Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:02

Lansare de vinuri Vitis Metamorfosis în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cel puţin trei sunt motivele pentru care vinurile Vitis Metamorfosis îmi sunt foarte dragi. O dată, fiindcă acestea reprezintă afacerea şi filozofia Antinori în România, şi asta nu poate să însemne altceva decât calitate şi profesionalism. Apoi, din pricina lui Herr, Signore, Mr. Giancorrado Ulrich, un interlocutor extrem de plăcut, un gentleman, un domn de modă veche cu care poţi conversa în italiană, franceză, engleză despre orice subiect fără ca să te plictiseşti vreodată.

În plus, de promovarea lor se ocupă mai vechea noastră cunoştinţă Alfred Binder, care cu ani în urmă ne-a făcut foarte plăcută şederea la Azuga, printre spumantele Cramelor Halewood.
Înaintea degustării, alături de cei doi oaspeţi, am coborât în vinotecă şi am savurat vechi brandy-uri. Apoi am strâns în club vreo treizeci de prieteni, acei privilegiaţi care au avut norocul să participie la o lansare de vinuri Vitis Metamorfosis în dormitorul bunicii.
Vinurile Antinori în variantă românească respectă cele mai înalte standarde de calitate, ba au şi preţuri prietenoase. Dacă ne gândim că ele reflectă experienţa unei mari familii toscane care elaborează vinuri de peste jumătate de mileniu, experienţa degustării de joi devine cu atât mai importantă. Am degustat:1. Fluturi Fetească Regală Ecologic 2013, 2. Viile Metamorfosis Sauvignon Blanc/Fetească Albă 2013, 3. Viile Metamorfosis Muscat Ottonel/Tămâioasă Românească Ecologic 2013, 4. Viile Metamorfosis Rosé 2013, 5. Cantus Primus Fetească Neagră 2012, 6. Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2009. Pe lângă aceste vinuri ne-am bucurat şi de un încă neetichetat Negru de Drăgăşani 2012, febleţea mea de la GoodWine şi Vinvest.
A fost o seară obişnuită "la birou". Am avut parte de şapte vinuri, s-au deschis exact atâtea sticle câte am poftit, ne-am metamorfozat în degustători de cursă lungă, am şezut pe scări şi am mai cerut fiecare câte un pic din vinurile preferate şi toată povestea a luat sfârşit spre dimineaţă, cu regretul că şi cele mai interesante întâlniri cu vinul trebuie să se termine cândva.
Sunt fan fără rezerve al Negrului de Drăgăşani care a migrat în Dealu Mare, mi-au plăcut toate albele, iar Feteasca Neagră este una remarcabilă. Din toate aceste motive şi mai ales din pricina oaspeţilor, seara noastră cu Vitis Metamorfosis rămâne una dintre cele mai frumoase întâmplări din Vestik Club.

Citit 2515 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Iunie 2014 20:48
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate