Vineri 18 Iunie 2021

La un pahar de Cadarcă din vie centenară, în cincisprezece prieteni

Cea mai recentă degustare cu vinuri maghiare în dormitorul bunicii ne-a oferit surpriza întâlnirii c...

Două crame, zece vinuri, un singur Răzvan

Plus accesoriile, aș zice, adică frapiera cu inscripție, testevinul, sabia și chitara lată... Someli...

Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

După încă o etapă de închidere pandemică lungă precum un veac de singurătate, Adrian Pașca se întoar...

  • La un pahar de Cadarcă din vie centenară, în cincisprezece prieteni

  • Două crame, zece vinuri, un singur Răzvan

  • Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:08

Încă un „recital” cu piese Oprișor superpremium în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Chiar dacă încă nu s-a făcut noiembrie, vineri seară m-am simțit ca de ziua mea. O dată că Boris a adus cu el câteva dintre cele mai frumoase magnumuri de la Oprișor. Apoi fiindcă Dan s-a pus să-mi facă un portret și i-a ieșit atât de bine încât acum mi-este chiar greu să mă ridic la înălțimea propriei mele imagini. În plus, i-am avut alături în club pe câțiva dintre cei mai apropiați prieteni, unii veniți de departe. A lipsit numai Mihai, it-istul globetrotter, în mod cu totul motivat însă.

 

Așadar am avut parte de o degustare cu vinuri premium și superpremium de la Crama Oprișor, marcă de care ni se făcuse dor de la o vreme. Boris a susținut un „recital” cu „piese” oldies but goldies din „repertoriul” producătorului din Mehedinți: Vestitor de Oprișor (cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot), Passarowitz 1718 (cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder), Cutia Paleologu (cupaj de Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Fetească Neagră și Shiraz). Chiar dacă nu au făcut parte din degustare, în dormitorul bunicii au fost prezente și cele patru sticle din colecția Nenumita (cupaj de Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir), pentru plăcerea câtorva împătimiți din club, care au avut grijă să le ia cu ei acasă.

Pentru socializare și plăcută așteptare, Boris a mai servit în deschidere un Rosé încă fresh din gama Caloian. Ne-am bucurat să o avem printre noi pe Mariana, manager al Enotecii de Savoia, dar și grupurile cele mai active din Vestik Club. Boris a decantat și prezentat cu grație vinurile servite, noi am depănat amintiri și am pus la cale mari călătorii, „muzica” vinului a decurs liniștit, ritmul a fost lent și cuminte, am savurat totul, nu uitând să fotografiem din când în când vinuri, decantoare și chipuri.

Noua reprezentație cu Boris și Oprișor s-a încheiat pe la trei noaptea. Destul că regretăm deja că această bună întâmplare a trebuit să aibă un sfârșit, drept pentru care vom pune la cale în dormitorul bunicii încă o „piesă” cu vinuri superpremium de la același producător.

Citit 3634 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Septembrie 2014 16:23
Publicitate

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Caută

Publicitate