Marți 27 Septembrie 2022

Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

O degustare mult așteptată, cu casa închisă, o fost cea oficiată în ultimul weekend de Boris Ionescu...

Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

Zilele trecute, odăile și curtea bunicii au găzduit întâia oară, alături de mari prieteni de la Bucu...

Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Zilele trecute am avut bucuria să facem cunoștință cu vinurile unei crame butic, situată la mică dis...

  • Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

  • Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

  • Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Joi, 25 Noiembrie 2021 12:25

La o băută selectă cu Herbert și companionii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru întâia oară în toți acești ani de când organizăm întâlniri între prietenii vinului în odăile bunicii, pentru a fi în legalitate, ne-am propus să bem, nu să degustăm. Și cum am făcut-o în familie, în compania familiarului Herbert, credem că ne-a ieșit de minune...

Masottina Collezione Viaventi Prossecco Rosé Brut 2020, Quinta do Gradil Brut Nature Chardonnay&Arinto 2018 (spumant obținut prin metoda clasică), 370 Léguas Premium Tinto 2016 (Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca), Enrique Foster Finca Los Barrancos Malbec 2017, Riglos Gran Cabernet Franc 2018, Casa Silva S38 Cabernet Sauvignon 2018, Guayquil El Elegido 2014 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Bonarda, Tanat). Acestea au fost vinurile minunate aduse de amicul Herbert.

Nefiind tocmai o degustare, și cantitățile sorbite au depășit toate așteptările. Masottina face furori în preajma sărbătorilor de iarnă, spumantul clasic de la Quinta do Gradil e bun pentru revelioane, blendul blând portughez din trei soiuri se remarcă prin raportul preț-calitate, Malbecul de la Foster e un vin de pasionați, un Cabernet Franc remarcabil i-a urmat în degustare, iar apoi am trecut în superliga vinurilor, cu ultimele licori din băută. E vorba de un Cabernet chilian de 89 de puncte și de un blend argentinian de 93 de puncte pe Wine Searcher, care ne-au adus în extaz.

Cum molima dă semne de retragere, așteptăm și noi anunțurile de relaxare din partea autorităților. Și atunci să te ții, numai evenimente, degustări, party-uri! Și, poate, chiar și băute...

 

 

Citit 448 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 12:32
Publicitate

Pivnicer

Paradoxal sau nu, mi-e tare dor de Novaciul anilor ’90. Cu toată sărăcia specifică acelei epoci de tranziție, orășelul situat în apropiere de stațiunea Rânca își avea pe atunci farmecul lui, dat poate și de șoseaua străjuită de brazi falnici, șerpuind lin către înălțimile Parângului.

Caută

Publicitate