Vineri 29 Martie 2024

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

Joi, 21 Ianuarie 2016 10:24

O primă și reușită degustare din 2016 cu vinurile Cramei Rătești

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Anul 2016 l-am început în Vestik Club cu o reușită degustare cu licorile noii Crame Rătești. După tot felul de întâlniri pe la festivalurile de la Cluj, Viena ori Merano, ne-am bucurat să-i regăsim în dormitorul bunicii pe prietenii care promovează cu atâta entuziasm și perseverență vinurile producătorului din Satu Mare.

Sorin Crișan a adus cu sine, alături de două simpatice colege, cinci etichete marca Rătești: Funka Fetească Regală 2014, Funka Sauvignon Blanc 2014, Pinot Noir 2012, Cabernet Sauvignon 2013, Cabernet Sauvignon 2012. Membrii CDViN mai luaseră contact, în 2015, cu aproape toate vinurile producătorului sătmărean, noutățile curente fiind vinurile albe din 2014 și Cabernet-ul mai nou, 2013. Au fost minunate surprize toate licorile din pahar, tot așa cum seara de vineri au fost una dintre cele mai plăcute din Vestik club. Odăile bunicii s-au umplut de oameni noi, pe cei vechi i-am regăsit cu bucurie după ce am bifat împreună cinci ani de existență a Asociației Vestik și în timp ce ne pregătim să marcăm patru ani de existență a Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați.

Un pasionat de vin autentic nu va greși dacă va alege să-și cumpere primele două vinuri albe servite. Sunt din dificilul an 2014, au alcoolul bine încorporat, au integritate și un vino-ncoace blând, au biruit proba capriciilor naturii. Cu aciditate ridicată, cu corp și arome discrete, probabil că se pretează la o învechire mai mare decât cea cu care românii sunt obișnuiți în cazul vinurilor albe. Și în afară de asta, au avut succes la publicul CDViN!

Poate că Pinot Noir-ul nu este cel mai tipic pe care l-am băut vreodată, dar vița fiind tânără, nu putem avea pretenții franțuzești de la ea. Cabernet-ul din 2013 se anunță un vin superb, însă e încă atât de crud, mai mult o probă luată în plină evoluție. În schimb, ultimul servit, Cabernet-ul anului 2012,  fost pentru mulți vinul serii. O fi cel el cel mai nordic Cabernet Sauvignon din România, însă asta nu-l împiedică să cucerească papilele gustative și sufletești ale celor care sunt împătimiți cu adevărat. Fie ei și fără autorizație!

 

 

Citit 4035 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 10:43
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Caută

Publicitate