Ce poate fi mai simpatic decât un chef de retragere din activitate ținut în Arad cu profesori din Timișoara, și nu oriunde, ci în dormitorul bunicii, și nu oricum, ci cu meniu gourmet și vinuri românești de top? Ne-am bucurat să fim părtași la asta și am deschis câteva dintre licorile preferate, asortând ardeii copți cu sos de anșoa cu Friza alb de la Carastelec, tagliatellele de vițel cu rucola și parmezan cu Fetească Neagră La Cetate de la Crama Oprioșor, friptura de porc cu lapte și alune de pădure în stil piemontez cu Prince Mircea de la Vinarte, dar și cu Syrah Colțul Pietrei de la Viile Metamorfosis, precum și desertul apetisant – tort de cafea și stracciatella – cu spumant Busuioacă de Bohotin Colocviu la Veneția de la Casa de Vinuri Cotnari.
Cel mai mic degustător neautorizat, Tudor, și el timișorean, nepotul bunicii sărbătorite, s-a simțit foarte bine în brațele lui Ja și la fel de bine de fiecare dată când a tras de coadă cele două pisici stoice ale casei.
Punând laolaltă toate aceste ingrediente , am văzut o mulțime de foști și actuali dascăli entuziaști, o mulțime de frați, mătuși, unchi și nepoți mulțumiți și o mulțime de foști ingineri și actuali arhitecți zâmbitori. Și am văzut și o bunică extrem de fericită, alături de toți cei care i-au fost și îi sunt aproape, și mai ales alături de cel mai scump nepot din lume. Grație unei fotografii de pe smartphone, ne-am dat seama că a fost cu ea, în gând și în suflet, și cea mai scumpă nepoțică din lume, zâmbindu-i unic din odaia sa atât de îndepărtată și totuși atât de apropiată de la Aachen.