Vineri 18 Iunie 2021

La un pahar de Cadarcă din vie centenară, în cincisprezece prieteni

Cea mai recentă degustare cu vinuri maghiare în dormitorul bunicii ne-a oferit surpriza întâlnirii c...

Două crame, zece vinuri, un singur Răzvan

Plus accesoriile, aș zice, adică frapiera cu inscripție, testevinul, sabia și chitara lată... Someli...

Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

După încă o etapă de închidere pandemică lungă precum un veac de singurătate, Adrian Pașca se întoar...

  • La un pahar de Cadarcă din vie centenară, în cincisprezece prieteni

  • Două crame, zece vinuri, un singur Răzvan

  • Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

Luni, 25 Septembrie 2017 10:33

La taifas cu Herbert și cu șapte vinuri de dincolo și de dincoace de Ocean

Scris de
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

De la o vreme, Herbert este performerul absolut al degustărilor din dormitorul bunicii, prin prezență, stilul prezentării și calitatea vinurilor pe care le promovează. Toate aceste ingrediente au dus și la succesul ultimei întâmplări oenologice din club, care a avut ca puncte de atracție șapte vinuri elaborate în patru țări din Lumea Veche și din Lumea Nouă, dar și preparatele semnate de chef Pivnicera.

Herbert a ajuns după-amiaza la Arad, cu portbagajul plin de licori. Le-am descărcat pe toate și pe unele le-am pus la rece, ne-am bucurat de câte o cafea și de spaghetele Pivnicerei, apoi ne-am văzut de degustare. Totul a început cu veselul Viosinho din 2015, de la Quinta do Gradil, de felul său din Portugalia, un vin cu care ne-am mai întâlnit cu câteva luni în urmă grație promotorului vinurilor din această țară. Unora ne aduce aminte de Vinho Verde, e perfect pentru orice început. I-a urmat un Sauvignon Blanc franțuzesc din 2013, marca La Jalousie,  Domaine du Landreau, corpolent și diferit față de ceea ce obișnuim să servim prin părțile noastre de Europă. De rosé-ul provensal Solstice, Estandon, din 2016 s-a îndrăgostit toată lumea, acesta fiind unul dintre cele mai bune rosé-uri băute vreodată în club. Trecând la roșii, am destupat un un excelent  Petit Verdot din 2014 de la Casa Silva, din Chile, un interesant cupaj de Bonarda și Petit Verdot marca Huarpe, din Argentina, un alt cupaj, din 2009, franțuzesc, de Grenache, Mourvèdre, Syrah, de la Prieuré Saint Jean de Bébian și la urmă feblețea mea Gran Lorca Poético, cupaj de Malbec, Syrah, Petit Verdot din 2008, elaborat în Argentina. Pentru mine, acesta din urmă a și fost vinul serii, dacă tot m-ar fi obligat cineva să aleg unul din cele șapte vinuri servite.

Am putut să asortăm vinurilor ceea ce a gătit în mod minunat stăpâna casei și a pivniței: tartele cu somon și Quiche Lorena.

Înainte de miezul nopții, Herbert a luat-o spre Cluj, Lucky și-a ocupat locul de gentleman cu coadă printre sticlele destupate de pe masă. Unii dintre noi au băut, au savurat și au contemplat  vinurile rămase până târziu în noapte, cu acea plăcere unică a reîntâlnirii între prieteni într-un club care poate fi numit de orice oenofil acasă.

Citit 2035 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2017 23:46
Publicitate

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Caută

Publicitate