Sâmbătă 8 Mai 2021

250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  Până și o persoană stabilită recent în capitala Banatului ar ști să enumere, pe repede-înapoi, câ...

MaxiMarc, o degustare în familie

În pandemie, în scenariul roșu, sub spectrul unei viitoare carantine generale, ce altceva putem să f...

Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Cu degustarea Tepaso având ca tematică vinurile bordeleze am încheiat stagiunea de iarnă în Vestik C...

  • 250 de ani de la apariția primului ziar tipărit pe actualul teritoriu al României

  • MaxiMarc, o degustare în familie

  • Ultima seară de dragoste a fost bordeleză în Vestik Club

Miercuri, 17 August 2016 19:11

Sabrare răzvanum est! O seară explozivă cu vinurile marca Gîrboiu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă stau să mă gândesc bine, somelierul clujean Răzvan Demian a devenit unul dintre cei mai activi oeno-profesioniști prezenți în Vestik Club. E drept că de-a lungul timpului a fost și promotorul celor mai multe crame, dar asta nu e neapărat ceva rău, câtă vreme plăcerea a fost de partea tuturor. De curând, prietenul nostru clujean s-a dedat și la o sabrare reușită în curtea casei cu motan pe nume Lucky și blogger de pivniță.

 

Răzvan Demian este, de la o vreme, promotorul de succes al Cramei Gîrboiu. După ce ne-a încântat cu vinuri marca Nachbil și Giusti, el spune acum povestea licorilor vrâncene. Ultimul capitol s-a scris și rostit într-o seară de joi și a avut drept titluri: Cuartz Rosé 2015, Livia Plăvaie 2015, Epicentrum Aligoté &Muscat Ottonel 2015, Epicentrum Șarbă&Plăvaie 2015, Bacanta Chardonnay 2014. Dincolo de faptul că cronicarul întâmplării s-a îndrăgostit de vinul neliniștit și rosé pe nume Cuartz, de cupajul de Șarbă și Plăvaie și de interesantul Chardonnay baricat dintr-un an nu tocmai fast, ar mai fi de spus că am avut un anturaj entuziast, că odăile bunicii au fost arhipline și că Răzvan a căutat cu succes o fisură în sticla de Cuartz, cu scopul declarat și împlinit al sabrării sale. Dopul l-am găsit a doua zi și atunci mi-am dat seama că el, Răzvan, este cel de-al patrulea sabrator din dormitorul bunicii, după Manu (Emanuele Reolon), fostul oenolog de la Petro Vaselo, Ștefan Timofti, fostul somelier de la Casa Vinuri Cotnari, și Cătălin Păcurar, actualul somelier care reprezintă Crama Liliac. Și, gândindu-ne că The Show Must Go On, facem de pe acum pariurile în legătură cu cine va fi cel de-al cincilea...

 

 

 

Citit 2385 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2016 19:29

Media

Publicitate

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Caută

Publicitate