Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Marți, 04 Aprilie 2023 17:01

Ziua lui Dani, un eveniment gourmet în dormitorul bunicii!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De ziua lui de naștere, 25 martie, dată la care sunt sărbătorite și Buna Vestire, și Ziua Națională a Greciei, și Ziua Poliția Române, Dani, mezinul truditor al clubului, ne-a răsfățat cu vinuri superbe, alese de el însuși.

M-am luat cu altele, cum ar fi niște plecări la Ferendia ori în Dealu Mare, pentru diferite munci agricole și pomicole, respectiv degustări în compania unor oameni buni, așa că nu am reușit să fac cronica unui important eveniment din club: ziua lui Dani. De Buna Vestire, am petrecut în grup restrâns, în compania unor mici degustători și a unor mari vinuri.

Astfel, au fost pregătite și destupate următoarele licori: Crama Carastelec Carassia Blanc de Blancs brut (magnum), Villa Vinèa Argilla 2016 (Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc - magnum), Avincis Cuvée Alexis 2021 (Merlot&Cabernet Sauvignon), Crama Oprișor Ispita by Liviu Grigorică Litera T (Taine), Domaine Bessa Valley Grande Cuvée 2016 (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot), Crama Liliac Unexpected 2.0 (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, Pinot Gris și Fetească Albă).  

Adina, la rându-i, ne-a răsfățat cu aperitive constând în brânzeturi și salamuri italiene, cu lasagna și cu mai multe deserturi irezistibile: ecleruri și tort Diplomat gătite după notițele din Caietul lui Nagymama, tort Pischinger (Karlsbad) cu foi de napolitană și ciocolată – fără coacere, preparat după o rețetă preluată de pe Savori Urbane.

Cum bucuria acestei zile, cea mai importantă din an pentru doi dintre părinții fondatori ai clubului, rămâne inefabilă, povestea de față trebuie să se încheie aici, cu un nevăzut emoticon în formă de inimă...

Citit 539 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 17:09
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate