Joi 24 Aprilie 2025

Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

Miercuri, 2 aprilie 2025. În curtea bunicii, ziua a început ca o orice zi de aprilie: mâța Missy făc...

O carte degustată: „50 de vinuri și preparate din România”

Ne-am revăzut în club cu Marinela Ardelean pentru un eveniment cu totul special: lansarea noii sale ...

Domeniul Bogdan, de trei ori în odăile bunicii

Somelierul Vlad Burugă și directorul de vânzări Dan Moldovan revin în dormitorul bunicii pentru o de...

  • Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

  • O carte degustată: „50 de vinuri și preparate din România”

  • Domeniul Bogdan, de trei ori în odăile bunicii

Marți, 06 Februarie 2018 18:57

Vineri cu magnumuri și bunătăți din caietul bunicii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

De la o vreme, degustările în Vestik Club sunt ca-n povești, ele țin trei zile și trei nopți. În ultimul weekend, de vineri până duminică, ne-am bucurat de o seară de magnumuri, de ziua de naștere a unui bun prieten și de o sărbătoare cu șuncă de prin părțile noastre și cu multe vinuri din lumea-ntreagă.

Era vineri și am scotocit vinoteca în căutarea unor licori la sticlă mare, înveliș pe care și-au făcut loc pânzele de păianjen ale timpului. Ne-am gândit să împărtășim aceste vinuri cu cei mai împătimiți  dintre noi, cu aceia care vin din Arad și din alte orașe anume pentru asta.

A fost o seară cu preparate făcute în casă de chef Pivnicera, care folosește cu succes rețete nemuritoare scrise pe foile îngălbenite ale caietului bunicii. Ea ne-a oferit la discreție, în tavă și covată, cornulețe cu cașcaval și cornuri cu magiun și nucă – lekváros kelt kifli, cum ar zice Nagymama. Am servit, la sticle de 1,5 litri, cinci vinuri: SERVE Millenium Alb 2013 (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin), Casa de Vinuri Cotnari Colocviu la Paris Busuioacă de Bohotin 2011, Crama Bauer P.V. 2012, Vitis Metamorfosis Cantus primus Cabernet Sauvignon 2009, Vinarte Prince Matei 2001. Pe lângă acestea, înainte și după degustarea propriu-zisă, ne-am mai delectat cu mai multe sticle de spumant Masottina Prosecco Brut din portofoliul amicului nostru Herbert Szasz.

Primele două vinuri, cupajul de alb din Dealu Mare și Busuioaca moldovenească, se țin bine și deschid balul. Pentru inițiați, P.V.-ul lui Oliver Bauer înseamnă Petit Verdot și mai înseamnă unul dintre cele mai bune vinuri create în  țara asta. Aflat în al șaselea an al existenței sale, acest Petit (Verdot) de Drăgășani e de fapt Grand (Cru) de Oltenia și am fost încântați să constatăm asta după toate ale sale calități evidențiate în fiecare pahar: culoare, corp, aciditate, personalitate. Cabernet-ul de la Vitis s-a îmblânzit și catifelat o dată cu trecerea anilor, iar Prințul de la Vinarte e încă în formă și are multe de spus chiar dacă e pe cale să împlinească 17 ani.

Seara a fost așa de generoasă încât s-a prelungit târziu în noapte, vinurilor amintite mai sus adăugându-li-se altele și altele despre care nici nu mai îndrăznim să vorbim aici. Destul că, până să ne dezmeticim, se făcuse sâmbătă și abia așteptam să-l sărbătorim pe Ionu în club.

Citit 2725 ori Ultima modificare Marți, 06 Februarie 2018 19:04
Publicitate

Pivnicer

Este duminică și ne așteaptă încă o zi fabuloasă la Faro. Dani, ocupat cu proiecte, ne-a lăsat să ne distrăm singuri. Și am făcut-o încă de dimineață, pozând și explorând piața, fantastica piață din Mercado Municipal, și pornind apoi spre feribotul orașului, Ferry Faro, pentru o călătorie epică prin lagună către plajă, Praia do Faro.

Caută

Publicitate