Vineri 18 Iunie 2021

La un pahar de Cadarcă din vie centenară, în cincisprezece prieteni

Cea mai recentă degustare cu vinuri maghiare în dormitorul bunicii ne-a oferit surpriza întâlnirii c...

Două crame, zece vinuri, un singur Răzvan

Plus accesoriile, aș zice, adică frapiera cu inscripție, testevinul, sabia și chitara lată... Someli...

Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

După încă o etapă de închidere pandemică lungă precum un veac de singurătate, Adrian Pașca se întoar...

  • La un pahar de Cadarcă din vie centenară, în cincisprezece prieteni

  • Două crame, zece vinuri, un singur Răzvan

  • Relaxare cu supertoscane în dormitorul bunicii

Duminică, 05 Octombrie 2014 10:44

Shiraz 2012 LacertA, o splendoare la pahar în dormitorul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu cred că greșesc prea tare dacă spun că somelierul Bogdan Todor este, alături de prietenii de la Oprișor și de cei din Drăgășani, unul dintre cei mai activi în ceea ce privește activitățile organizate în Vestik Club. Grație străduinței sale, vinurile LacertA se numără printre cele mai apreciate și vândute vinuri din portofoliul nostru. În plus, și Crama LacertA a ajuns cunoscută unei bune părți a clubului cu ocazia ultimei aventuri oenologice prin România, devenind unul dintre principalii parteneri ai CDViN.

 

A nu știu câta oară, Bogdan a adus, prezentat, lansat în dormitorul bunicii niște vinuri minunate cu gușter pe etichetă. Să nu credeți că laud degeaba, că isc vorbe dulci în cine știe ce scopuri mercantile. Nu. Pur și simplu apreciez întreaga gamă de vinuri LacertA și consider că acest producător din Dealu Mare de sorginte austriacă respectă în tot ceea ce creează niște înalte standarde de calitate.

Ce-am degustat, savurat, băut ultima oară? Cinci vinuri LacertA, trei albe și două roșii: Riesling de Rin 2012, White, Sauvignon Blanc 2010, Blaufränkisch 2011 și Shiraz 2012. Trebuie să știți că două dintre aceste vinuri, Sauvignon-ul și Shiraz-ul, au făcut victime printre membrii clubului, care, din candoare și de drag, le-au notat cu 90 și chiar cu 100 de puncte. Anturajul a fost format în mare măsură din oaspeți timișoreni, care au venit cu mai multe mașini din cel mai important oraș din vestul țării.

Rieslingul nemțesc e un bun companion de început, cupajul White mi-a căzut cu tronc în mod special, pentru corp și buchet și pentru că e un vin plăcut, accesibil oricărui gust, Sauvignon-ul e rafinat, e de migdale și sâmburi din paradis, Burgundul Mare, un  Pinot sălbatic, necizelat, bun la tot felul de grătare la Ferendia, iar Shiraz-ul e o splendoare la pahar, un vin de top dacă vorbim la scara României.

Bubu, câștigătoarea unei sticle de Burgund, ne-a dat pe urmă de băut la toți cei rămași.

Petrecerea noastră a continuat și după încheierea degustării, dat fiind că am găsit de cuviință să deschidem și un Cuvée Alexandru 2007 de la SERVE și un vin spaniol din 2001, Tempranillo, de 96 puncte Parker, La Rioja Alta Gran Reserva 904. Deși nu le-am decantat destul, ci numai vreo două ceasuri, am avut parte de sărbătoare în fiecare pahar.

 

MAI MULTE FOTO

Citit 2489 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:40
Publicitate

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Caută

Publicitate