Miercuri 7 Decembrie 2022

Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

După degustările la stand de la festivalurile Vicii și Delicii și Oradinum, ne-am dat reîntâlnire cu...

De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

Crama Dradara vine întâia oară oficial în dormitorul bunicii, după neașteptate amânări cauzate de pa...

HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

De opt ani încoace, cu ajutorul prietenilor talentați din club, am reușit să transformăm Halloween-u...

  • Opt vinuri de la Davino, care de care mai flamboaiant

  • De la palavre la Pálava, cu Cosmin Reaboi și Crama Dradara

  • HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022 08:26

HalloWine cu crumpi pe plec și vrăjitoare călare pe mătura înfiptă în buturugă

Scris de
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De opt ani încoace, cu ajutorul prietenilor talentați din club, am reușit să transformăm Halloween-ul în HalloWine. Sărbătoarea de la sfârșitul lunii octombrie a fost iarăși - a câta oară? - un eveniment sold out, iar măștile și costumele au fost premiate cu ajutorul clubului și al unui sponsor de top.

De pe rafturile clubului și din vinoteca Pivnicerului am ales spre degustare următoarele vinuri: Alira Flamma Charme alb, Catleya Freamăt Rosé Syrah&Cabernet Franc 2021, Avincis Domnul de Rouă Roșu 2020 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), Domeniile Franco-Române Vigneron Pinot Noir 2018, Avincis Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2010. Iar prin grija lui Augustin Filip (Gusti, pentru prieteni), foarte activ promotor Tepaso și Gitana, am putut servi două vinuri de top: Produttori di Manduria Neama Negroamaro Salento și Tenute Lunelli Aliotto 2017 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot). În plus, prietenul nostru timișorean care promovează Gitana Winery a oferit patru premii din partea cramei de peste Prut pentru cele mai reușite costume de HalloWine: La Petite Sophie 2020 (Fetească Regală, Chardonnay, Riesling), Surori Rosé 2021 (Saperavi, Rară Neagră), Autograf Cabernet Sauvignon 2018, Autograf Chardonnay 2019.

Clubul s-a alăturat efortului Gitana, premiind la rându-i fiecare participant cu câte unul din cele trei vinuri ale casei, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Merlot, din recolta 2019, purtând pe etichete extraordinarele măști din dopuri create de Dan.

Doamna doctor Adina,de felul ei Pivniceră,  și Romana Rista, adică Fata care gătește cu flori, au elaborat și realizat împreună un meniu cu totul special: plăcintă întinsă cu varză și cu brânză sărată (păturata bănățeană), cârnați cu cartofi la cuptor, ceafă de porc la grătar cu cartofi cu sos de hrean și dovleac la cuptor, iar ca desert plăcintă întinsă cu brânză dulce și dovleac și tort trunchi de copac (buturugă) cu vrăjitoare pe mătura înfiptă în blat... Bunătățile la cuptor, inclusiv crumpii apetisanți, au fost realizate pe plec, adică pe tăvi metalice speciale.

După doi ani pauză pandemică, sărbătoarea noastră de HalloWine a reînviat copiii din noi, alungând toate restriștile și chiar și demonii războiului din preajmă. Și fiecare mic participant care se ascunde în oamenii mari care suntem a fost premiat cu ceva fin, cu ceva dens, cu ceva dulce.

 

Citit 121 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022 08:53
Publicitate

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Caută

Publicitate