Miercuri 7 Decembrie 2022

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

Crama Dradara vine întâia oară oficial în dormitorul bunicii, după neașteptate amânări cauzate de pa...

HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

De opt ani încoace, cu ajutorul prietenilor talentați din club, am reușit să transformăm Halloween-u...

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

  • De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

  • HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

Luni, 26 Septembrie 2022 10:45

Cel mai vechi colaborator, cele mai noi vinuri premium de la Oprișor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O degustare mult așteptată, cu casa închisă, o fost cea oficiată în ultimul weekend de Boris Ionescu. Cel mai vechi colaborator al clubului, cu care am împărtășit mai bine de un deceniu de evenimente, a prezentat cele mai noi vinuri premium din portofoliul Cramei Oprișor.

Prietenului nostru Boris, unul dintre cei mai activi promotori de vin în dormitorul bunicii, i se datorează faptul că brandul oltenesc Oprișor este unul extrem de cunoscut în vestul țării. Dacă privim bilanțul de zece ani al CDViN, nu mai puțin de 137 de articole, aproape 12%, din totalul de 1160, publicate pe cele două site-uri și pe blogul clubului, conțin cuvântul „Oprișor”. Ultimul eveniment se adaugă cu brio eforturilor sale de promovare a cramei mehedințene și a fost, ca de obicei în ultima decadă, un mare succes.

Așadar cea mai recentă degustare marca Oprișor a cuprins șase vinuri: Caloian Zinfandel Alb 2021, Drăgaică Roșie 2018 (Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Shiraz), Eticheta Roșie Cabernet Sauvignon 2018, Eticheta Violet Fetească Neagră 2019, Smerenie 2019 (Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder), Passarowitz 1718 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder).

Pe primul, cel alb, îl bem pe nerăsuflate, este intro-ul perfect pentru lumea vinurilor premium care poartă pe etichetă simbolul roții. Drăgaica are o finețe aparte, Eticheta Roșie aduce forță și succes de casă, Feteasca Neagră premium înseamnă blândețe și catifelare, Smerenia e un cupaj complex care luptă mereu pentru titlul de vinul serii, Passarowitz, la magnum, rămâne un superlativ în oenologia românească de modă nouă.

Toate aceste vinuri au adus soare și căldură în suflete și în termometre într-o seară prea rece de toamnă. Dacă le încercăm suficient, ele au, poate, capacitatea de a schimba vremea și chiar și vremurile...

Citit 182 ori Ultima modificare Luni, 26 Septembrie 2022 10:56
Publicitate

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Caută

Publicitate