Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Joi, 28 August 2014 00:00

Ziua a doua, Braşovul oglindit în ochelarii de soare ai lui Mihai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ne-am luat rămas bun de la păpuşile Vilei Rizzo într-o dimineaţă ceţoasă, părăsind Poiana Braşov pentru o excursie urbană la poalele Tâmpei şi chiar pe Tâmpa. Ceilalţi găsiseră de cuviinţă să viziteze cetatea Râşnovului şi Branul, în cea mai aglomerată zi cu putinţă, cea de Sfânta Mărie, când tot bucureşteanul dă buzna prin părţile astea.


Aglomerat a fost şi Braşovul, pe care l-am fotografiat din toate unghiurile posibile, ba chiar şi din giratoriul prin care ne-am învârtit de mai multe ori, spre marea distracţie a pilotului nostru de curse, Mihai. Să fi trecut vreo jumătate de oră până când am găsit în sfârşit un loc de parcare la câteva minute de buricul târgului. Dan a propus să luăm masa la Prato şi a fost o alegere inspirată: meniuri rafinate, servire de top, vinuri alese servite cu pricepere de somelier. A fost una dintre cele mai plăcute experienţe gastronomice de pe parcursul voiajului. Bruschete cu pastă de ciuperci şi trufe, supă cremă de ciuperci cu trufe şi gorgonzola, lasagna, tagliatele cu raţă confiată, tort de ciocolată cu aromă de portocale. Iar vinurile au fost nişte Sole Chardonnay de la Recaş şi un Chianti Poliziano. Un deliciu!
Restul a fost o continuă şedinţă foto, cu detaliile burgului, avioane şi ceasuri, statui şi velocipede. În ochelarii lui Mihai s-au oglindit toate experienţele plimbării noastre urbane: porumbiţa albă a Bisericii Negre, conductele-bancă pentru turişti, viţele de vie şi bătrânele balcoanelor, grafitti-urile cu tâlc. Bineînţeles că ne-am dat un pic şi pe Strada Sforii, sprijinind zidurile apropiate cu braţele noastre vestice, într-un loc din care se putea distinge numele unuia dintre oraşele noastre preferate: Braşov.
Obosiţi şi preumblaţi prin toate cele, aveam să pornim apoi către următoarea noastră destinaţie, vulcanii noroioşi din judeţul Buzău.

 

MAI MULTE FOTOGRAFII

Citit 2497 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:51
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate