Luni 17 Februarie 2025

O escapadă de 12 zile prin Portugalia și nu numai

Ultima mare călătorire a degustătorilor rătăcitori care suntem s-a petrecut în mai 2024, timp de 12 ...

De nouă ori Davino!

Davino recidivează cu o degustare de excepție în odăile bunicii. Cristian Casapu, coproprietar și ac...

O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...

  • O escapadă de 12 zile prin Portugalia și nu numai

  • De nouă ori Davino!

  • O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Duminică, 17 Mai 2015 20:31

Premieră: VIETNAMESE FUSION în odăile bunicii!

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Oricât de multă plăcere ne-ar face să ne vedem mai des cu unii dintre prietenii clubului nostru, paradoxal, acest lucru nu se întâmplă tocmai din pricină că propriul calendar ni s-a aglomerat neverosimil. 

Printre acești prieteni se numără și Giuliano Scanavino, împreună cu Ja Nissara Buntos, cuplul italo-thailandez de la firma arădeană Zintra Thai Spa, cu care am organizat primele evenimente culinare în urmă cu un an. În noiembrie ne promiteam că ne vom revedea cât de curând, însă evenimentele oenologice despre care ați putut citi pe acest site, dar și un periplu asiatico-european al celor doi, expediție din care s-au întors cu ingrediente gastronomice originale – greu, adeseori imposibil de găsit în Arad! -, ne-au întârziat planurile culinar-oenologice.

Am reușit să începem, săptămâna trecută, noua odisee gastronomică în mai multe episoade cu o seară de gastronomie tradițională vietnameză – o premieră pentru clubul nostru.

Ja Nissara Buntos, maestra de ceremonii a serii, ne-a gătit, cu ingrediente originale, cinci feluri de bunătăți. Am început seara cu Po Pia – rulouri de primăvară cu creveți proaspeți, preparate cu coriandru și ghimbir. Au urmat porțiile de Dim Sum, un fel de găluște delicioase din carne de porc, dar și Nem Lui Hue, frigărui din carne de porc marinată cu lemongrass. Apoi am servit Bahn Xeo – tradiționala clătită crocantă vietnameză cu creveți și muguri de soia. La desert am primit Coconut Pies! Firește, fiecare fel de mâncare a fost însoțit de un vin. De-a lungul serii, am turnat în pahare Young Fresh Crama Liliac, Merlot  Vitis Metamorfosis, Fetească Neagră Crama Oprișor, Chardonnay Lacerta și Strada di Guia 109 Brut Prosecco Foss Marai.

Ca și cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns pentru reușita unei seri irepetabile, Giuliano, care este proprietarul unui label muzical numit Feel Good Production, ne-a făcut cunoștință cu unul din prietenii săi italieni, muzicianul italian Michele Lazzarini. Acesta a savurat, ca toată lumea, delicatesele asiatice, trecând aproape neobservat în mijlocul euforiei generale. Asta însă doar până în ultima jumătate de oră, când am descoperit calitățile saxofonului său, cu care cânta, odinioară, pe aceeași scenă cu Eros Ramazzotti, Quincy Jones, Stevie Wonder, dar și pentru prietenul său George Clooney. După mai multe bisuri absolut firești, i-am îngăduit din nou lui Michele să-și recapete suflul – nu înainte de a ne promite că se va întoarce în clubul nostru în septembrie, când va apărea pe piața italiană noul său CD.


A fost o seară interesantă, care a deschis, de fapt, seria întâlnirilor gastronomice asiatico-europene din această vară. Evenimente pe care vă recomandăm, absolut amical, să nu le ratați!

 

 

 

Citit 2326 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 19:42

Media

Publicitate

Pivnicer

E 9 mai 2024, prima noastră zi la Faro. Câtă eliberare! Cronicarul a fost mai puțin harnic decât călătorul în prima sa zi în Portugalia. Epuizat după o zi plină, solară în capitala provinciei Algarve, singurele sale cuvinte scrise în jurnal fură: „Faro, pastel (de nata), wine bar, berzele bisericoase, restaurant, centru, cina acasă cu cocos, papaya, șuncă, salamuri și foarte buna brânză locală, vinuri de top”.

Caută

Publicitate