Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Miercuri, 13 August 2014 00:00

Degustare în cincizeci, pe Arca de weekend

Scris de
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Poate vă mai amintiţi, cei care sunteţi cititori fideli ai blogului Pivnicer, despre aventura membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizaţi într-un colţ de rai aflat la doi paşi de Arad. La doar o lună de la îmbarcarea noastră pe această subtilă arcă a lui Noe, am decis să revenim în locul unde animale de pe cinci continente sălăşluiesc într-o armonie deplină, tolerându-i pe bipezii care suntem, chiar dacă le inoportunăm, invariabil, când le e păşunea mai verde.


Am evadat iar din jungla de smoală a Aradului, la invitaţia Nicoletei şi a lui Gabriel Mohaci, în raiul de patru hectare de la Sâmbăteni. Ne-am mutat deci, cu căţel, cu purcel, cu căprioare, bivoliţe, oi cameruneze, ponei şi emu, în paradisul de weekend. Spre deosebire de luna trecută, acum am fost cincizeci de amatori de vin bun şi relaxare, veniţi din Arad, Timişoara, din Baia Mare, ba chiar şi din Los Angeles. De-abia întors din United States, cu fusul orar dat peste cap, Chef Alex ne-a dat, la rândul lui, pe spate, preparându-ne un irezistibil gulaş de porc mistreţ în vin alb lângă care a pregătit nişte cornuri de casă care au avut un asemenea succes încât s-au terminat înainte ca unii dintre noi să apuce să le guste.
Alţii, pur şi simplu, n-au mai avut răbdare şi au atacat prăjiturile puse la bătaie de una dintre Ralucile noastre preferate (amicul Zoli bănuieşte la cine ne referim!) cu ocazia zilei ei de naştere, dar şi cu Lemon Drizzle Cake-ul regal, deja tradiţional, preparat de Adina.


În rest, am explorat în continuare  vastul domeniu, am făcut cunoştinţă cu noua pereche de bivoliţe negre şi am salutat-o pe ieduţa Françoise, puiul căprioarei Bambi, venită pe lume după ultima noastră vizită. Cum lebădoiul negru şi consoartele sale erau plecaţi cu treabă prin alte zone, ne-am mulţumit să studiem - de la distanţă! -, ceilalţi păsăroi, mai mari şi mai noi în peisajul zoologic băştinaş, dar nu mai puţin spectaculoşi.
Pentru că trebuia să apară şi o surpriză, împreună cu Vali şi Dani, la invitaţia lui Iulian, am tras o fugă până la Cicir, unde Nicoleta ne-a făcut, în sfârşit, cunoştinţă cu Cora, canguriţa-pitică cu care ne-am înţeles din prima clipă – coup de foudre, ce mai!, cum ar zice Anca - probabil şi datorită pasiunii noastre comune pentru biscuiţii cu ciocolată. Am realizat deci o şedinţă foto pentru care am adus şi un bumerang original din Australia, bumerang cu care aveam să organizăm o haioasă sesiune de aruncări în braţul secat al Mureşului aflat pe domeniul Mohaci.


Asfinţitul ne-a inspirat o altă şedinţă foto cu Luna plină şi prevestitoare de Perseide, ce ajunsese, pe nesimţite, deasupra noastră. Prilej cu care am constatat că unele mistere e mai bine să rămână aşa, nerelevate. Şi aici nu e vorba de partea veşnic întunecată a Lunii, ci de faptul că soarta celui ce poartă la gât aparatul cu cel mai mare zoom este să constate, inevitabil, că Selenei îi dispare toată poezia atunci când i se dezvăluie, dintr-o dată, ca o simplă colecţie de cratere.

Întâlnirea s-a sfârşit în ritmuri de rock șaptezecist,  cu regretul că timpul a trecut prea repede, dar şi cu mulţumirea că ne vom putea întoarce oricând la povestea de weekend, printr-un simplu clic pe galeriile foto. Pe care sunteţi invitaţi să le răsfoiţi, la rândul vostru...

 

GALERIE FOTO

Citit 3309 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:54
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate