Marți 10 Decembrie 2024

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

Din 2013 încoace, celebrăm în club una dintre cele mai populare sărbători mondiale. Doar că, pentru ...

Jurnal de degustare: Artisan Winery face senzație în club!

După Balla Géza, Elite, Pivnițele Birăuaș, MaxiMarc și Dradara, un nou producător local de vinuri pr...

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

  • Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

  • Jurnal de degustare: Artisan Winery face senzație în club!

Marți, 07 Iulie 2015 13:47

Degustare stelară, la foc de tabără, în parcul cu animale de pe cinci continente

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Nici nu ne-am dat seama cum a trecut un an de la prima noastră aventură în cel mai interesant loc din apropierea Aradului, pe care l-am descoperit, în iulie 2014, cu ajutorul Nicoletei şi al lui Gabriel Mohaci. Proprietari ai unui domeniu ce se întinde pe câteva hectare la ieșirea din Sâmbăteni, aceștia l-au populat, de-a lungul anilor, cu animale originare de pe cinci continente. Parcul de mângâiat animale, vorba unui puști adus de părinți pentru a trăi experiența unică a întâlnirii cu lighioane văzute până atunci doar în poze.

De cum a venit vara, ne-am propus să reluăm aventurile de anul trecut, așa că sâmbătă, 4 iulie, am debarcat pe arca familiei Mohaci. Deși mai bine de 30 de membri ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi sunt în vacanță, departe de Arad, am reușit să ne strângem în număr mare: peste patruzeci de amatori de vin și ceva mai multe sticle cu licorile preferate. La fel ca data trecută, Chef Alex a gătit, la Timișoara, o impecabilă friptură de purcel vietnamez, în timp ce prietenul iordanian al lui Iulian, Nabil, ne-a oferit un berbecuț la groapă, după o rețetă originară din țara sa de baștină, dar și câteva găini "ecologice".

N-au lipsit nici clasicele, de-acum, baclavale cu nucă aduse tot de la Timișoara, care au respectat întocmai rețeta turcească. Vinul a curs în pahare, iar oaspeții aflați pentru prima oară la un asemenea festin au profitat de ocazie și au explorat domeniul  degustând din mers, întâlnindu-se cu păsările emu, cu bivolii negrii, cu cerbii lopătari, cu căprioara Bambi - feblețea noastră -, cu lebedele, cu oile cameruneze, cu lamele andine.

Forfota nu s-a potolit nici la lăsarea serii. Cu telescopul profesional adus de Alex am explorat stelele, pentru ca apoi, gazda noastră, Gabi, să ne ofere șansa de a fi martorii celui mai spectaculos foc de tabără pe care l-am văzut în ultimele două decenii, în braţul secat al Mureşului, aflat pe domeniul familiei Mohaci...

După miezul nopții, amatorii de dans s-au dezlănțuit pe scena improvizată în chioșcul de pe domeniu, în timp ce degustătorii veterani plănuiau deja următoare întâlnire, din luna septembrie...

Citit 4915 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 15:23

Media

Publicitate

Pivnicer

În ultimii ani, uneori am călătorit și am trăit clipa într-un ritm atât de alert, încât scrisul nu putea să țină pasul cu acțiunea. Câteva evenimente, întâmplări, ieșiri au rămas neoglindite. Între ele se numără și festivalul de față, căreia cuvintele i-au găsit exprimare abia după opt ani.

Caută

Publicitate