Marți 27 Septembrie 2022

Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

O degustare mult așteptată, cu casa închisă, o fost cea oficiată în ultimul weekend de Boris Ionescu...

Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

Zilele trecute, odăile și curtea bunicii au găzduit întâia oară, alături de mari prieteni de la Bucu...

Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Zilele trecute am avut bucuria să facem cunoștință cu vinurile unei crame butic, situată la mică dis...

  • Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

  • Euro-degustare cu vinurile Cramei Avincis

  • Degustare de seară cu Uțu și vinurile Cramei Feredeu

Luni, 24 Ianuarie 2022 15:06

Vin și clătite, nu tu eveniment, nu tu minifestival

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În vreme ce alții împart lumea pe un șervețel la olimpiada chinezească, noi am trăit o foarte pașnică întâmplare  în dormitorul bunicii. Aceasta nefiind un eveniment, ci o legală băută în compania clătitelor, am fost cât se poate de răsfirați și protejați de neplăcerile invizibile care bântuie lumea.

Din motivele legale știute, ediția de iarnă a minifestivalului nostru de vin și clătite a avut mai multe sticle decât degustători. Asta nu ne-a împiedicat să fim de trei ori mai entuziasmați de licorile alese și de clătitele Adinei.

Am încercat pe rând următoarele vinuri: Crama Ferdi Cuvée Alexandra 2020 (Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Sauvignon Blanc) – bogat, expresiv, aromat, Crama Ferdi Cuvée Cosmina Rosé 2020 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) - elegant, Domeniul Bogdan Cuvée Experience 2018 (Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră) – complex, omogen, integru, Avincis Negru de Drăgășani 2018 – dens, acid, puternic, Viile Metamorfosis Via Colțul Pietrei Syrah 2017 – blând, catifelat, Crama Ferdi Cuvée Paul 2018 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon) – generos, amplu, extaziant.

Și am savurat și devorat, ca pe niște capodopere culinare, clătitele cu ciuperci, clătitele cu carne, clătitele cu șuncă și praz și tortul de clătite cu ciocolată neagră, toate elaborate de Pivniceră.

La final, am disecat tot felul de teorii ale conspirației, am stat cu ochii pe știrile războinice și greviste și am mai destupat niște sticle de vin, numai bune de alungat angoasele prezentului. Și, asemenea unor copii cuminți, ne-am dus la culcare la ora la care părinții națiunii au hotărât că e legal s-o facem.

Citit 586 ori Ultima modificare Luni, 24 Ianuarie 2022 15:23
Publicitate

Pivnicer

Paradoxal sau nu, mi-e tare dor de Novaciul anilor ’90. Cu toată sărăcia specifică acelei epoci de tranziție, orășelul situat în apropiere de stațiunea Rânca își avea pe atunci farmecul lui, dat poate și de șoseaua străjuită de brazi falnici, șerpuind lin către înălțimile Parângului.

Caută

Publicitate