Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Luni, 08 Septembrie 2014 22:41

Ziua și noaptea mămicilor în Vestik Club

Scris de
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Poate ați observat, poate nu, dar mamele sunt cele mai importante ființe de pe lume. Nu, nu din vreun clișeu des auzit, ci pur și simplu fiindcă încă există și fiindcă satisfac nevoia de dragoste a copiilor care încă suntem. De aceea, ne-am gândit că merită să le arătăm la rându-ne dragostea invitându-le la o degustare de vin.

 

A fost de fapt ziua și noaptea mamelor în Vestik Club.  am reușit să strângem cinci mămici de membre și membri de club, între care s-a  numărat și singura mămică ce ne-a rămas pe lume nouă înșine, adică mie și Adinei. Și în mod bizar și neintenționat, evenimentul a avut legătură cu Jimmy Hendrix, cu un scaun din dopuri, cu o pisică de înfiat și cu o bufniță simpatică și sociabilă ce și-a făcut cuib în brazii curții, dat fiind că domeniul Vestik e unul liber.

Vinurile cu care am sărbătorit existența mămicilor noastre au fost: Fetească Regală 2013 Viile Metamorfosis, Rosé Ceptura 2013 Cramele Rotenberg, Muscat&Sauvignon 2013 Avincis, Menestrel 2011 Cramele Rotenberg, Pinot Noir 2011 LacertA. Le-am servit pe îndelete, am coborât cu toții în vinotecă, am comandat baghete de la pizzerie, am ascultat muzică interbelică, ne-am simțit minunat. Dan a apărut cu noua sa creație, un Jimmy Hendrix din dopuri de plută, dar și cu un scaun lucrat cu migală din același material prețios care astupă sticlele cu vin. Fetele frumoase ale clubului s-au minunat de operele cu pricina, întorcându-le pe toate fețele, ba chiar și șezând pe ele. Mihai era un mic Superman servind cu ștaif vinul cel bun, Zoli s-a transformat și el, grație tricoului, în alt fel de supererou. Eu am fost nevoit să înlocuiesc autograful Depeche Mode cu cel de la Rolling Stones, în locul căruia îl pusesem pe Hendrix. Mămicile însă nu le-am permutat nicicum, căci ele au șezut cuminți la aceeași masă, socializând și bucurându-se de clipă. Când toate s-au retras discret și am rămas numai noi, nucleul dur de zece vestici, ne-am refugiat la rândul nostru în pivniță, pentru a savura alte vinuri și pentru vizionarea unui slide show cu cele mai frumoase și mai șui poze ale grupului din ultimii cinci ani. Paula a reușit să adopte un pisic, venit la geamul odăii și toropit pentru o vreme și în brațele lui Dan, marele nostru creator de idei și de Hendricși de plută.

Când să punem punct nopții și întâmplării, o bufniță gălăgioasă a ținut să ne oblige să convocăm o ședință foto nocturnă, la lumina reflectorului. Ședea în vârful bradului uscat al curții și se văita dramatic cu ochii la obiectivul camerei foto. Pe urmă, lipiți unul de altul de frig și de tandrețe, am admirat în micul ecran LCD ochii portocalii ai păsării. Dar oare nu asta fac - trăsnăi nocturne - toți copiii care nu se duc la culcare decât atunci când vor ei, și nu când spun mămicile?

 

Citit 4115 ori Ultima modificare Marți, 09 Septembrie 2014 06:30
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate