Joi 12 Iunie 2025

Vinuri și produse Magice de Paștele Cailor (de la Letea)

Un nou eveniment original, născocit în laboratoarele de idei ale CDViN, s-a petrecut în ultimul week...

Herbert Szasz și lunga noapte a alegerilor oenofile

Între două tururi de alegeri prezidențiale, Herbert ne răsfață în mai cu vinuri din Italia, Argentin...

Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

Miercuri, 2 aprilie 2025. În curtea bunicii, ziua a început ca o orice zi de aprilie: mâța Missy făc...

  • Vinuri și produse Magice de Paștele Cailor (de la Letea)

  • Herbert Szasz și lunga noapte a alegerilor oenofile

  • Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

Sâmbătă, 04 Mai 2024 18:05

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile bunicii a durat două zile și două nopți. Alături de vinurile de top, de pe vechi și noi continente, prezentate în prima zi, amicul negociant ne-a oferit apoi, din colecția personală, și 12 romuri irezistibile, produse în 10 țări.

În ultimul weekend de aprilie, vineri și sâmbătă, cei mai norocoși și dedicați prieteni ai clubului s-au dedat, în dormitorul bunicii, la un festin de pomină: șapte vinuri din patru țări, 12 romuri din 10 țări! Numai lista întâmplării ocupă aproape o pagină, cu toată pedanteria sa de crame, distilerii, mărci, branduri și diacritice…

Protagonistul, omul-orchestră, oficiantul, prezentatorul a fost vechiul și activul apropiat al clubului pe nume Herbert Szasz, alias Wine Hunter. Astfel, vineri seară, Herbert ne-a prezentat următoarele vinuri: Masottina Rive di Ogliano Prosecco - Italia, Mauricio Lorca Fantasia Chardonnay 2023 - Argentina, Domaine Yvon et Laurent Vocoret Vieille Vignes Chablis 2022 - Franța, Masottina Ai Palazzi Aether Rosso 2019 (Merlot, Cabernet Sauvignon) - Italia, Châteauneuf-du-Pape Domaine de Pignan Rouge 2020 (Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Counoise, Terret Noir, Vaccarèse&Muscardin) – Franța, Quinta do Gradil Reserva 2019 (Touriga Nacional, Alicante Bousquet&Tannat) - Portugalia, Yacochuya Michel Rolland Red Wine (Malbec) 2016 – Argentina. Vinurile au fost servite alături de platouri cu produse italiene (brânzeturi, salamuri, măsline, grissini).

Sâmbătă seară, același Herbert a oficiat, în premieră pentru CDViN, o degustare de romuri. Lista a fost una impresionantă: Plantation Pineapple Dark – Barbados&Jamaica, Bumbu The Original – Barbados, Pamperio Aniversario – Venezuela, Bacardi Gran Reserva Extra Rare  Old Rum – Puerto Rico, Canerock – Jamaica, Brugal Gran Reserva 1888 – Republica Dominicană, Millonario Gran Reserva 15 años – Peru, Botran 15 años – Guatemala, El Ron Prohibido Gran Reserva 15 años – Mexic, Castenschiold 1864 – marcă daneză (proprietarul deține o unitate de producere a romului la Flensburg, Germania), Castenschiold Hjemkomst – marcă daneză, Schietbüddel Kokos Rum Likör – Germania.

Romurile au însoțit un meniu ales: arrosto, foie gras, unt cu trufe, selecție de brânzeturi, deserturi pe bază de cafea și piure de castane, trei tipuri de cafea de la Frei (tabac, vanilie, alune). Cei mai hedoniști membri ai clubului s-au refugiat în curtea bunicii, savurând, în compania romurilor, tot felul de trabucuri fine și scumpe. Ca fost fumător înrăit, alături de dânșii am inhalat și eu pasiv un pic din aroma ierbii dracului, care crește prin paradisuri cubaneze și caraibiene.  

Dacă ar fi să vorbesc despre vinuri, am preferat, în mod atât de subiectiv, extraordinarul Prosecco de început marca Masottina, vinul de Chablis, cupajul roșu franțuzesc de multe soiuri de la Châteauneuf-du-Pape și, bineînțeles, Malbecul argentinian cu autograf franțuzesc de la Yacochuya. Iar ca neofit, am apreciat mai ales romurile cu aromă de cocos produse în Peru și Germania, dar și pe cele fabricate  sub marca daneză Castenschiold în Germania.

De prisos să mai spun cât de privilegiați am fost să participăm la dublul eveniment: la urma urmei, de câte asemenea maratoane gourmet am mai avut parte până acum sau câte vom mai prinde într-o viață?

 

Citit 336 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Mai 2024 20:01
Publicitate

Pivnicer

Suntem lisabonezi de o noapte și-o zi. După ritualul de dimineață cu cafea L'Or și cu câte o portocală, după alte ședințe foto cu avioane și tramvaie, chemăm un Uber să ne ducă la Estoril. În cea de-a șaptea zi a euro-călătoriei noastre, înainte de a merge la Cascais pentru întâlnirea cu un vechi amic, am ales acest oraș din pricini istorice.

Caută

Publicitate