Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Marți, 29 Aprilie 2014 07:21

Insularii arădeni şi arhipelagul oenologic

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Complexul Muzeal Arad găzduiește, până în 18 mai 2014, în sala „Ovidiu Maitec” a Muzeului de Art, o expoziție de artă contemporană a unui artist din noua generație de plasticieni preocupați de o zonă neoconstructivistă, cu accente abstracte.

 

Artistul bucureștean Andrei Ciubotaru expune, într-o dispunere neconvențională, un ciclu de lucrări recente, axate pe tema Insulei. „Prin creațiile sale și prin modul atipic de expunere și relaționare a lucrărilor, Andrei propune o abordare cu caracter experimental, care îl caracterizează în toată creația sa”, observă curatorul expoziției, totodată și membru al clubului nostru, Ioan Paul Colta. El este dealtfel cel care a avut ideea de a ne invita să oferim spre degustare publicului prezent la vernisajul organizat în 24 aprilie câteva vinuri interesante. Am acceptat cu bucurie, așa că Prince Stirbey a prezentat, câtorva zeci de amatori de artă și de vin bun, Cuvée Brătianu și Negru de Drăgășani, iar Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizaţi a turnat în paharele de degustare vinul Borangic, al Cramei Avincis.

„Insula este un teritoriu aflat dincolo de continent, un tărâm misterios înconjurat de apă ce a aprins fascinația multora de-a lungul istoriei. Să cucerești o insulă nu e un lucru la îndemâna oricui, ai o apă de trecut, nu știi sigur ce se află la capătul călătoriei și, până la urmă, nu ești convins dacă merită riscul”, spunea Andrei Ciubotaru.

Aici am putea observa că și noi, degustătorii absolut neautorizați, avem propria noastră insulă abstractă, reprezentată chiar de vinurile preferate. Căci ce altceva suntem, dacă nu niște Robinsoni frenetici, care, sub pretextul unei evadări iluzorii, ne transformăm în cartografi absoluți ai unui arhipelag senzorial vintage, pe infinita hartă a Oceanului Cunoașterii?

Citit 4750 ori Ultima modificare Marți, 29 Aprilie 2014 20:51
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate