Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Joi, 25 Noiembrie 2021 12:25

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile bunicii, pentru a fi în legalitate, ne-am propus să bem, nu să degustăm. Și cum am făcut-o în familie, în compania familiarului Herbert, credem că ne-a ieșit de minune...

Masottina Collezione Viaventi Prossecco Rosé Brut 2020, Quinta do Gradil Brut Nature Chardonnay&Arinto 2018 (spumant obținut prin metoda clasică), 370 Léguas Premium Tinto 2016 (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca), Enrique Foster Finca Los Barrancos Malbec 2017, Riglos Gran Cabernet Franc 2018, Casa Silva S38 Cabernet Sauvignon 2018, Guayquil El Elegido 2014 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Bonarda, Tanat). Acestea au fost vinurile minunate aduse de amicul Herbert.

Nefiind tocmai o degustare, și cantitățile sorbite au depășit toate așteptările. Masottina face furori în preajma sărbătorilor de iarnă, spumantul clasic de la Quinta do Gradil e bun pentru revelioane, blendul blând portughez din trei soiuri se remarcă prin raportul preț-calitate, Malbecul de la Foster e un vin de pasionați, un Cabernet Franc remarcabil i-a urmat în degustare, iar apoi am trecut în superliga vinurilor, cu ultimele licori din băută. E vorba de un Cabernet chilian de 89 de puncte și de un blend argentinian de 93 de puncte pe Wine Searcher, care ne-au adus în extaz.

Cum molima dă semne de retragere, așteptăm și noi anunțurile de relaxare din partea autorităților. Și atunci să te ții, numai evenimente, degustări, party-uri! Și, poate, chiar și băute...

 

 

Citit 521 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 12:32
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate