Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Duminică, 05 Octombrie 2014 10:44

Shiraz 2012 LacertA, o splendoare la pahar în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Nu cred că greșesc prea tare dacă spun că somelierul Bogdan Todor este, alături de prietenii de la Oprișor și de cei din Drăgășani, unul dintre cei mai activi în ceea ce privește activitățile organizate în Vestik Club. Grație străduinței sale, vinurile LacertA se numără printre cele mai apreciate și vândute vinuri din portofoliul nostru. În plus, și Crama LacertA a ajuns cunoscută unei bune părți a clubului cu ocazia ultimei aventuri oenologice prin România, devenind unul dintre principalii parteneri ai CDViN.

 

A nu știu câta oară, Bogdan a adus, prezentat, lansat în dormitorul bunicii niște vinuri minunate cu gușter pe etichetă. Să nu credeți că laud degeaba, că isc vorbe dulci în cine știe ce scopuri mercantile. Nu. Pur și simplu apreciez întreaga gamă de vinuri LacertA și consider că acest producător din Dealu Mare de sorginte austriacă respectă în tot ceea ce creează niște înalte standarde de calitate.

Ce-am degustat, savurat, băut ultima oară? Cinci vinuri LacertA, trei albe și două roșii: Riesling de Rin 2012, White, Sauvignon Blanc 2010, Blaufränkisch 2011 și Shiraz 2012. Trebuie să știți că două dintre aceste vinuri, Sauvignon-ul și Shiraz-ul, au făcut victime printre membrii clubului, care, din candoare și de drag, le-au notat cu 90 și chiar cu 100 de puncte. Anturajul a fost format în mare măsură din oaspeți timișoreni, care au venit cu mai multe mașini din cel mai important oraș din vestul țării.

Rieslingul nemțesc e un bun companion de început, cupajul White mi-a căzut cu tronc în mod special, pentru corp și buchet și pentru că e un vin plăcut, accesibil oricărui gust, Sauvignon-ul e rafinat, e de migdale și sâmburi din paradis, Burgundul Mare, un  Pinot sălbatic, necizelat, bun la tot felul de grătare la Ferendia, iar Shiraz-ul e o splendoare la pahar, un vin de top dacă vorbim la scara României.

Bubu, câștigătoarea unei sticle de Burgund, ne-a dat pe urmă de băut la toți cei rămași.

Petrecerea noastră a continuat și după încheierea degustării, dat fiind că am găsit de cuviință să deschidem și un Cuvée Alexandru 2007 de la SERVE și un vin spaniol din 2001, Tempranillo, de 96 puncte Parker, La Rioja Alta Gran Reserva 904. Deși nu le-am decantat destul, ci numai vreo două ceasuri, am avut parte de sărbătoare în fiecare pahar.

 

MAI MULTE FOTO

Citit 2994 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:40
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate