Sâmbătă 25 Ianuarie 2025

De nouă ori Davino!

Davino recidivează cu o degustare de excepție în odăile bunicii. Cristian Casapu, coproprietar și ac...

O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

Ultima degustare cu vinurile cramei mehedințene Corcova a avut parte chiar de prezența și de prezent...

Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezide...

  • De nouă ori Davino!

  • O călătorie senzorială pe vechea moșie Corcova cu ajutorul unui nou proprietar

  • Alegerea noastră: o degustare de vinuri din Burgundia

Miercuri, 07 Februarie 2018 13:09

Sâmbătă de sushi și vin, o selecție specială de ziua lui Ionu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O zi de naștere sărbătorită cu sushi și degustare de vin, în compania celor mai faini prieteni. Nu s-a nimerit încă artistul care să transforme această scenă în stampă, dar cuvintele și fotografiile pot încerca să developeze amintirea, s-o dea mai departe.

Ioan Paul Colta, Ionu pentru prieteni, iubește stampele Extremului Orient dar și vinul de acasă. De-a lungul anilor, am împărtășit cu el întâmplări culturale, desfășurate în club ori la muzeu, și mici voiaje aventuroase prin cele mai frumoase locuri ale României.

Restaurator, curator independent și colecționar de artă asiatică, Ionu este și nu este de prin târgul acesta, din acest peisaj periferic, ci mai degrabă e de pretutindeni, un cetățean cultural al planetei. De ziua lui, și-a invitat apropiații în odăile bunicii, pregătindu-le o seară specială cu gastronomie asiatică și vinuri românești.

Și ce poate fi mai grozav decât să poți savura în aceeași seară, pe rând, un  Cuvée Petit 2014 de la Avincis, un Sauvignonasse 2014 de la Crama Bauer, un Serafim Rosé 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah) de la Licorna? Și asta înainte de a trece la vinuri roșii precum Fetească Neagră 2015 Domenii de la Casa de Vinuri Cotnari, Pinot Noir 2016 Issa de la Crama La Salina și Negru de Drăgășani 2015 de la Viile Metamorfosis. Iar desertul, deseeertul să fie Cuvée Amélie 2015 dulce (Tămâioasă Românească) de la Avincis!

Între un party cu magnumuri și o sărbătoare cu șoncuri și vinuri magnifice,  acesta a fost un banchet cuminte și plin de gust. Așadar, încă o dată, Tanjoubi omedetou gozaimasu, dragă Ionu!

Citit 2946 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 21:01
Publicitate

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Caută

Publicitate