Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Luni, 14 Septembrie 2020 12:10

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui eveniment hedonist din seria We Love Pasta&Wine. Ne-am delectat cu cinci vinuri și două feluri de paste preparate de prietenul Adrian Pașca, dar și cu irezistibila specialitate mousse au chocolat, elaborată de doamna Pivniceră.

În sâmbăta de dinaintea începerii școlii, curtea bunicii și a teckeliței Pinot s-a umplut de degustători cât se poate de neautorizați. Prietenii noștri din club cărora li s-a făcut dor de o degustare însoțită de bunătăți homemade au primit două vinuri din Italia (Puglia și Toscana) și trei din România (Dealu Mare), în timp ce serveau orecchiette pugliesi (cu legume) și pappardelle con ragu (de rață), gătite de Adi Pașca, neobosit promotor al Cramei Viile Metamorfosis, dar și al vinurilor marca Antinori. La final, au dat dat gata și porțiile de mousse au chocolat gătite de Pivniceră.

Fieful bunicii este unul dintre puținele locuri din România unde se deschid licori supertoscane. Între ele, și minunatul Tignanello 2014 pe care l-am savurat la lumina lămpilor solare, sub privirile mulțumite ale cățelușei Pinot. Lista vinurilor servite a fost următoarea: Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2019, Tormaresca Rosé Calafuria 2018 (Negroamaro), Viile Metamorfosis Fetească Neagră 2018, Viile Metamorfosis Via Marchizului Pinot Noir 2017, Marchesi Antinori Tignanello 2014 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc).

Primul vin, un Sauvignon vesel, prietenos, a devenit best seller-ul serii. Rosé-ul Calafuria din Puglia, un vin de terasă, potrivit zilelor călduroase de septembrie, a dispărut iute-iute din pahare. Feteasca Neagră și Pinot Noir-ul de la Viile sunt tipice, cu buchet bogat, cu postgust generos, așa că și-au avut fanii lor. Cu Tignanello, un vin măreț, destinat contemplării, am încheiat seara, nu și degustarea, care pentru unii s-a încheiat cam târziu, pe muzica blândă a boxei Marshall, bruiată de zgomotele de sezon de pe ștrandul arădean.

Citit 850 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 12:14
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate