Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Joi, 20 Iulie 2023 17:08

Minifestival anticaniculă: șase rosé-uri, 210 clătite și un pic de nostalgică magie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Tocmai am bifat a cincea ediție a minifestivalului de rosé și clătite, care musai se desfășoară în curtea bunicii începând cu anul 2018. Șase feluri de vin, cinci feluri de scoverzi și multe feluri de prieteni au alungat canicula într-un mod specific Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați.

Dacă e să socotim mai puțin strict în materie de vinuri și de clătite, a mai fost o ediție a festinului, a șasea, cea din mijlocul pandemiei – 2021. Decât că aceea a avut parte și de alte tipuri de vinuri, dar și de pateuri și cheesecake. Stricto sensu însă, edițiile cu rosé și clătite s-au derulat în anii 2018, 2019, 2020, 2022 și 2023.

La evenimentul de zilele trecute, lista vinurilor  a cuprins următoarele tentații de sezon: Villa Vinèa Rosé Celést 2020, Davino Făurar Rosé de Ceptura 2021 (Cabernet Sauvignon, Merlot), Catleya Freamăt Rosé 2021 (Syrah, Cabernet Franc), Valahorum Summer Wine  2021 (Fetească Neagră, Busuioacă de Bohotin), Viticola Sarica Niculițel Caii de la Letea Vol. II Emoție Rosé 2021 (Fetească Neagră, Pinot Noir, Syrah), Avincis Cuvée Alexis Rosé 2022 (Cabernet Sauvignon, Merlot). Iar bunătățile propuse, pregătite de Piviniceră și de Mona, au fost: clătite cu brânză și spanac, clătite cu ciuperci, clătite cu carne de vită, iar la desert, clătite cu cremă de brânză și caramel sărat, clătite cu mac și sos de vișine.

Pentru invitați, între care s-au numărat și doi prieteni repatriați din Germania, dar și un anturaj de noi și tineri amici pasionați de vin, am spus povestea fiecărei crame participante la degustare. Am călătorit astfel în satul  Mica de lângă Târgu Mureș, dar și la Abbazia di Novacella/Kloster Neustift din Alto Adige/Südtirol. Ba am mai dat o fugă în Dealu Mare și la Drăgășani, în Mehedinți și prin Pădurea Letea, făcându-se vorbire de Fetești Negre etalon, de meșteri toscani și conace cu fațade diferite, de prințul Anton Bibescu/Antoine Bibesco și de scriitorul Marcel Proust, de caii liberi ai Dobrogei, de povestea de dragoste dintre prințul Nicolae și Ioana Dolette.

Pentru organizatori, minifestivalul a început, de fapt, joi după-amiază, la shopping, și s-a încheiat duminică, puțin după prânz, cu oboseala plăcută a lucrului bine gândit, elaborat, savurat. Ne-am imaginat pentru o clipă că, dacă am fi avut sprijinul celebrei vrăjitoare Samantha din serialul anilor ‘60 Bewitched  (Ce vrăji a mai făcut nevasta mea), toate s-ar fi putut săvârși mai repede, cu o mișcare de nas, într-o secundă. Poate însă că asta se va întâmpla începând cu ediția a șasea, ca un plus de magie, pe placul nostagicilor, dar și al amfitrionilor în curtea cărora se întâmplă acțiunea...

Citit 215 ori Ultima modificare Joi, 20 Iulie 2023 17:22
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate