Miercuri 19 Iunie 2024

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Miercuri, 18 Martie 2015 15:24

Un nou party cu vinuri de Răteşti şi fete marca CDViN

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Fiecare party din dormitorul bunicii îşi are propriile vedete. De la o vreme ne-am obişnuit să asociem vinuri frumoase cu fete frumoase. Şi, har Domnului, în ceea ce priveşte frumuseţea în toate manifestările sale, orice obişnuit al clubului are de unde alege.

Ultima poveste oenologică petrecută la sediul CDViN i-a avut ca oaspeţi pe reprezentanţii Cramei Răteşti, care au prezentat unui public de patruzeci de împătimiţi - cam unul pe metru pătrat de odaie a bunicii - şapte vinuri de pe terroir-ul sătmărean. Cu săptămâni în urmă, o parte dintre noi avuseseră ocazia să le încerce în cadrul unei degustări pilot. Iar alţii au repetat isprava la VinCE Budapesta 2015. Şi cum trei sau mai multe degustări nu strică niciodată, am ajuns să ne înghesuim cu plăcere acasă la CDViN, iar unii au fost chiar nevoiţi să vină cu scaunul pliant după dânşii pentru a se bucura în mod comod de vinurile noului producător sătmărean.
Sorin Crişan şi Alex Păstrăv ne-au adus, servit şi prezentat, şi cu ajutorul cât se poate de autorizatei noastre colege de club Ella Heizer, următoarele vinuri: Riesling 2013, Sauvignon Blanc 2013, Fetească Regală 2013, Pinot Noir 2013, Merlot 2013, Fetească Neagră 2013 şi Cabernet Sauvignon 2012. Dacă fiecare dintre invitaţi şi-a avut preferatele lui între atâtea soiuri, eu am ales în acea seară numai pentru mine Feteasca Neagră. Şi m-am bucurat de întreaga privelişte senzorială pe care o oferă fiecare dintre evenimentele oenologice petrecute în dormitor. În dormitorul bunicii.

 

Mai multe imagini

Citit 2945 ori Ultima modificare Luni, 01 Iulie 2019 13:00
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate