Marți 23 Iulie 2024

Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

Ultima ispravă a clubului s-a petrecut la Oradea, în oraș și în cetate, dar și aproape de Biharia, î...

O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

După mai bine de un an și jumătate, Crama Carastelec se întoarce în dormitorul bunicii. O face cu aj...

Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Drumurile noastre duc tot mai des la București, o capitală care devine din ce în ce mai atractivă nu...

  • Un excelent picnic în vie, între două prânzuri la Cyrano și Rivo

  • O degustare faină cu noile vinuri și noul promotor al Cramei Carastelec

  • Cum am devenit degustători neautorizați de ulei de măsline la ultimul Festival RO-Wine

Marți, 02 Februarie 2016 15:52

Un nou festival: RO-Wine | The Wine Festival of Romania. Când și unde va avea loc

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Prima ediţie a festivalului de vinuri  RO-Wine|The Wine Festival of Romania va avea loc în 21-22 mai 2016, la Bucureşti.


Participarea producătorilor la RO-Wine|The Wine Festival of Romania se face doar pe bază de invitaţie, iar vinurile vor fi supuse unei degustări prealabile, pentru a selecţiona cel mult cinci etichete de la fiecare producător.

Vinurile producătorilor prezenți în “The Wine Book of Romania” - primul ghid care reunește cele mai bune vinuri din România și din Republica Moldova și care va fi lansat în luna aprilie - nu vor fi supuse preselecţiei. Fiecare producător poate înscrie maximum 10 vinuri la degustarea prin care se vor selecţiona cel mult cinci vinuri, incluzând cele deja prezente în “The Wine Book of România”.

Standurile vor avea un design autentic și uniform pentru toți producătorii. Va fi amenajată și o zonă VIP, pentru vinuri de vinotecă și de colecție. Vor fi organizate și două workshop-uri dedicate producătorilor de vinuri, importatorilor străini și operatorilor HORECA.

“Producătorilor de vinuri le vor fi oferite oportunități comerciale deosebit de atractive, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Operatorii HORECA şi consumatorii finali se vor putea bucura de cele mai înalte standarde pe care această industrie le poate oferi”, a declarat Marinela Ardelean, președinte și totodată unul dintre organizatorii festivalului.

Fondatorii RO-Wine|The Wine Festival of Romania sunt Marinela Ardelean (președinte și organizator), Mihai Popescu (organizator) și Liviu Popescu (organizator), în timp ce ambasador al festivalului a fost numit italianul Helmuth Köecher, supranumit The WineHunter.

Marinela Ardelean este președinte și organizator RO-Wine | The Wine Festival of Romania. Degustător profesionist, autor, brand manager în industria enogastronomică, cu o experiență de aproape zece ani în industria vitivinicolă, Marinela este profesor și lector la Italian Chef Academy (Roma, IT). Cu un MBA în vinuri și specializări în Italia, Franța și China, Marinela lucrează în prezent la “The Wine Book of România”, primul ghid care reunește cele mai bune vinuri din România și din Republica Moldova.
În cadrul reality show-ului “The War of Wineries”, ce urmează să fie difuzat la începutul acestui an în Italia (FOX Live), Marinela este membră în juriul care va selecționa cel mai bun producător de vinuri în Italia.


Mihai Popescu este organizator RO-Wine | The Wine Festival of Romania. Designer, cu o experiență de peste 15 ani în HORECA, Mihai s-a remarcat atât prin designul realizat pentru peste 100 de restaurante, baruri și cluburi, cât și prin prisma localurilor pe care le conduce. A câștigat, în 2015, marele premiu la evenimentul Restaurant & Bar Design Awards ce a avut loc la Londra. Mihai deține Twins Studio, birou de arhitectură și design ce a proiectat și a produs cadrul exclusivist în care se va desfășura evenimentul.

Liviu Popescu este organizator RO-Wine | The Wine Festival of Romania. Este manager de evenimente și reprezintă o referință în industria HORECA din România. Până în anul 2005 Liviu a fost directorul general Le Club, în cadrul hotelului Sofitel, iar în prezent se ocupă de campania PR și strategia de dezvoltare pentru Grupul Fratelli. Printre altele, Liviu Popescu este și vicepreședinte HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Helmuth Köcher, susținătorul și ambasadorul RO-Wine | The Wine Festival of Romania, este fondator și președinte al “Merano Wine Festival”. Festivalul de la Merano este unul dintre cele mai exclusiviste evenimente de profil din Europa, cu o vechime de peste 24 ani. Helmuth Köcher, the WineHunter, a fondat “European Gourmet Academy”, organizație care se ocupă cu formarea personalului în domeniul alimentației și vinului.
A scris cărți despre vinuri și gastronomie și este membru activ al unor asociații prestigioase precum “Federazione Italiana Cuochi” și “Disciples Escoffier International”. Este președintele “Stehwein Gesellschaft”, un club exclusivist al iubitorilor de vin înființat în 1842. Helmuth Köcher este Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne. Cunoaște bine România și vinurile noastre.

Toate vinurile prezente la festival vor primi medalii (argint, bronz și aur). Vinurile cu medalia de aur vor fi incluse în evenimentele din restaurante de top. Degustări susținute de către Marinela Ardelean și Helmuth Köcher vor fi disponibile pentru un număr limitat de producători.

Citit 7667 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 06:18
Publicitate

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Caută

Publicitate