Vineri 3 Februarie 2023

Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

După aproape trei ani de restriști, de război și pandemie, Casa de Vinuri Cotnari revine în odăile l...

Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

Amicul nostru Herbert a tranșat rezultatul finalei Argentina-Franța cu cel puțin 48 de ore înainte d...

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

  • Casa de Vinuri Cotnari, demonstrație de forță în dormitorul bunicii

  • Argentina învinge Franța și la ultima degustare arbitrată de Herbert în dormitorul bunicii

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

Luni, 24 Ianuarie 2022 15:06

Vin și clătite, nu tu eveniment, nu tu minifestival

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În vreme ce alții împart lumea pe un șervețel la olimpiada chinezească, noi am trăit o foarte pașnică întâmplare  în dormitorul bunicii. Aceasta nefiind un eveniment, ci o legală băută în compania clătitelor, am fost cât se poate de răsfirați și protejați de neplăcerile invizibile care bântuie lumea.

Din motivele legale știute, ediția de iarnă a minifestivalului nostru de vin și clătite a avut mai multe sticle decât degustători. Asta nu ne-a împiedicat să fim de trei ori mai entuziasmați de licorile alese și de clătitele Adinei.

Am încercat pe rând următoarele vinuri: Crama Ferdi Cuvée Alexandra 2020 (Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Sauvignon Blanc) – bogat, expresiv, aromat, Crama Ferdi Cuvée Cosmina Rosé 2020 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) - elegant, Domeniul Bogdan Cuvée Experience 2018 (Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră) – complex, omogen, integru, Avincis Negru de Drăgășani 2018 – dens, acid, puternic, Viile Metamorfosis Via Colțul Pietrei Syrah 2017 – blând, catifelat, Crama Ferdi Cuvée Paul 2018 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon) – generos, amplu, extaziant.

Și am savurat și devorat, ca pe niște capodopere culinare, clătitele cu ciuperci, clătitele cu carne, clătitele cu șuncă și praz și tortul de clătite cu ciocolată neagră, toate elaborate de Pivniceră.

La final, am disecat tot felul de teorii ale conspirației, am stat cu ochii pe știrile războinice și greviste și am mai destupat niște sticle de vin, numai bune de alungat angoasele prezentului. Și, asemenea unor copii cuminți, ne-am dus la culcare la ora la care părinții națiunii au hotărât că e legal s-o facem.

Citit 675 ori Ultima modificare Luni, 24 Ianuarie 2022 15:23
Publicitate

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Caută

Publicitate