Joi 15 Mai 2025

Herbert Szasz și lunga noapte a alegerilor oenofile

Între două tururi de alegeri prezidențiale, Herbert ne răsfață în mai cu vinuri din Italia, Argentin...

Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

Miercuri, 2 aprilie 2025. În curtea bunicii, ziua a început ca o orice zi de aprilie: mâța Missy făc...

O carte degustată: „50 de vinuri și preparate din România”

Ne-am revăzut în club cu Marinela Ardelean pentru un eveniment cu totul special: lansarea noii sale ...

  • Herbert Szasz și lunga noapte a alegerilor oenofile

  • Un spectacol Divertisificat în odăile bunicii

  • O carte degustată: „50 de vinuri și preparate din România”

Miercuri, 07 Februarie 2018 13:09

Sâmbătă de sushi și vin, o selecție specială de ziua lui Ionu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O zi de naștere sărbătorită cu sushi și degustare de vin, în compania celor mai faini prieteni. Nu s-a nimerit încă artistul care să transforme această scenă în stampă, dar cuvintele și fotografiile pot încerca să developeze amintirea, s-o dea mai departe.

Ioan Paul Colta, Ionu pentru prieteni, iubește stampele Extremului Orient dar și vinul de acasă. De-a lungul anilor, am împărtășit cu el întâmplări culturale, desfășurate în club ori la muzeu, și mici voiaje aventuroase prin cele mai frumoase locuri ale României.

Restaurator, curator independent și colecționar de artă asiatică, Ionu este și nu este de prin târgul acesta, din acest peisaj periferic, ci mai degrabă e de pretutindeni, un cetățean cultural al planetei. De ziua lui, și-a invitat apropiații în odăile bunicii, pregătindu-le o seară specială cu gastronomie asiatică și vinuri românești.

Și ce poate fi mai grozav decât să poți savura în aceeași seară, pe rând, un  Cuvée Petit 2014 de la Avincis, un Sauvignonasse 2014 de la Crama Bauer, un Serafim Rosé 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) de la Licorna? Și asta înainte de a trece la vinuri roșii precum Fetească Neagră 2015 Domenii de la Casa de Vinuri Cotnari, Pinot Noir 2016 Issa de la Crama La Salina și Negru de Drăgășani 2015 de la Viile Metamorfosis. Iar desertul, deseeertul să fie Cuvée Amélie 2015 dulce (Tămâioasă Românească) de la Avincis!

Între un party cu magnumuri și o sărbătoare cu șoncuri și vinuri magnifice,  acesta a fost un banchet cuminte și plin de gust. Așadar, încă o dată, Tanjoubi omedetou gozaimasu, dragă Ionu!

Citit 3027 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 21:01
Publicitate

Pivnicer

Este duminică și ne așteaptă încă o zi fabuloasă la Faro. Dani, ocupat cu proiecte, ne-a lăsat să ne distrăm singuri. Și am făcut-o încă de dimineață, pozând și explorând piața, fantastica piață din Mercado Municipal, și pornind apoi spre feribotul orașului, Ferry Faro, pentru o călătorie epică prin lagună către plajă, Praia do Faro.

Caută

Publicitate