Ultima întâlnire în club cu vinurile grupului Vintruvian Estates s-a petrecut în iunie 2024, în timpul Campionatului European de Fotbal. La concurență cu cel mai urmărit sport, vinurile sale s-au calificat cu brio, devenind campioane. Dacă noutățile au fost atunci primul vin din gama Princeps și două vinuri altfel, primul Aligoté baricat și primul Sauvignon Blanc învechit în butoi de salcâm, la degustarea curentă, de martie 2025, am făcut cunoștință cu două noi vinuri ale Cramei Olterra.
Lista a cuprins: Crama Viticola Sarica Niculițel Caii de la Letea Spumant Băbească Neagră 2024, Crama Olterra Scoarțe Crâmpoșie Selecționată 2023, Crama Olterra Scoarțe Negru de Drăgășani 2022, Crama DeMatei Migala Roșu 2019 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot), Crama Viticola Sarica Niculițel Caii de la Letea Epiphanie 2019 (Fetească Neagră), Crama DeMatei Prince Matei 2017 (Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră).
Spumantul prietenos, fructat, de la început ne-a introdus în atmosfera degustării. Poate că următoarea licoare, o Crâmpoșie de la crama oltenească Olterra din Colibași, nu a fost cea mai bună expresie a acestui cunoscut soi din Drăgășani. În schimb, Negrul de Drăgășani sună foarte, foarte promițător. Pentru mine a fost marea surpriză a serii, mai ales că toate celelalte vinuri servite sunt deja niște valori clasice, des încercate în dormitorul bunicii și pe la festivaluri. Așadar, un Negru de top, care se adaugă unei liste nu foarte bogate, care are în frunte vinurile din acest soi produse la Avincis, Prince Știrbey și Viile Metamorfosis.
Aperitive și trufe de ciocolată, acestea au fost bunătățile pregătite de Adina care au însoțit vinurile, într-un eveniment derulat în ritm crescendo, caracteristic mai tuturor întâmplărilor din odăile bunicii.