Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Miercuri, 24 Iunie 2015 05:55

Clubul nostru se aglomerează! Dublă degustare în compania vinurilor cramei Liliac

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Amicii noștri de la Crama Liliac au descoperit, la degustarea din aprilie, pe care am organizat-o împreună în odăile bunicii, că membrii Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați sunt, pe zi ce trece, tot mai numeroși. Inevitabil, după mai bine de trei ani de la inaugurarea lor, sălile noastre de degustare au devenit neîncăpătoare.

 

Acesta a fost motivul pentru care ne-au propus să le oferim iubitorilor de vin o degustare dublă, în două zile consecutive. Zeci de amatori de vinuri acide şi seci au fost prezenți joi, 18 iunie, și vineri, 19 iunie, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați, unde Cătălin Păcurar, ambasadorul zonal de la Liliac, ne-a prezentat cinci vinuri. Am degustat, pe rând, Young Liliac fresh (Sauvignon Blanc, Pinot Gris) 2014, Young Liliac fruity (Fetească Albă, Muscat Ottonel) 2014, Liliac Fetească Albă 2014, Fetească Regală 2014, Pinot Gris 2014.


Seara a fost, ca de obicei, dinamică, cu vinuri care au prins imediat la public. Tombola propusă de Cătălin, în care au fost puse în joc trei premii, a condimentat o seară în care participanții au fost extrem de comunicativi, catalizați, cu siguranță, și de calitatea vinurilor. Gama de intrare a avut un succes scontat la publicul din prima seară, vinul serii, desemnat prin vot, fiind Young Liliac fruity.


A doua zi aveam să o luăm de la capăt. În precedenta vizită la Arad, Cătălin ne-a făcut, la miezul nopții, o demostrație de sabrare a unei sticle de spumant Foss Marai cu un pahar de șampanie. De data asta a adus cu sine noua sa sabie de sabrare, cu care, înainte de degustarea propriu-zisă, a sabrat, din nou, o sticlă a aceluiași producător italian de spumant, prilej pentru noi să fotografiem și să filmăm evenimentul, pentru arhiva noastră media.


La scurt timp, sălile de degustare aveau să se umple din nou, pentru a doua zi consecutiv. Avea să fie o seară la fel de animată, pigmentată cu deja tradiționala tombolă, în urma căreia alți trei membri ai clubului au plecat acasă cu un vin din portofoliul Cramei Liliac.
În urma sondajului lui Cătălin, vinul serii a fost desemnat, de această dată, Young Liliac Fesh 2014.


Târziu, în noapte, după ce și cei mai pretențioși membri ai clubului s-au declarat convinși de vinurile ce ne-au fost prezentate de Cătălin Păcurar, am tras cortina peste degustarea ce începuse cu peste 30 de ore în urmă; și am început, totodată, numărătoarea inversă pentru următoarea întâlnire cu vinurile de la Crama Liliac – suntem curioși cum se va prezenta noul Nectar! -, ce va avea loc în toamnă...

 

 

Citit 2349 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 10:44

Media

Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate