Joi 6 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Marți, 09 Martie 2021 10:48

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik Club. Scenariile roșii care bântuie lumea ne obligă să stăm cuminți în bârlogurile oenofile până când soarele va răsări din nou pe strada noastră.

În cea din urmă zi de scenariu galben, Mihai Diaconu, director național de vânzări la Tepaso, și Augustin Filip, manager zonal la aceeași firmă de distribuție, ne-au răsfățat cu cinci vinuri din Bordeaux și cu o surpriză, tot franțuzească, provenită din Argentina. Această ultimă seară de dragoste bordeleză înaintea primei nopți de război pandemic ne-a adus în pahare următoarele vinuri: Dourthe No.1 Bordeaux Sauvignon Blanc 2019, Dourthe No.1 Bordeaux 2018 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Château La Garde La Terrasse de La Garde Pessac-Léognan 2017 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Diane de Belgrave Haut-Médoc 2014 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Clos de los Siete 2017 Vista Flores, Argentina by Michel Rolland (Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot), Château Belgrave Haut-Médoc 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot).

Un Sauvignon vesel, tipic, de consum curent ne propune Dourthe No. 1. L-am mai degustat, alături de al doilea și de al patrulea vin, în ianuarie, atunci când Mihai ne-a făcut o prezentare pe messenger. După vinul introductiv, cele două cupaje de Merlot și Cabernet Sauvignon, cele două camerlot-uri ne-au pregătit pentru ce urma, pentru cele trei extaze cu Diane de Belgrave, cu Clos de los Siete și cu Château Belgrave.

Vă mărturisesc subiectiv că m-am îndrăgostit de toate cele trei vinuri, însă o slăbiciune finală am resimțit pentru vinul franțuzesc creat în Argentina de celebrul oenolog Michel Rolland. Cu un preț prietenos pus pe seama unor calități minunate, acest cupaj de cinci vinuri din care nu lipsește prețiosul Petit Verdot ne duce pe unii direct în paradisul senzorial al degustătorului fanatic. Nu cred că trebuie să-l descriem în termeni de fructe exotice ori fantezii parfumate exersate cu ajutorul trusei Le Nez du Vin. Ci trebuie să-l iubim pentru el însuși, pentru integritatea sa, pentru catifelarea sa, ca rod al măiestriei unui creator de Lume Veche care a găsit, poate, Sfântul Graal în Noua Lume a vinului.

Citit 243 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 10:53
Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate