Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 22:01

Marchizul Piero Antinori, la aniversarea Cramei Viile Metamorfosis: "Intenționăm să ne concentrăm, în continuare, pe vinurile românești"

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În momentul în care am fost invitați la Ziua Cramei VIILE METAMORFOSIS, situată în satul Ungureni, comuna Vadul Săpat, din județul Prahova, ne-am gândit bineînțeles, la vinurile pe care am avut ocazia să le degustăm în repetate rânduri, dar și la oamenii datorită cărora a fost posibilă apariția lor.

Am rememorat prima întâlnire cu marchizul Piero Antinori, din vara lui 2012, când ne-a acordat primul interviu. Apoi, de vizita, din 2013, la noua cramă de 100 de milioane de euro, de la Bargino, unde am aflat că suntem primii români care i-au trecut pragul și unde am cunoscut-o pe Albiera Antinori, pe care am reîntâlnit-o, un an mai târziu,  cu ocazia inaugurării cramei de la Vadul Săpat. Aveam deci toate motivele să fim din nou la viile Metamorfosis, mai ales că își anunțase prezența însuși marchizul, însoțit în România de Renzo Cotarella, oenolog și administrator al "Marchesi Antinori".

Odată ajunși la cramă, în data de 10 septembrie, pe la ora prânzului, unde două echipaje ale clubului - unul de doi membri și altul de șase - au făcut joncțiunea, ne-am reîntâlnit, cu aceeași plăcere, cu Giancorrado Ulrich, președintele Vitis Metamorfosis, dar și cu Fiorenzo Rista, oenologul italian stabilit în România. Am degustat, pe rând, Fetească Regala - Fluturi, Pinot Noir, Muscat Ottonel & Tămâioasă Românească, Rose - toate trei din gama Viile Metamorfosis, dar și Negru de Drăgășani - Via Marchizului.

Înainte de interviul  video pe care marchizul Antinori ni l-a acordat, în exclusivitate, în limba italiană - interviu pe care îl puteți accesa la finalul acestui articol - am dăruit gazdelor noastre câte un papion marca CDViN cu însemnele cramei.

La final, am organizat și o mică festivitate pentru a înmâna din partea clubului nostru domnului Giancorrado Ulrich micul nostru tirbușon din argint tibetan, pentru marca rolul acestuia la promovarea vinului românesc.

 Familia Antinori s-a hotărât să investească în România la recomandarea lui Giancorrado Ulrich, astăzi preşedintele Vitis Metamorfosis, după ce acesta a vizitat pentru prima oară România, în 2001.

La final, am promis că vom reveni și la aniversarea de anul viitor, cu atât mai mult cu cât familia Antinori are planuri mari cu vinurile românești în următoarele... decenii.

 

Mai multe imagini

Citit 2701 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iunie 2019 21:16

Media

Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate