Joi 21 Octombrie 2021

RO-Wine 2021, ediția de București: 92 producători, din 12 ţări, la aniversare

Eveniment aflat la a cincea ediție, RO-Wine | The International Wine Festival of Romania a fost prim...

O vacanță oenofilă, culinară și spirituală prin țările lui Suhajda, Hundertwasser, San Francesco d'Assisi și Gabriele D'Annunzio

Din 31 iulie până în 10 august 2021, am străbătut cinci țări de-a lungul a 3.500 de kilometri, am vi...

Degustare-pilot cu vinurile Domeniilor Franco-Române

Clătite cu carne și ciuperci, pateuri cu brânză și cu carne, cheesecake cu sos de fructe de pădure. ...

  • RO-Wine 2021, ediția de București: 92 producători, din 12 ţări, la aniversare

  • O vacanță oenofilă, culinară și spirituală prin țările lui Suhajda, Hundertwasser, San Francesco d'A...

  • Degustare-pilot cu vinurile Domeniilor Franco-Române

Luni, 23 Octombrie 2017 18:38

Party de retragere cu vin și meniu gourmet

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Niculina, de felul ei vajnică bunică, a ținut să dea, în dormitorullui Nagymama, un party prilejuit de recenta ei pensionare. Evenimentul s-a dovedit unic în felul său, grație anturajului alcătuit din mai mari sau mai mici degustători neautorizați, din dascăli, rude și prieteni, grație bucatelor senzaționale pregătite de chef Ja și grație vinurilor românești care le-au acompaniat.

Ce poate fi mai simpatic decât un chef de retragere din activitate ținut în Arad cu profesori din Timișoara, și nu oriunde, ci în dormitorul bunicii, și nu oricum, ci cu meniu gourmet și vinuri românești de top? Ne-am bucurat să fim părtași la asta și am deschis câteva dintre licorile preferate, asortând ardeii copți cu sos de anșoa cu Friza alb de la Carastelec, tagliatellele de vițel cu rucola și parmezan cu Fetească Neagră La Cetate de la Crama Oprioșor, friptura de porc cu lapte și alune de pădure în stil piemontez cu Prince Mircea de la Vinarte, dar și cu Syrah Colțul Pietrei de la Viile Metamorfosis, precum și desertul apetisant – tort de cafea și stracciatella –  cu spumant Busuioacă de Bohotin Colocviu la Veneția de la Casa de Vinuri Cotnari.

Cel mai mic degustător neautorizat, Tudor, și el timișorean, nepotul bunicii sărbătorite, s-a simțit foarte bine în brațele lui Ja și la fel de bine de fiecare dată când a tras de coadă cele două pisici stoice ale casei.

Punând laolaltă toate aceste ingrediente , am văzut o mulțime de foști și actuali dascăli entuziaști, o mulțime de frați, mătuși, unchi și nepoți mulțumiți și o mulțime de foști ingineri și actuali arhitecți zâmbitori. Și am văzut și o bunică extrem de fericită, alături de toți cei care i-au fost și îi sunt aproape, și mai ales alături de cel mai scump nepot din lume. Grație unei fotografii de pe smartphone, ne-am dat seama că a fost cu ea, în gând și în suflet, și cea mai scumpă nepoțică din lume, zâmbindu-i unic din odaia sa atât de îndepărtată și totuși atât de apropiată de la Aachen.

Citit 1810 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2017 18:43
Publicitate

Pivnicer

După aproape doi ani de boală planetară, în care unii dintre noi nu au apucat să revadă străinătatea, o vacanță europeană nu poate fi decât binevenită. Dacă ea se desfășoară de-a lungul a cinci țări, a două mări și a cincisprezece restaurante, cu atât mai bine!

Caută

Publicitate