Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:08

Încă un „recital” cu piese Oprișor superpremium în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Chiar dacă încă nu s-a făcut noiembrie, vineri seară m-am simțit ca de ziua mea. O dată că Boris a adus cu el câteva dintre cele mai frumoase magnumuri de la Oprișor. Apoi fiindcă Dan s-a pus să-mi facă un portret și i-a ieșit atât de bine încât acum mi-este chiar greu să mă ridic la înălțimea propriei mele imagini. În plus, i-am avut alături în club pe câțiva dintre cei mai apropiați prieteni, unii veniți de departe. A lipsit numai Mihai, it-istul globetrotter, în mod cu totul motivat însă.

 

Așadar am avut parte de o degustare cu vinuri premium și superpremium de la Crama Oprișor, marcă de care ni se făcuse dor de la o vreme. Boris a susținut un „recital” cu „piese” oldies but goldies din „repertoriul” producătorului din Mehedinți: Vestitor de Oprișor (cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot), Passarowitz 1718 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder), Cutia Paleologu (cupaj de Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Fetească Neagră și Shiraz). Chiar dacă nu au făcut parte din degustare, în dormitorul bunicii au fost prezente și cele patru sticle din colecția Nenumita (cupaj de Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), pentru plăcerea câtorva împătimiți din club, care au avut grijă să le ia cu ei acasă.

Pentru socializare și plăcută așteptare, Boris a mai servit în deschidere un Rosé încă fresh din gama Caloian. Ne-am bucurat să o avem printre noi pe Mariana, manager al Enotecii de Savoia, dar și grupurile cele mai active din Vestik Club. Boris a decantat și prezentat cu grație vinurile servite, noi am depănat amintiri și am pus la cale mari călătorii, „muzica” vinului a decurs liniștit, ritmul a fost lent și cuminte, am savurat totul, nu uitând să fotografiem din când în când vinuri, decantoare și chipuri.

Noua reprezentație cu Boris și Oprișor s-a încheiat pe la trei noaptea. Destul că regretăm deja că această bună întâmplare a trebuit să aibă un sfârșit, drept pentru care vom pune la cale în dormitorul bunicii încă o „piesă” cu vinuri superpremium de la același producător.

Citit 4546 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:23
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate