Luni 26 Iulie 2021

O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

După 30 de ani, amicul nostru de presă și studenție Laci Moldovan vine în țară tocmai din Texas. Ne ...

Laurent et Cécile, oamenii care aduc ploaia și vinul cel bun

Laurent Pfeffer se întoarce în clubul bunicii după un an și o pandemie, pentru o degustare de iunie ...

Un eveniment atipic. Vinurile din colecția Valahorum, degustate într-un muzeu japonez din Cracovia

Încă de acum zece ani, de când am deschis porțile Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, am pl...

  • O întâlnire emoționantă în compania vinurilor lui Herbert

  • Laurent et Cécile, oamenii care aduc ploaia și vinul cel bun

  • Un eveniment atipic. Vinurile din colecția Valahorum, degustate într-un muzeu japonez din Cracovia

Marți, 09 Martie 2021 10:48

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik Club. Scenariile roșii care bântuie lumea ne obligă să stăm cuminți în bârlogurile oenofile până când soarele va răsări din nou pe strada noastră.

În cea din urmă zi de scenariu galben, Mihai Diaconu, director național de vânzări la Tepaso, și Augustin Filip, manager zonal la aceeași firmă de distribuție, ne-au răsfățat cu cinci vinuri din Bordeaux și cu o surpriză, tot franțuzească, provenită din Argentina. Această ultimă seară de dragoste bordeleză înaintea primei nopți de război pandemic ne-a adus în pahare următoarele vinuri: Dourthe No.1 Bordeaux Sauvignon Blanc 2019, Dourthe No.1 Bordeaux 2018 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Château La Garde La Terrasse de La Garde Pessac-Léognan 2017 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Diane de Belgrave Haut-Médoc 2014 (Merlot, Cabernet Sauvignon), Clos de los Siete 2017 Vista Flores, Argentina by Michel Rolland (Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot), Château Belgrave Haut-Médoc 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot).

Un Sauvignon vesel, tipic, de consum curent ne propune Dourthe No. 1. L-am mai degustat, alături de al doilea și de al patrulea vin, în ianuarie, atunci când Mihai ne-a făcut o prezentare pe messenger. După vinul introductiv, cele două cupaje de Merlot și Cabernet Sauvignon, cele două camerlot-uri ne-au pregătit pentru ce urma, pentru cele trei extaze cu Diane de Belgrave, cu Clos de los Siete și cu Château Belgrave.

Vă mărturisesc subiectiv că m-am îndrăgostit de toate cele trei vinuri, însă o slăbiciune finală am resimțit pentru vinul franțuzesc creat în Argentina de celebrul oenolog Michel Rolland. Cu un preț prietenos pus pe seama unor calități minunate, acest cupaj de cinci vinuri din care nu lipsește prețiosul Petit Verdot ne duce pe unii direct în paradisul senzorial al degustătorului fanatic. Nu cred că trebuie să-l descriem în termeni de fructe exotice ori fantezii parfumate exersate cu ajutorul trusei Le Nez du Vin. Ci trebuie să-l iubim pentru el însuși, pentru integritatea sa, pentru catifelarea sa, ca rod al măiestriei unui creator de Lume Veche care a găsit, poate, Sfântul Graal în Noua Lume a vinului.

Citit 370 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 10:53
Publicitate

Pivnicer

Ultima călătorie fabuloasă a micului nostru grup de degustători de vinuri și de lume, neautorizați, s-a petrecut în urmă cu mai multe zile, de-a lungul a patru țări, dacă o punem la socoteală și pe a noastră. Am făcut-o în compania unui bun prieten, cu ajutorul căruia am vernisat în anii din urmă o mulțime de expoziții, dar și de degustări, în micul-mare târg al Aradului.

Caută

Publicitate