Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Duminică, 25 Martie 2018 14:36

Cum să alungi iarna de martie cu ajutorul a șase vinuri de la Crush

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.

Dacă ninge în martie cu fulgi de nea, și nu cu flori de cais, poate că o degustare de vinuri e cel mai bun mijloc de a alunga iarna prelungită din suflet. Chiar de asta ne-am îngrijit, împreună cu prietenii de la Crush, tocmai în preajma echinocțiului de primăvară, în plină ninsoare incorectă din punct de vedere politic și calendaristic. Balázs Attila a avut grijă să ne ofere pe rând șase vinuri alinătoare, purtând etichetele a patru crame de la noi ori de pretutindeni: Bisol Prosecco Bel Star, Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème.

Întâmplarea s-a prelungit târziu în noapte, așa cum se întâmplă în club chiar și în timpul săptămânii dacă vinurile au ștaif și, implicit, calitate. Și dacă părerile și plăcerile celorlați au fost împărțite, pentru mine am ales în mod capricios Chardonnay-ul corcovean și Pinot Gris-ul transilvan. Despre Corcova, eu cred cu tărie că este în primul rând o cramă de Chardonnay, o plasez în topul meu afectiv în privința acestui soi. Iar Pinot Gris-ul de Liliac e foarte gourmet și foarte austriac, pe placul nostalgicilor din regatul transilvan.

Nu vă veți înșela nici de veți comanda pomenitul prosecco, e de acolo, de la el de acasă, are perlarea de rigoare. Rosé-ul Liliacului a surâs celor mai mulți, nu te poți opune plăcerii generale. Pinot-ul Nachbil-ului îl recunoști mereu, din pricină de terroir și de pivniță, iar cuvée-ul boem al Corcovei încearcă să ofere o aventură oenofilă în roșu acelora care, spre deosebire de mine, iubesc celelalte soiuri ale cramei mai mult decât Chardonnay-ul.

 

Citit 1129 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 17:14
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate