Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Duminică, 25 Martie 2018 14:36

Cum să alungi iarna de martie cu ajutorul a șase vinuri de la Crush

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bisol Prosecco Bel Star Brut , Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème. Cu aceste vinuri promovate de prietenii de la Crush am reușit să alungăm iarna de martie pentru toți iubitorii de vin neautorizați care au fost prezenți într-o seară de joi în odăile bunicii.

Dacă ninge în martie cu fulgi de nea, și nu cu flori de cais, poate că o degustare de vinuri e cel mai bun mijloc de a alunga iarna prelungită din suflet. Chiar de asta ne-am îngrijit, împreună cu prietenii de la Crush, tocmai în preajma echinocțiului de primăvară, în plină ninsoare incorectă din punct de vedere politic și calendaristic. Balázs Attila a avut grijă să ne ofere pe rând șase vinuri alinătoare, purtând etichetele a patru crame de la noi ori de pretutindeni: Bisol Prosecco Bel Star, Corcova Chardonnay, Liliac Pinot Gris, Liliac Rosé (Pinot Noir), Nachbil Pinot Noir, Corcova Cuvée Bohème.

Întâmplarea s-a prelungit târziu în noapte, așa cum se întâmplă în club chiar și în timpul săptămânii dacă vinurile au ștaif și, implicit, calitate. Și dacă părerile și plăcerile celorlați au fost împărțite, pentru mine am ales în mod capricios Chardonnay-ul corcovean și Pinot Gris-ul transilvan. Despre Corcova, eu cred cu tărie că este în primul rând o cramă de Chardonnay, o plasez în topul meu afectiv în privința acestui soi. Iar Pinot Gris-ul de Liliac e foarte gourmet și foarte austriac, pe placul nostalgicilor din regatul transilvan.

Nu vă veți înșela nici de veți comanda pomenitul prosecco, e de acolo, de la el de acasă, are perlarea de rigoare. Rosé-ul Liliacului a surâs celor mai mulți, nu te poți opune plăcerii generale. Pinot-ul Nachbil-ului îl recunoști mereu, din pricină de terroir și de pivniță, iar cuvée-ul boem al Corcovei încearcă să ofere o aventură oenofilă în roșu acelora care, spre deosebire de mine, iubesc celelalte soiuri ale cramei mai mult decât Chardonnay-ul.

 

Citit 1727 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 17:14
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate