Duminică 19 Mai 2024

Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

Prietenul nostru Herbert Szasz este un om plin de surprize. Ultima sa degustare susținută în odăile ...

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

  • Degustare de vinuri și romuri marca Wine Hunter, un festin care a durat două zile și două nopți

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Luni, 22 Ianuarie 2018 18:42

Radu Rizea, un promotor Emeritus al vinurilor de Cleștar

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În mod Clar, într-o seară cu Har, Radu Rizea ne-a pus pe Jar iar unii au  visat chiar la palate de Cleștar. Fiind ambasador Emeritus al unor crame din Dealu Mare, marele nostru prieten a deschis, într-o joi, seria a trei evenimente interesante petrecute consecutiv în odăile bunicii.

Mare și măreț, la propriu, la figurat și la toate modurile posibile, amicul Radu Rizea este sinonimul întrupat al cuvântului magnific și, de niște ani buni, face parte legitim din tagma Magnificilor  vinului născocită de una dintre cele mai creatoare minți ale CDViN.
Entuziast promotor free lance al mai multor crame, Radu ne-a prezentat Dagon Clan, o nouă cramă de calitate din Dealu Mare, și ne-a readus la cunoștința papilară câteva dintre marile  vinuri ale Cramelor Rotenberg.

Ne-am bucurat de multe vinuri în seara cu pricina, patru de la Dagon Clan - Dagon Clar 2015 (Fetească Albă, Sauvignon Blanc), Dagon Cleștar 2015 (Fetească Albă, Fetească Regală), Dagon Har Rosé 2015 (Cabernet Sauvignon, Shiraz), Dagon Jar 2014 (Pinot Noir, Fetească Neagră) - iar de la Rotenberg am servit cu plăcere Emeritus 2011 și Merlot Rotenberg 2009.

Clar e un cupaj sprințar de albe, un vin ușor, simpatic, prietenos în toate ale sale arome florale. Mai gourmet, mai gastronomic, Cleștarul e pentru nasurile mai simandicoase, dar oferă multe într-un singur pahar. Rosé-ul Har, precum Clar-ul, te îndeamnă să-l bei din pahare mari, să uiți de limite, să alungi fie și setea hibernală. Surprinzător de omogen, de fin, de integru, Jar-ul e un mariaj reușit de soiuri foarte românești și foarte franțuzești, o noutate oenologică în peisajul autohton. Emeritus și Merlot Rotenberg din marii ani 2011 și 2009 rămân creații de referință ale cunoscutului podgorean din Dealu Mare, comori de vinotecă pe care m-am bucurat să le regăsesc în club.

Ca de obicei, Radu a făcut o prezentare excelentă - a celor două crame, a locurilor și oamenilor care elaborează aceste vinuri. Aceasta s-a adăugat armonios aromelor din pahare, dând savoare primei degustări organizate în 2018 în dormitorul bunicii.

Citit 3145 ori Ultima modificare Luni, 22 Ianuarie 2018 18:55
Publicitate

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Caută

Publicitate