Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Luni, 23 Octombrie 2017 18:38

Party de retragere cu vin și meniu gourmet

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Niculina, de felul ei vajnică bunică, a ținut să dea, în dormitorullui Nagymama, un party prilejuit de recenta ei pensionare. Evenimentul s-a dovedit unic în felul său, grație anturajului alcătuit din mai mari sau mai mici degustători neautorizați, din dascăli, rude și prieteni, grație bucatelor senzaționale pregătite de chef Ja și grație vinurilor românești care le-au acompaniat.

Ce poate fi mai simpatic decât un chef de retragere din activitate ținut în Arad cu profesori din Timișoara, și nu oriunde, ci în dormitorul bunicii, și nu oricum, ci cu meniu gourmet și vinuri românești de top? Ne-am bucurat să fim părtași la asta și am deschis câteva dintre licorile preferate, asortând ardeii copți cu sos de anșoa cu Friza alb de la Carastelec, tagliatellele de vițel cu rucola și parmezan cu Fetească Neagră La Cetate de la Crama Oprioșor, friptura de porc cu lapte și alune de pădure în stil piemontez cu Prince Mircea de la Vinarte, dar și cu Syrah Colțul Pietrei de la Viile Metamorfosis, precum și desertul apetisant – tort de cafea și stracciatella –  cu spumant Busuioacă de Bohotin Colocviu la Veneția de la Casa de Vinuri Cotnari.

Cel mai mic degustător neautorizat, Tudor, și el timișorean, nepotul bunicii sărbătorite, s-a simțit foarte bine în brațele lui Ja și la fel de bine de fiecare dată când a tras de coadă cele două pisici stoice ale casei.

Punând laolaltă toate aceste ingrediente , am văzut o mulțime de foști și actuali dascăli entuziaști, o mulțime de frați, mătuși, unchi și nepoți mulțumiți și o mulțime de foști ingineri și actuali arhitecți zâmbitori. Și am văzut și o bunică extrem de fericită, alături de toți cei care i-au fost și îi sunt aproape, și mai ales alături de cel mai scump nepot din lume. Grație unei fotografii de pe smartphone, ne-am dat seama că a fost cu ea, în gând și în suflet, și cea mai scumpă nepoțică din lume, zâmbindu-i unic din odaia sa atât de îndepărtată și totuși atât de apropiată de la Aachen.

Citit 1704 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2017 18:43
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate