Marți 3 Octombrie 2023

Un Ferrari pentru fiecare!

În acest weekend, CDViN s-a umplut de produse Ferrari, câte unul pentru fiecare membru al clubului. ...

Minifestival anticaniculă: șase rosé-uri, 210 clătite și un pic de nostalgică magie

Tocmai am bifat a cincea ediție a minifestivalului de rosé și clătite, care musai se desfășoară în c...

Un vin mare și un an mare: Avincis Negru de Drăgășani 2019

Ultima degustare marca Avincis ne-a oferit cinci dintre noile vinuri ale cramei din Drăgășani, preze...

  • Un Ferrari pentru fiecare!

  • Minifestival anticaniculă: șase rosé-uri, 210 clătite și un pic de nostalgică magie

  • Un vin mare și un an mare: Avincis Negru de Drăgășani 2019

Marți, 04 Aprilie 2023 17:01

Ziua lui Dani, un eveniment gourmet în dormitorul bunicii!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De ziua lui de naștere, 25 martie, dată la care sunt sărbătorite și Buna Vestire, și Ziua Națională a Greciei, și Ziua Poliția Române, Dani, mezinul truditor al clubului, ne-a răsfățat cu vinuri superbe, alese de el însuși.

M-am luat cu altele, cum ar fi niște plecări la Ferendia ori în Dealu Mare, pentru diferite munci agricole și pomicole, respectiv degustări în compania unor oameni buni, așa că nu am reușit să fac cronica unui important eveniment din club: ziua lui Dani. De Buna Vestire, am petrecut în grup restrâns, în compania unor mici degustători și a unor mari vinuri.

Astfel, au fost pregătite și destupate următoarele licori: Crama Carastelec Carassia Blanc de Blancs brut (magnum), Villa Vinèa Argilla 2016 (Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc - magnum), Avincis Cuvée Alexis 2021 (Merlot&Cabernet Sauvignon), Crama Oprișor Ispita by Liviu Grigorică Litera T (Taine), Domaine Bessa Valley Grande Cuvée 2016 (Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot), Crama Liliac Unexpected 2.0 (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, Pinot Gris și Fetească Albă).  

Adina, la rându-i, ne-a răsfățat cu aperitive constând în brânzeturi și salamuri italiene, cu lasagna și cu mai multe deserturi irezistibile: ecleruri și tort Diplomat gătite după notițele din Caietul lui Nagymama, tort Pischinger (Karlsbad) cu foi de napolitană și ciocolată – fără coacere, preparat după o rețetă preluată de pe Savori Urbane.

Cum bucuria acestei zile, cea mai importantă din an pentru doi dintre părinții fondatori ai clubului, rămâne inefabilă, povestea de față trebuie să se încheie aici, cu un nevăzut emoticon în formă de inimă...

Citit 399 ori Ultima modificare Marți, 04 Aprilie 2023 17:09
Publicitate

Pivnicer

Un festival al vânătorilor nu e pentru vegani, vegetarieni, activiști de tot soiul care vor să salveze planeta. Cum, deși dorim la rându-ne să salvăm lumea, nu ne numărăm printre grupurile militante și bine intenționate amintite mai sus, noi nu ratăm decât în caz de război ori pandemie un asemenea eveniment gourmet. Ultimul prilej să sărbătorim apartenența noastră la comunitatea cinegetică a trăitorilor de clipă s-a numit Festivalul Vânătorilor Ediția 2023 și s-a petrecut la Băile Lipova.

Caută

Publicitate