Luni 15 August 2022

Rosé și clătite pentru prietenii apropiați, pentru prietenii regăsiți

Minifestivalul de rosé și clătite din acest an s-a bucurat de o audiență record, curtea bunicii  dev...

O altă degustare DFR, ca o încântare cu repetiție

Ar fi o aroganță să deguști 9 (nouă) vinuri DFR într-o singură seară de iunie, în târgul nostru lini...

Champagne&Chablis cu Herbert Szasz, maître négociant

Aș putea să-i numesc norocoși pe puținii participanți la ultimul eveniment marca Herbert Szasz, bun ...

  • Rosé și clătite pentru prietenii apropiați, pentru prietenii regăsiți

  • O altă degustare DFR, ca o încântare cu repetiție

  • Champagne&Chablis cu Herbert Szasz, maître négociant

Joi, 25 Noiembrie 2021 12:25

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile bunicii, pentru a fi în legalitate, ne-am propus să bem, nu să degustăm. Și cum am făcut-o în familie, în compania familiarului Herbert, credem că ne-a ieșit de minune...

Masottina Collezione Viaventi Prossecco Rosé Brut 2020, Quinta do Gradil Brut Nature Chardonnay&Arinto 2018 (spumant obținut prin metoda clasică), 370 Léguas Premium Tinto 2016 (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca), Enrique Foster Finca Los Barrancos Malbec 2017, Riglos Gran Cabernet Franc 2018, Casa Silva S38 Cabernet Sauvignon 2018, Guayquil El Elegido 2014 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Bonarda, Tanat). Acestea au fost vinurile minunate aduse de amicul Herbert.

Nefiind tocmai o degustare, și cantitățile sorbite au depășit toate așteptările. Masottina face furori în preajma sărbătorilor de iarnă, spumantul clasic de la Quinta do Gradil e bun pentru revelioane, blendul blând portughez din trei soiuri se remarcă prin raportul preț-calitate, Malbecul de la Foster e un vin de pasionați, un Cabernet Franc remarcabil i-a urmat în degustare, iar apoi am trecut în superliga vinurilor, cu ultimele licori din băută. E vorba de un Cabernet chilian de 89 de puncte și de un blend argentinian de 93 de puncte pe Wine Searcher, care ne-au adus în extaz.

Cum molima dă semne de retragere, așteptăm și noi anunțurile de relaxare din partea autorităților. Și atunci să te ții, numai evenimente, degustări, party-uri! Și, poate, chiar și băute...

 

 

Citit 422 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 12:32
Publicitate

Pivnicer

După aproape trei ani de lungă și pandemică așteptare, plus 70 de zile de război nedorit, Salonul RoVinHud ne-a încântat cu surprize de tot felul, cele muzicale fiind de neuitat, dovadă că unul dintre logourile CDViN, The Wine Sounds Good, e mai valabil ca niciodată.

Caută

Publicitate