Vineri 13 Decembrie 2024

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

Din 2013 încoace, celebrăm în club una dintre cele mai populare sărbători mondiale. Doar că, pentru ...

Jurnal de degustare: Artisan Winery face senzație în club!

După Balla Géza, Elite, Pivnițele Birăuaș, MaxiMarc și Dradara, un nou producător local de vinuri pr...

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

  • Peisaj după HalloWine, cu Teckel sârmos și alte accesorii de groază

  • Jurnal de degustare: Artisan Winery face senzație în club!

Duminică, 29 Ianuarie 2017 13:40

Șapte vinuri și un ospăț oniric cum poate nici nu s-a mai văzut

Scris de
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Într-o seară de sâmbătă, în cadrul unui weekend oenologic, am avut plăcerea să împărtășim prietenilor care au umplut cele două odăi ale lui Nagymama nu mai puțin de șapte vinuri provenind de la tot atâtea crame autohtone. Intrigat și incitat totodată de întreaga poveste, Lucky Motanul, emblema și legenda vie a clubului, a ținut să-și petreacă timpul alături de noi și de aromele care au însoțit degustarea.

După întâmplarea de vineri, cu cinci crame și tot atâtea licori aferente, ne-am reîntâlnit acasă în club cu mulți dintre cei apropiați nouă. Un nou și entuziast echipaj timișorean a completat anturajul arădean. Pregătisem o vastă listă de vinuri, care a cuprins: Balla Géza Clarus Rosé 2015, Crama Oprișor Caloian Sauvignon Blanc 2016, La Salina Chardonnay Barrique 2015, Carastelec Benedict Pinot Noir 2015, Nachbil Cuvée Selection 2015 (de fapt, noua gamă La Capella, purtând încă vechea etichetă), Vinarte Nedeea 2014, Avincis Negru de Drăgășani 2013. După spumantul rosé de deschidere, elaborat de Balla Géza din Merlot și Cadarcă, am găsit foarte light Caloianul de Oprișor, Chardonnay-ul baricat a avut mare succes la doamne, domnișoare și domnițe, căci e sigur că lemnul i-au rotunjit și înnobilat mineralitatea și personalitatea salină. Benedict-ul unguresc de la Carastelec rămâne unul din vinurile mele preferate: e foarte Pinot Noir și foarte generos în ale sale, culoare, buchet, atingere papilară. Cupajul de la Nachbil, de Cabernet Sauvignon și Merlot , a plăcut multora, fiind complex și special în felul său, între toate celelalte licori. Eu zic că și această Nedee, cea mai recentă, pe care am încercat-o și cu o seară în urmă, va fi unul dintre bestseller-urile Vinarte în Vestik Club. Cupajul de trei soiuri autohtone, Fetească, Negru și Novac, e omogen și rotund, a devenit o unică ființă pe care abia așteptăm să o urmărim în evoluția sa. Am pus la urmă Negrul de Drăgășani de la Avincis, monocepaj după cupaj, fiindcă îl iubim în felul nostru cu iubire finală, fiindcă știm că e imposibil să nu placă majorității și fiindcă Ghislain, creatorul vinului, a complotat cumva cu Creatorul lumii în 2013 pentru elaborarea unei licori mari undeva pe dealurile molcome ale Drăgășanilor.

Pentru unii dintre noi, degustarea a luat sfârșit spre dimineață, când însuși Lucky Motanul adormise pe unul din scaunele clubului. În visele sale feline aveau să pătrundă fără îndoială vagi arome de Cadarcă și Sauvignon, de Chardonnay și Pinot Noir, de Negru și Merlot, în cadrul unui ospăț oniric cum poate nici nu s-a mai văzut...

Citit 3193 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2017 13:45
Publicitate

Pivnicer

În ultimii ani, uneori am călătorit și am trăit clipa într-un ritm atât de alert, încât scrisul nu putea să țină pasul cu acțiunea. Câteva evenimente, întâmplări, ieșiri au rămas neoglindite. Între ele se numără și festivalul de față, căreia cuvintele i-au găsit exprimare abia după opt ani.

Caută

Publicitate