Dacă ninge în martie cu fulgi de nea, și nu cu flori de cais, poate că o degustare de vinuri e cel mai bun mijloc de a alunga iarna prelungită din suflet. Chiar de asta ne-am îngrijit, împreună cu prietenii de la Crush, tocmai în preajma echinocțiului de primăvară, în plină ninsoare incorectă din punct de vedere politic și calendaristic. Balázs Attila a avut grijă să ne ofere pe rând șase vinuri alinătoare, purtând etichetele a patru crame de la noi ori de pretutindeni: Bisol Prosecco Bel Star, Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème.
Întâmplarea s-a prelungit târziu în noapte, așa cum se întâmplă în club chiar și în timpul săptămânii dacă vinurile au ștaif și, implicit, calitate. Și dacă părerile și plăcerile celorlați au fost împărțite, pentru mine am ales în mod capricios Chardonnay-ul corcovean și Pinot Gris-ul transilvan. Despre Corcova, eu cred cu tărie că este în primul rând o cramă de Chardonnay, o plasez în topul meu afectiv în privința acestui soi. Iar Pinot Gris-ul de Liliac e foarte gourmet și foarte austriac, pe placul nostalgicilor din regatul transilvan.
Nu vă veți înșela nici de veți comanda pomenitul prosecco, e de acolo, de la el de acasă, are perlarea de rigoare. Rosé-ul Liliacului a surâs celor mai mulți, nu te poți opune plăcerii generale. Pinot-ul Nachbil-ului îl recunoști mereu, din pricină de terroir și de pivniță, iar cuvée-ul boem al Corcovei încearcă să ofere o aventură oenofilă în roșu acelora care, spre deosebire de mine, iubesc celelalte soiuri ale cramei mai mult decât Chardonnay-ul.