Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Luni, 20 Noiembrie 2023 13:43

Degustare în tandem cu vinurile lui Balla Géza

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adi Pașca și Johnny Faur au făcut spectacol la ultima degustare cu vinurile lui Balla Géza. Evenimentul a fost unul din seria We Love Pasta&Wine și s-a bucurat de un public cât se poate de tânăr și jucăuș.

Șapte vinuri aparținând unuia dintre cei mai importanți producători din Miniș-Măderat, Balla Géza, au fost savurate la degustarea de sâmbătă seară. Acest festin din categoria We Love Pasta&Wine a cuprins antipasti, penne all'amatriciana, gătite de prietenul Adrian Pașca, și cantucci, biscuiți cu migdale elaborați de Adina.

Într-un inedit și entuziast tandem, Adrian Pașca, neobosit om de vin care se numără acum printre promotorii licorilor marca Balla Géza, și Johnny Faur, comerciant și promotor de vin, ne-au servit pe rând: spumantul obținut prin metoda tradițională  Clarus Alb 2020 (Mustoasă de Măderat, Chardonnay), Kolna Sauvignon Blanc 2023, Kolna Rosé Cuvée 2023 (Pinot Noir, Fetească Neagră, Blaufränkisch), Kolna Cadarcă 2021, Kolna Fetească Neagră 2021, StoneWine Cabernet Franc 2019, StoneWine Cabernet Sauvignon 2017.

Anturajul a fost format din mulți părinți oenofili, care și-au adus și copiii cu ei la degustare, prilej de hârjoană printre pahare și farfurii. În timp ce mă jucam de zor cu dânșii, aruncând proiectile sferice cu scai într-o țintă cu hipopotami, pinguini și alte animale simpatice, în cealaltă mână țineam câte un pahar cu vin, adulmecând aromele. Astfel, pot spune că mi-a plăcut foarte mult șampania Clarus, că foarte noul Sauvignon Blac din gama Kolna e tipic și se anunță unul calitativ, că tânărul rosé-ul e fructat, de culoarea unui schiller.

Vinurile roșii au făcut furori și s-au bucurat de o apreciere unanimă: Cadarca, probabil ușor îmbunătățită cu un adaos de soi nobil, se arată neașteptat de catifelată; Feteasca Neagră se simte bine pe dealurile Minișului; Cabernet Franc-ul e unul remarcabi; Cabernet Sauvignon-ul a fost preferatul multora.

Dacă punem la socoteală și penne-le apetisante pregătite de Adi, din care nu a mai rămas nimic-nimic-nimic, și cantucci care au fost devorați în compania vinurilor de Miniș, am avut parte de un adevărat banchet, încheiat – nici nu e de mirare - binișor după miezul nopții.  

 

Citit 349 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 16:45

Media

Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate