Miercuri 19 Iunie 2024

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Marți, 29 Septembrie 2015 10:43

Spectacol de rafinament cu cinci plus unu vinuri și Bogdanul Lacertei

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Devenit unul dintre cei mai activi somelieri în dormitorul bunicii, Bogdanul Lacertei se întoarce la Arad pentru o degustare de septembrie. A trebuit să suplimentăm scaunele în club iar vinurile, cinci la număr, sunt fără îndoială de anuar.

 

A nu știu câta oară, Bogdan Todor face spectacol în Vestik club cu vinurile producătorului din Dealu Mare a cărui cramă are drept emblemă un gușter. Șopârla este simbol benefic în țările mediteraneene, un protector al casei. La noi a devenit simbolul vinului de calitate. La sfârșit de septembrie, Bogdan a selecționat următoarele vinuri marca LacertA pentru evenimentrul din clubul nostru: Pinot Gris 2014, Cuvée X (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling de Rin) 2013, Shiraz 2013, Cabernet Sauvignon Reserva 2011 și Cuvée IX (Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Blaufraenkisch) 2012. Înainte însă ca el să sosească, noi am găsit un Pinot Gris LacertA din 2012 uitat într-un colț de stand. Și, în loc să-l admirăm și savurăm la modul reținut, ca niște masters of wine autorizați, am zis mai neaoș: Uau! După trei ani, e splendid, a căpătat o culoare vag aurie, are corp și prestanță, s-a simțit bine cu anii în club, asistând la toate festinurile.

 

Ar fi greu să facem un top al vinurilor. Și tânărul Pinot Gris promite multe, vinurile roșii sunt deja niște plăceri clasice, Shirazul condimentat, Cabernetul baricat în cinci moduri, cuvée-ul împlinit, puternic, nobil. Totuși, în seara aceea, pentru Cuvée X am simțit cea mai mare afecțiune. Acest vin e o probă de rafinament, e ca floare cu mai multe parfumuri care se deschid pe rând pentru nările unui adevărat pasionat.

Citit 3933 ori Ultima modificare Marți, 29 Septembrie 2015 10:55
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate