Marți 25 Ianuarie 2022

Vin și clătite, nu tu eveniment, nu tu minifestival

În vreme ce alții împart lumea pe un șervețel la olimpiada chinezească, noi am trăit o foarte pașnic...

Șonk’n’wine Party în șaisprezece prieteni

Prima degustare din 2022 a coincis și cu prima zăpadă a iernii. Ne-am strâns în odăile bunicii în ju...

O petrecere în familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Acuși se fac doi ani de când am călătorit ultima oară la Cotnari. Lumea nu era încă îngrozită de spe...

  • Vin și clătite, nu tu eveniment, nu tu minifestival

  • Șonk’n’wine Party în șaisprezece prieteni

  • O petrecere în familie cu Casa de Vinuri Cotnari, Liliac și câteva surprize

Joi, 25 Noiembrie 2021 12:25

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile bunicii, pentru a fi în legalitate, ne-am propus să bem, nu să degustăm. Și cum am făcut-o în familie, în compania familiarului Herbert, credem că ne-a ieșit de minune...

Masottina Collezione Viaventi Prossecco Rosé Brut 2020, Quinta do Gradil Brut Nature Chardonnay&Arinto 2018 (spumant obținut prin metoda clasică), 370 Léguas Premium Tinto 2016 (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca), Enrique Foster Finca Los Barrancos Malbec 2017, Riglos Gran Cabernet Franc 2018, Casa Silva S38 Cabernet Sauvignon 2018, Guayquil El Elegido 2014 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Bonarda, Tanat). Acestea au fost vinurile minunate aduse de amicul Herbert.

Nefiind tocmai o degustare, și cantitățile sorbite au depășit toate așteptările. Masottina face furori în preajma sărbătorilor de iarnă, spumantul clasic de la Quinta do Gradil e bun pentru revelioane, blendul blând portughez din trei soiuri se remarcă prin raportul preț-calitate, Malbecul de la Foster e un vin de pasionați, un Cabernet Franc remarcabil i-a urmat în degustare, iar apoi am trecut în superliga vinurilor, cu ultimele licori din băută. E vorba de un Cabernet chilian de 89 de puncte și de un blend argentinian de 93 de puncte pe Wine Searcher, care ne-au adus în extaz.

Cum molima dă semne de retragere, așteptăm și noi anunțurile de relaxare din partea autorităților. Și atunci să te ții, numai evenimente, degustări, party-uri! Și, poate, chiar și băute...

 

 

Citit 254 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 12:32
Publicitate

Pivnicer

Anul 2021 a fost unul al călătoriilor, dar și al despărțirilor pentru comunitatea degustătorilor neautorizați care își are sediul în dormitorul bunicii. Cu toate restriștile și cu toate restricțiile care ne-au bântuit 365 de zile, am reușit să evadăm de mai multe ori în străinătate, colindând țări ca Polonia, Slovacia, Ungaria, Austria, Italia, Slovenia și Croația.

Caută

Publicitate