pandemică lungă precum un veac de singurătate, Adrian Pașca se întoar...

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

  • Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

Miercuri, 25 Februarie 2015 17:32

Festin cu quiche, tortilla, foie gras, trufe negre și jeleu de Tămâioasă Româneascā. Ziua a doua în compania vinurilor AVINCIS

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Invariabil, în spatele fiecărui eveniment petrecut în odăile bunicii sunt zeci de ore de pregătiri, de discuții și de chestiuni cât se poate de pragmatice de rezolvat. Așa că să nu vă mirați că, după o seară de vineri în care am petrecut în 44 de degustători neautorizați, până după miezul nopții, în compania a cinci vinuri de la vila Dobrușa, a doua zi, dis-de-dimineață, am luat-o de la capăt cu pregătirile. Era firesc să fie așa, întrucât ne aștepta o seară cel puțin la fel de interesantă ca precedenta.

Proprietarii Avincis, familia Irinel și Valeriu Stoica, care ne onoraseră cu prezența la Arad în anii din urmă, au propus ca degustarea din a doua seară să fie însoțită de specialități gastronomice asortate cu vinurile. După o rundă prelungită de shopping, Ghislain și Angela s-au pus pe treabă, după amiaza fiind dedicată în exclusivitate gătitului.

Imediat după lăsarea serii, au sosit și oaspeții,  cei mai mulți dintre ei veterani ai clubului nostru. Am degustat Cuvée Petit, Fetească Regală & Pinot Gris, Cuvée Amélie, Rose, Pinot Noir și Cuvée Grandiflora.
 
Oaspeții au fost serviți, de-a lungul serii, cu delicatesele preparate de cuplul columbiano-francez: ruladă de lipie cu brânză Philadelphia, bacon, smochine şi caise uscate; quiche cu spanac şi feta; tortilla cu cartofi; prune uscate învelite în bacon și foie gras cu trufe negre şi jeleu de Tămâioasă Româneascā.

La fel ca în prima zi, Ghislain și Angela au propus membrilor clubului o tombolă, la care au fost oferite o sticlă de Cuvée Grandiflora și un album tipărit în condiții excepționale despre Domeniul Vila Dobrușa și Crama Avincis.

Întâlnirea s-a prelungit mult după miezul nopții, până când gheața din frapiere s-a topit și în pahare n-a mai fost niciun pic de vin. Am încheiat maratonul oenologic promițând să ne revedem cât mai curând, chiar pe terroir-ul vinurilor Avincis.

 

Mai multe imagini

Citit 4289 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:06
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate