Joi 29 Iulie 2021

O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

După 30 de ani, amicul nostru de presă și studenție Laci Moldovan vine în țară tocmai din Texas. Ne ...

Laurent et Cécile, oamenii care aduc ploaia și vinul cel bun

Laurent Pfeffer se întoarce în clubul bunicii după un an și o pandemie, pentru o degustare de iunie ...

Un eveniment atipic. Vinurile din colecția Valahorum, degustate într-un muzeu japonez din Cracovia

Încă de acum zece ani, de când am deschis porțile Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, am pl...

  • O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

  • Laurent et Cécile, oamenii care aduc ploaia și vinul cel bun

  • Un eveniment atipic. Vinurile din colecția Valahorum, degustate într-un muzeu japonez din Cracovia

Luni, 14 Septembrie 2020 12:10

Seară valahă, puglieză și supertoscană în fieful CDViN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După o lungă și pandemică absență, Viile Metamorfosis se întorc în dormitorul bunicii în cadrul unui eveniment hedonist din seria We Love Pasta&Wine. Ne-am delectat cu cinci vinuri și două feluri de paste preparate de prietenul Adrian Pașca, dar și cu irezistibila specialitate mousse au chocolat, elaborată de doamna Pivniceră.

În sâmbăta de dinaintea începerii școlii, curtea bunicii și a teckeliței Pinot s-a umplut de degustători cât se poate de neautorizați. Prietenii noștri din club cărora li s-a făcut dor de o degustare însoțită de bunătăți homemade au primit două vinuri din Italia (Puglia și Toscana) și trei din România (Dealu Mare), în timp ce serveau orecchiette pugliesi (cu legume) și pappardelle con ragu (de rață), gătite de Adi Pașca, neobosit promotor al Cramei Viile Metamorfosis, dar și al vinurilor marca Antinori. La final, au dat dat gata și porțiile de mousse au chocolat gătite de Pivniceră.

Fieful bunicii este unul dintre puținele locuri din România unde se deschid licori supertoscane. Între ele, și minunatul Tignanello 2014 pe care l-am savurat la lumina lămpilor solare, sub privirile mulțumite ale cățelușei Pinot. Lista vinurilor servite a fost următoarea: Viile Metamorfosis Colțul Pietrei Sauvignon Blanc 2019, Tormaresca Rosé Calafuria 2018 (Negroamaro), Viile Metamorfosis Fetească Neagră 2018, Viile Metamorfosis Via Marchizului Pinot Noir 2017, Marchesi Antinori Tignanello 2014 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc).

Primul vin, un Sauvignon vesel, prietenos, a devenit best seller-ul serii. Rosé-ul Calafuria din Puglia, un vin de terasă, potrivit zilelor călduroase de septembrie, a dispărut iute-iute din pahare. Feteasca Neagră și Pinot Noir-ul de la Viile sunt tipice, cu buchet bogat, cu postgust generos, așa că și-au avut fanii lor. Cu Tignanello, un vin măreț, destinat contemplării, am încheiat seara, nu și degustarea, care pentru unii s-a încheiat cam târziu, pe muzica blândă a boxei Marshall, bruiată de zgomotele de sezon de pe ștrandul arădean.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 12:14
Publicitate

Pivnicer

Ultima călătorie fabuloasă a micului nostru grup de degustători de vinuri și de lume, neautorizați, s-a petrecut în urmă cu mai multe zile, de-a lungul a patru țări, dacă o punem la socoteală și pe a noastră. Am făcut-o în compania unui bun prieten, cu ajutorul căruia am vernisat în anii din urmă o mulțime de expoziții, dar și de degustări, în micul-mare târg al Aradului.

Caută

Publicitate