Vineri 29 Martie 2024

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

Miercuri, 22 Octombrie 2014 19:14

Cum am mutat, pentru două zile, dormitorul bunicii la Timișoara

Scris de
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pentru două zile, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați s-a mutat la Timișoara. Printr-o mișcare magică, dormitorul bunicii a fost translatat în holul Hotelului Timișoara, cu tot cu membrii clubului. Există numeroase probe și dovezi în acest sens, între care se numără și mărturiile participanților la prima ediție a Automotive Forum România,  care au putut să deguste la stand un pic din atmosfera și vinurile noastre.

 În urmă cu câteva luni, prietenii corporatiști din club ne-au propus să participăm la un forum al reprezentanților din industria de automotive.  Ideea ne-a prins așa de tare încât am muncit serios la realizarea ei și, cu ajutorul a șase crame partenere, care ne-au susținut cu totul în acest demers, am putut s-o materializăm zilele  trecute. De prin august am muncit cu toții în echipă: am realizat o prezentare, un slide show al activității noastre din ultimii patru ani, o expunere în power point a cramelor partenere, Avincis, Bauer, LacertA, Oprișor, Prince Știrbey și Viile Metamorfosis, cât și a Asociației Vestik.  În plus, trebuia să concepem și un stand în interiorul căruia să atragem vizitatorii corporatiști de pretutindeni pentru a degusta valorile noastre: un Negru de Drăgășani, o Fetească Neagră, o Crâmpoșie sau orice soi internațional vinificat în România de Oliver Bauer, Fiorenzo Rista, Veronica Gheorghiu, Mihai Baniță ori Ghislain Moritz.

După o ședință foto cu toate autografele din dormitorul bunicii, am realizat standul, am conceput și un wine desk, ne-am luat cu noi frapierele și răcitoarele, dar și plăcerea degustării, ocupând loc printre alte standuri în holul Hotelului Timișoara. Grație cramelor partenere, am putut oferi la stand 15 vinuri, adică 15 etichete cât se poate de reprezentative pentru terroir-urile pe care le reprezintă: Mehedinți, Drăgășani, Dealu Mare. Acestea au fost: Avincis - Fetească Regală&Pinot Gris 2012, Crâmpoșie Selecționată 2012, Merlot 2011; Crama Bauer - Crâmpoșie Selecționată 2013, Rosé 2013; LacertA - Cabernet Sauvignon 2010, Chardonnay 2013, Red; Crama Oprișor - La Cetate Fetească Neagră 2011, Caloian Cabernet Sauvignon 2013, Drăgaică Roșie 2011; Prince Știrbey - Sauvignon Blanc Vitis Vetus 2010, Negru de Drăgășani 2011; Viile Metamorfosis - Sauvignon Blanc&Fetească Albă 2013, Merlot 2012.

În cele două zile de forum, standul nostru a fost cel mai animat, umplându-se de personalități diverse din lumea automotivelor și nu numai. Ne-am intersectat pe culoarele hotelului și cu primarul și viceprimarul Timișoarei, am fost vizitați de marele actor Florin Piersic, care ne-a îmbogățit serios colecția de autografe, am întâlnit șefi de multinaționale, jurnaliști, pe bunul amic fotograf Costi Duma, am fost vizitați de membri apropiați ai clubului și am servit vin încontinuu, ca-ntr-o degustare maraton pentru împătimiții și novicii de pretutindeni.

Mihai, IT-istul nostru globetrotter, între atâtea alte expuneri de specialitate despre lumea automotivelor, a susținut o prezentare a clubului nostru de degustători absolut neautorizați ilustrată cu texte și imagini, ca o pată de culoare a forumului. O pată de Cabernet Sauvignon, de Fetească Neagră sau de Negru de Drăgășani, dacă doriți, într-o lume de componente și subansamble care fac roțile mașinilor să se învârtă și lumea să funcționeze atât de lin și frumos.

Impresia noastră că ne aflăm cu adevărat în dormitorul bunicii chiar dacă undeva în centrul Timișoarei a fost cu atât mai puternică cu cât l-am avut oaspete în club chiar și pe Boris Ionescu, prietenul nostru de la Crama Oprișor. Și nu doar el ne-a vizitat, ci și Costi de la SERVE, un alt profesionist din lumea vânzărilor de vin. Între două pahare de Merlot și un deget de Cabernet Sauvignon, ne-am întreținut și cu un timișorean plecat în America cu ani în urmă, aflat întâmplător în orașul de pe Bega. Omul face vin de garaj undeva în Detroit de mulți ani, un cupaj de... Cabernet Sauvignon și Merlot, din exact două părți de Cabernet și o parte de Merlot, un Camerlot pe care îl bea cu plăcere în familie. I-am făcut plăcerea să-l preparăm pe loc un Camerlot din vinurile aflate în stand și-apoi i-am spus Goodbye, invitându-l să viziteze când se poate adevăratul dormitor al bunicii.

Am avut bucuria să constatăm că vinurile românești au făcut senzație printre invitații străini la forum, care și le-au dus acasă fiecare cu Maserati-ul propriu. Foarte populare au fost Crâmpoșia de Avincis, Merlot-ul  Viilor Metamorfosis, Cabernet Sauvignon-ul de la Oprișor. Au făcut furori Cabernet Sauvignon-ul de LacertA, Drăgaica Roșie de la Oprișor și, bineînțeles, Negrul de Drăgășani marca Prince Știrbey. Cineva ne-a spus, in english, cât de aparte i s-a părut Crâmpoșia lui Oliver Bauer. Și așa mai departe și așa mai departe…

Ne place să credem că întâlnirile business to business au fost mai fructuoase din pricina vinurilor românești pe care noi le-am promovat înlăuntrul acestei manifestări de specialitate. Cum pentru noi însă participarea la stand a fost sigur experiența cea mai complexă din acest an, am găsit potrivit să închinăm la sfârșit un pahar din vinul nostru preferat. Apoi am despachetat din Yaris dormitorul bunicii și l-am reașezat în albia lui de acasă.

 

Mai multe imagini

Citit 5339 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:37
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Caută

Publicitate