Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Joi, 17 Septembrie 2015 08:00

Crama Liliac a lansat Private Selection. Un papion marca CDViN pentru titanul Alfred Beck, la 70 de ani

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Dublu motiv de sărbătoare pentru Crama Liliac, în data de 9 septembrie. Compania amb Wine a marcat cinci ani ani de când produce vinurile Liliac şi, cu o săptămână în avans, a sărbătorit cei 70 de ani pe care urma să-i împlinească Alfred Beck, fondatorul cramei.

 


Deşi majoritatea investiţiilor lui Alfred Beck în România sunt în domeniul imobiliar, omul de afaceri austriac a decis, oarecum surprinzător, după o vizită în judeţul Mureş, petrecută cu cinci ani în urmă, să devină şi producător de vin. Dubla aniversare a concis cu lansarea colecţiei de vinuri Private Selection. Colecţia include primul Orange Chardonnay produs în România, precum şi patru vinuri roşii: Pinot Noir Private Selection 2013, Merlot Private Selection 2013, Liliac Red Cuvée 2014, TITAN Fetească Neagră 2013.

Red Cuvée 2014 este un cupaj de Fetească Neagră și Merlot, în timp ce TITAN Fetească Neagră 2013 se doreşte a fi perla coroanei, seria limitată în care a fost produs numărând doar 600 de sticle, la 500 de lei sticla. Referindu-se la Titan, Alfred Michael Beck a apreciat că este un vin ce va face istorie, fiind produs dintr-un soi autohton, în două butoaie de stejar transilvănean. Cele 600 de sticle sunt numerotate şi vor fi disponibile doar unui cerc restrâns de clienţi ai cramei.

Evenimentul a fost găzduit de restaurantul Joseph, unde oaspeţii s-au putut bucura de specialităţile gastronomice ale cunoscutului chef Joseph Hadad. Printre invitații la eveniment s-au numărat și doi membri ai Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, care i-au dăruit lui Herr Beck, cu ocazia aniversării a 70 de ani, un papion tematic, marca CDViN, cu simbolurile Cramei Liliac, accesoriu vestimentar pe patronul cramei a dorit să-l și probeze, pe loc, în timpul recepției.

DESPRE CRAMĂ. Crama Liliac se află în comuna Batoș, din județul Mureș, investiţia ridicându-se la  şapte milioane de euro. Compania Amb Wine are 52,8 ha plantate cu struguri de soiuri nobile în regiunea Batoș şi Vermeș-Lechința, aceasta din urmă din Bistriţa-Năsăud. Capacitatea de producţie este de de 260.000 litri.


amb WINERY. Compania amb Winery, ce face parte din consorţiul austriac amb Holding, printre ai cărui acţionari se numără Alfred Beck, a obţinut rezultate spectaculoase în acest an. În primele şase luni şi-a dublat cifra de afaceri, ajungând la nu mai puţin de 1.4 milioane de lei. CramaLiliac, proprietate a amb Winery, a dublat vânzările, ajungând, în 31 august 2015, la 100.000 de sticle vândute.
.

CE INVESTIŢII ARE ALFRED BECK ÎN ROMÂNIA? Omul de afaceri austriac a investit în principal în imobiliare. Beck este proprietarul mai multor importante clădiri de birouri din Bucureşti şi a 650 de hectare de teren arabil în judeţul Olt. Austriacul îşi evalua, anul trecut, investiţiile din România la 50 de milioane de euro. În primăvara viitoare, Beck intenţionează să demareze construirea un hotel de trei stele, cu 250 de camere, lângă Aeroportul Otopeni, parte a proiectului de anvergură Airport City Park. Investiţia va fi de circa 20 de milioane de euro.

Citit 3087 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2015 16:57
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate